Efter kritiken – Northmill drar tillbaka sitt kreditkort

Northmill hade just lanserat sitt kreditkort, nu drar man tillbaka kortet efter klagomål från Konsumentverket. Det skriver Di Digital. Själva menar Northmill att man fattat beslut om att dra tillbaka kortet redan innan klagomålen. Ett nytt kort från företaget väntas dock lanseras i höst.

Fintechbolaget Northmill är idag verksamma inom bland annat lån, försäkringar och sparkonton. Nyligen lanserade man även kreditkortet Rebilla och annonserna har synts på många olika platser, däribland Stockholms Centralstation.

Kort tid efter lanseringen av kortet väljer nu Northmill att dra tillbaka det efter flera klagomål från Konsumentverket som granskat kreditkortet. Man har kommit fram till att reklamen varit vilseledandet och att man bland annat tagit ut en förseningsavgift på 190 kronor man inte haft rätt till. Bolaget har även haft oskäliga villkor.

I reklamen för kortet har man marknadsfört det som att det inte har några avgifter när det i själva verket haft förseningsavgift, påminnelseavgift och inkassoavgift. Konsumentverket har dock valt att se själva förseningsavgiften som en påtryckningskostnad.

Northmill tog beslut att dra tillbaka kortet innan Konsumentverkets klagomål

Northmill själva har nu meddelat Konsumentverket att man drar tillbaka kortet. Beslutet sägs ha fattats innan myndigheten gick ut med sina klagomål.

I stället ska Northmill fokusera på att utveckla sitt bankerbjudande och göra det ännu bättre. Man har dock inte gett upp hoppet om att ge ut ett kort. Planer finns på att lansera ett Northmill-kort i höst.

Bolaget grundades 2006

Bolaget Northmill har en banklicens från Finansinspektionen och grundades av Özkan och Hikmet Ego år 2006, tillsammans med Sargon och George Kurt. Förra året omsatte Northmill 357 miljoner kronor och gjorde en vinst på 96 miljoner kronor. Under årets första kvartal hade man en omsättning på 100 miljoner kronor och gjorde en vinst på 3 miljoner kronor.