4 tips på hur du får pengarna att räcka hela januari

Börjar pengarna sina en vecka innan löning? Du är inte ensam. Efter en jul med många kostnader är det inte ovanligt att ekonomin blir ansträngd redan innan den 25:e. Men det finns små knep att ta till för att få pengarna att räcka januari ut. Här kommer tips på hur du drygar ut kassan i slutet på månaden.

Låna pengar – men endast i nödfall

I nödfall kan ett lån vara det som krävs för att du ska gå runt rent ekonomiskt. Ett snabblån eller lån utan UC kan då vara ett bra alternativ, under förutsättning att du kan betala tillbaka lånet när du väl får lön.

Ju snabbare du betalar tillbaka skulden, desto billigare blir lånet. Se även till att jämföra långivarnas olika erbjudanden med varandra för att inte betala mer än nödvändigt.

Tänk på! Snabblån har ofta höga räntor. Om du inte betalar tillbaka lånet i tid riskerar det snabbt växa sig mycket dyrare.

Sälj saker du inte använder på Blocket

Har du samlat på dig prylar som bara ligger och skräpar i förrådet? Sälj det du inte behöver på Blocket och tjäna pengar samtidigt som dina gamla saker får användning för någon annan.

Många gånger finns det hundralappar, och i vissa fall tusenlappar att tjäna på att sälja sina gamla saker.

Skär ned på all konsumtion

Ett drastiskt men kanske nödvändigt sätt att få ordning på ekonomin är att skära ned på all onödig konsumtion. Undvik att handla mer än det absolut nödvändigaste, det gör det mycket lättare att få lönen att räcka hela januari.

Handla bara på rea

I de fall du inte kan skära ned på den onödiga konsumtionen kan du åtminstone försöka att enbart handla på rea. Alla hundralappar du kan spara gör det lättare att ta sig igenom januari utan att behöva ta pengar från sparkontot eller teckna ett lån.