3 tips på vinteraktiviteter som inte kostar skjortan

Vintern är här för att stanna. För många är vintern synonymt med att åka slalom, men alla vill inte ge sig iväg till fjällen i dess tider. Därför kommer här 3 tips på roliga aktiviteter du och familjen kan underhålla er med på hemmaplan.

Det är vinter i stora delar av landet vilket möjliggör för en mängd roliga aktiviteter ute i snön. Vanligtvis är det många svenskar som åker utomlands så här års eller ger sig iväg till fjällen, men under rådande omständigheter väljer en klar majoritet att stanna hemma. Större och mer omfattande aktiviteter kostar dessutom mycket pengar. Men det finns faktiskt flertalet roliga aktiviteter som inte behöver kosta skjortan som du dessutom kan ta med dig hela familjen på.

1. Åk längdskidor

Att hitta bra slalombackar i närområdet där man bor är kanske inte helt lätt för alla. Desto lättare är det att hitta bra längdskidspår. Ta med dig hela familjen på en tur, upptäck naturen där du bor och få lite motion på köpet.

Men hur går man då tillväga om man saknar utrustning? Du kan alltid låna från en vän som har den utrustning som krävs, alternativt köpa begagnat på Blocket. Många sportbutiker har även kampanjer med jämna mellanrum där du kan göra riktiga fynd.

Tips! Har du inte ekonomin för tillfället kan du alltid teckna ett snabbån för att finansiera köpet. Eftersom det finns billig utrustning att hitta på nätet behöver kostnaden för ett sådant lån inte bli särskilt dyrt.

2. Grilla korv utomhus

Ta med er grillkorv, varm choklad, bullar och annat gott och gå ut i skogen. Hitta en bra plats, gör upp en eld och ät er mat utomhus. En mysig aktivitet som inte kostar många kronor. Det finns inte mycket som slår en vacker vinterdag ute i skogen.

3. Bege er ut till närmaste pulkabacke

Oavsett var i landet du bor har du troligtvis en bra pulkabacke i närheten av där du bor. Ta med dig familjen och ge er ut till backen. Barnen kommer älska det och även du som vuxen kommer tycka det är roligt att susa ned för backen. Detta är dessutom en helt kostnadsfri aktivitet som du kan göra var och varannan vinterdag.