Flest beviljade snabblån och lån utan UC

Att ansöka om snabblån hos flera olika långivare för att sedan få avslag kan vara tufft. Dessutom påverkar det din framtida kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att beviljas ett lån. För att du ska slippa gå igenom detta har vi rangordnat långivarna med flest beviljade snabblån år från år. Genom att ansöka om ett snabblån hos någon av dessa aktörer är sannolikheten att du ska få din ansökan godkänd som störst.

Flest beviljade snabblån under 2020

Likt 2019 är det 1. Klicklån som ligger i topp för 2020 med flest beviljade snabblån. Det är ett lån som visserligen tar UC men är väldigt “generösa” i sin bedömning. Tänk dock på att de inte godkänner dig om du har en betalningsanmärkning.

Sen kommer en nykomling på listan. 2. Klara Lån har seglat upp som en favorit hos många av er. Klara Lån är egentligen en låneförmedlare som jämför olika snabblåneaktörer och ger dig svar från flera långivare inom bara någon minut. Genom dem kan du låna upp till 30 000 kr utan UC och hela 150 000 kr om du väljer att godkänna en upplysning via UC (annars används antingen Bisnode eller Creditsafe). Har kan du även få lån med betalningsanmärkningar.

Och därefter, som vanligt får vi väl ändå säga, hittar vi 3. Bank Norwegian. Den här trotjänaren erbjuder blancolån från 5 000 kr till  (för snabblån i alla fall) låg ränta. Bank Norwegian har även specialiserat sig på att samla ihop lån så att du kan lösa dyra krediter och komma ned i månadskostnad. Kombinationen gör att de år efter år platsar på listan över de långivare som beviljar flest lån via Lånakuten.

Flest beviljade snabblån 2020

Flest beviljade snabblån år 2019

1-Klicklån är tillbaka i toppen över flest beviljade snabblån, men är inga nybörjare i branschen. Redan år 2014 och 2015 låg lånet överst i topplistan och nu år 2019 är de tillbaka! För er som inte varit med oss genom åren, Klicklån är ett större snabblån som gör kreditupplysning via uc, men ändå är väldigt “snälla” och beviljar många lån.

På plats 2 och 3 i årets lista ser vi samlingslånet 2-Bank Norwegian. Trenden att även lån som tar uc ökar i popularitet kan vi inte tolka som annat än att dessa långivare har sänk sina krav på den ansökande? Beviljar många lån gör de i alla fall och det gillar vi.

På tredje plats hamnar ett lån utan uc. Där hittar vi 3-Ferratum. Denna långivare är också en återkommande vinnare hos Lånakuten, vilket är ett bevis på att de är ett starkt företag med många nöjda kunder och beviljar många lån.

Flest beviljade snabblån 2019

Flest beviljade snabblån 2018

När man letar ett nytt snabblån så är det flera aspekter som ska spela in. Dels så ska långivarens villkor matcha ens egna förutsättningar. Vilka lån är då lättast att få? Just nu i oktober 2018 är Cashbuddy mest populärt. Bland de samlingslån, dvs lån som löser snabblån så är Bank Norwegian hetast.

Flest beviljade snabblån år 2016-2017

 1. Ferratum – Godkänner flera betalningsanmärkningar. Tar inte UC.
 2. Bank Norwegian – Visserligen inte ett snabblån, men ett av Bank Norwegians mest ansökta och beviljade lån. Banken kan samla och lösa dina snabblån upp till 600.000 kr
 3. Cashbuddy – Lån med betalningsanmärkning.
 4. Monetti – Tar inte UC

Lån med betalningsanmärkning

Om man t.e.x söker lån med betalningsanmärkning så är utbudet begränsat till en viss typ av långivare. Om man däremot inte har någon betalningsanmärkning, men har ansökt väldigt många stora lån under de senaste 12 månaderna så går det inte heller att låna hos alla långivare. (Därför ska man välja lån utan UC) Har man  varken betalningsanmärkningar eller många kreditförfrågningar hos UC, men däremot en låg inkomst så ställer även det till problem.

Bästa villkor för att få låna

Vår erfarenhet är att för att utan krångel och frågor, bli beviljad ett vanligt blancolån, eller privatlån om 200.000 kr så krävs att man

 1. Inte har ansökt om andra lån eller lånelöften nyligen (Senaste 12 månaderna)
 2. Inte har betalningsanmärkningar
 3. Har en månadsinkomst om minst 21.000 kr/månad.

Nishlån / Snabblån

Nu finns det ju en väldigt stor del av befolkningen som inte lever upp till dessa krav och därför måste vända sig till att låna pengar av så kallade nischlån, eller smslån och snabblån. Nischlånet beviljar fler och under andra förutsättningar, så att även du som har betalningsanmärkning eller många UC-frågor ska kunna ta ett lån om något oförutsett dyker upp.

Vi har sammanställt listor på de långivare som beviljat flest ansökningar via Lånakuten de senaste åren. Listan innehåller ansökande inom alla kriterier.

Vilka beviljade flest snabblån 2016-2017?

Flest beviljade snabblån år 2015

 1. Klicklån – Under 2015 fortfarande vårt mest populära snabblån. Lån upp till 40.000 kr.
  Beviljar många ansökningar hos Lånakuten varje dag.
 2. Leasy – Snabblån 50.000 kr. Ett “nygammal” snabblån som funnits med under många år.

Flest beviljade snabblån år 2014

 1. Vivus – Ett av våra 40 snabblån, vilka både godkänner anmärkning, låg inkomst och många UC-frågor. Ett lån som inte tar UC vid ansökan. Maxbelopp 16.000 kr.
 2. Klicklån – Vårt största snabblån, vilka godkänner lån utan de traditionella kraven. Lån upp till 40.000 kr. Betalningsanmärkningar godkänns dock inte.
 3. Cashbuddy – Lån 25.000 kr. Långivaren godkänner betalningsanmärkningar och är det snabblån som  oftast ligger på topplistan bland Lånakutens populära lån.

Alla kan inte få låna pengar

Det man måste förstå då det gäller lån, är att alla får inte låna pengar, även om det finns aktörer som praktiskt taget beviljar alla lån så länge kreditvärdigheten är tillräckligt bra. Har man tidigare lån så väger även det in i avgörandet. Som vi skrev innan så är det ultimata en person utan kreditförfrågningar hos UC, med en medelinkomst och utan betalningsanmärkningar.

Det finns flera faktorer som spelar in. UC har en tjänst som heter MinUC, där man snabbt och enkelt kan se vilket kreditbetyg man har och hur man kan förbättra det.

Lån har olika kriterier för beviljade

Även om en långivare godkänner betalningsanmärkningar så får man inte automatiskt ett lån med betalningsanmärkning. Om lånet kräver en inkomst så måste man ha det eller om man har många tidigare lån så görs kanske bedömningen att inte inkomsten räcker till avbetalningen för alla lån.

Långivare måste följa Konsumentverkets uppsatta regler för utlåning, vilket innebär att en redan gravt skuldsatt person inte ska tillåtas låna mer. Detta för att undvika överskuldsättning.

Långivare vill följa regler och lagar

Självklart vill långivaren låna ut till så många som möjligt, då det är deras affärside och de vill tjäna pengar i form av ränta och avgifter, men de vill också se att det finns en chans att de återfår de utlånade pengarna och vill följa de lagar och regler som gäller, för att inte tappa sina tillstånd.

De flest beviljade lån utan uc & snabblån som vi visar här följer alla lagar och har sina tillstånd ordnade.