Everydayplus

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
25 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 60 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 7 000 kr i 1 år. Nom. bunden ränta 39% Eff. ränta 63,86% (aviavgift 39 kr, uppl. avgift 395 kr, Uttagsavgift 50 kr). Kostnad ca 841 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 10 092 kr.

Everydayplus är en långivare som drivs av OPR-Finance AB vilket är ett svenskt kreditinstitut med tillstånd av Finansinspektionen. Everydayplus har sedan starten 2014 försett över 25 000 svenskar med kontokrediter.

Det finns vissa skillnader mellan Everydayplus kontokredit och mer traditionella snabblån. Du börjar med att ansöka om en kredit, från den krediten gör du sedan dina uttag och betalar bara för den delen av krediten du faktiskt använder.

I takt med att du betalar tillbaka pengarna du använder kan du återanvända din kredit igen om du så önskar. En bra och smidig kredit finns tillgänglig utan att du behöver krångla med nya ansökningsprocesser och genomgå nya kreditprövningar. På så vis fungerar Everydayplus precis som ett vanligt kreditkort, men utan själva kortet.

Kontokrediten i sig är mycket bra, däremot tar Everydayplus ut väldigt höga avgifter för sitt lån. Utöver räntan tillkommer flera övriga avgifter som höjer totalkostnaden för krediten. Särskilt dyrt blir det om du väljer att delbetala din skuld under en längre tid.

En stor styrka med Everydayplus är deras kundtjänst. Inte nog med att den är anträffbar under såväl vardagar som helger så finns det mängder med kontaktvägar att välja mellan. Utöver vanliga traditionella kontaktvägar som telefon, e-post och chatt kan du även kontakta supporten via Facebook och Instagram. Har du därför några frågor om krediten eller behöver någon form av rådgivning finns Everydayplus kundtjänst alltid tillgänglig. Som så många andra långivare erbjuder man även en omfattande frågor och svar-sida på hemsidan där kundernas allra vanligaste frågor besvaras.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Everydayplus rätt för dig?

 • Betala bara för den delen av krediten du använder
 • Ingen UC
 • Delbetala i egen takt
 • Hög ränta
 • Tillkommer många övriga avgifter
Är Everydayplus rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 00 225 115
Mån-Fre 08:00-19:00
Lör-Sön 10:00-14:00
kundservice@everydayplus.se

Adress

OPR Finance AB
Kungsbroplan 1
112 27 Stockholm
Org nr: 556706-7044

Flexibel kredit där du delbetalar i egen takt

Everydayplus passar framförallt dig som värdesätter flexibilitet. Du har alltid en extra buffert tillgänglig och betalar bara för den del av krediten du använder.

 • Enkelt att lägga upp en delbetalning som passar dig
 • Gör uttag vid behov
 • Över 25 000 nöjda kunder
quote
Lånakuten har gett Everydayplus betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 20 år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Årsinkomst på minst 120 000 kronor
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Ha en e-postadress, ett mobilnummer, svenskt bankkonto och tillgång till BankID

Pengarna på kontot inom några timmar

Gör du ett uttag under Everydayplus öppettider före kl 13:30 har du pengarna på kontot senast kl 18:00. Har du ditt bankkonto hos Nordea sker överföringen på under 15 minuter.

Ansök om smidig kredit på upp till 25 000 kronor

Everydayplus erbjuder en kontokredit på mellan 1 000 – 25 000 kronor där du bara betalar för den delen av krediten du väljer att utnyttja. Du ansöker om önskat kreditbelopp direkt på hemsidan. Fyll i kreditbeloppet du önskar och klicka på “Ansök”. Därefter fyller du övrig information som efterfrågas av dig och signerar din ansökan med BankID.

Kort därefter kommer du få svar på din ansökan om du beviljats din kredit eller inte. Själva ansökningsprocessen tar bara några minuter.

När du väl beviljats ett lån gör du dina uttag via sms eller Mina Sidor. Uttagen är snabba om du begär uttag under Everydayplus öppettider och före kl 13:30. Då har du pengarna på kontot innan kvällen. För dig med konto hos Nordea har du pengarna tillgängliga på några minuter.

Begär du däremot uttag utanför Everydayplus öppettider får du vänta till nästkommande bankdag innan du får dina pengar.

I samband med din ansökan görs alltid en kreditupplysning. Everydayplus använder sig dock inte utav UC utan Bisnode. Fördelen med lån utan UC är att du aldrig behöver oroa dig över att få sämre kreditvärdighet på grund av din ansökan.

Ränta och övriga kostnader med Everydayplus

Ansöker du om ett snabblån får du räkna med en hel del kostnader, så även hos Everydayplus. Den nominella årsräntan är satt till 39% och utöver det tillkommer både startavgift på 395 kronor, fakturaavgift på 39 kronor och uttagsavgift på 50 kronor. Allt sammantaget gör Everydayplus till en ganska dyr långivare även om du bara betalar för den delen av krediten du använder.

För att överhuvudtaget beviljas en kontokredit behöver du dock uppfylla alla Everydayplus krav. I jämförelse med andra konkurrenter är det inga större skillnader. Du behöver bland annat vara minst 20 år, ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och vara folkbokförd i Sverige. Allt detta är fullt rimliga krav att ställa på en låntagare och inget som sticker ut på något sätt. Att man dock använder Bisnode i stället för UC i sina kreditprövningar gör att fler personer kan beviljas lån och man behöver inte oroa sig för att få försämrad kreditvärdighet.

Hur bra är Everydayplus kundtjänst?

När det gäller kundtjänsten är Everydayplus mycket bra. Det går både bra att ringa, chatta och skicka e-post till långivaren, dessutom har supporten öppet under såväl vardagar som helger. Det är något inte alla konkurrenter kan erbjuda. Öppettiderna är även relativt långa vilket gör det möjligt för dig att kontakta supporten när det passar dig bäst.

På hemsidan finns även en frågor och svar-sida där långivaren svarar på de allra vanligaste frågorna om lånet. För mer specifika frågor krävs dock att du kontaktar kundtjänsten.

Everydayplus är även aktiva på sociala medier.

Smidigt kreditkonto men för höga kostnader

Precis som med alla landets långivare finns det både positiva och negativa saker att lyfta fram. Det vi kommit att tycka allra bäst om med Everydayplus är smidigheten. Det är enkelt att ansöka om ett lån, pengarna betalas ut snabbt och hela sajten är användarvänlig. Dessutom erbjuder man en kundtjänst som det är lätt att komma i kontakt med under veckans alla dagar, och dessutom på flera olika sätt.

Att man inte använder UC i sina kreditprövningar är även det ett plus eftersom man inte behöver oroa sig över försämrad kreditvärdighet.

Även om det finns mycket positivt att lyfta fram med Everydayplus så finns det även en del negativa saker att ta upp. När man ansöker om lån är kostnaden den enskilt viktigaste faktorn att ta hänsyn till. Inom just detta område når Everydayplus inte riktigt fram till de allra bästa konkurrenterna. Räntan för lånet når nästan upp till det räntetak som finns för högkostnadskrediter och utöver det tillkommer en rad andra avgifter som höjer totalkostnaden för lånet. Startavgift, fakturaavgift och uttagsavgift är alla kostnader som riskerar göra Everydayplus kontokredit till ett dyrt lån. Hade man kunna undvika dessa avgifter hade lånen blivit betydligt mycket billigare.

Vanliga frågor om Everydayplus

Du gör uttag genom att logga in på Everydayplus Online eller genom att skicka ett sms med önskat belopp, exempelvis “UTTAG 1000”, till telefonnummer 0765 196 255. Tänk på att du skickar ditt sms från ditt angivna telefonnummer. Minsta uttagsbelopp är 1 000 kronor.

Ja, om Everydayplus bedömer att du har god betalningsförmåga kan du höja din kreditgräns. kreditgränsen kan höjas först efter 6 månader.

Du loggar in genom att identifiera dig med BankID.

Du kan välja själv hur mycket du ska betala. Minsta delbetalning per månad är dock 4% av utestående skuld eller minst 200 kronor, samt tillkommande ränta och övriga avgifter.

Räkneexempel lån:

Låna 7 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med bunden ränta på 39% (effektiv ränta på 63,86%). Aviavgift 39 kr, Uppläggningsavgift 395 kr, Uttagsavgift 50 kr. Totalt belopp att betala 10 092 kr, vilket motsvarar i snitt 841 kr/mån.

Låna upp till 25 000 kr

Ränta från 39%