Expresskredit

Ränta*
39.8 %
Uppläggningsavgift
280 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 15 000 kr i 1 år. Nom. rörlig ränta 39,8% Eff. ränta 58,91% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95 kr). Kostnad 1 787 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 21 430 kr.

Expresskredit erbjuder en flexibel kontokredit på upp till 30 000 kronor. Sedan starten har man byggt upp verksamheten kring tre grundpelare - tydlighet, snabbhet och funktionalitet. Med dessa grundpelare i bakhuvudet har medarbetarna på Expresskredit lyckats skapa en mycket bra och pålitlig aktör på den svenska snabblånemarknaden. Man är en av få aktörer som kan erbjuder utbetalning dygnet runt. Dessutom finns det möjlighet till direktutbetalning i de fall där din bank har stöd för det.

Långivaren erbjuder idag ett smidigt och tydligt lån men dessvärre är det ganska dyrt. Med höga räntor och övriga avgifter riskerar totalkostnaden bli väldigt hög i de fall där du väljer att delbetala din skuld under en längre tid. Däremot kan du hålla nere kostnaderna till mer rimliga nivåer genom att betala av lånet på bara en eller ett par månader.

Expresskredit startades år 2008 av Expresskredit Norden AB. År 2017 förvärvades Expresskredit av GF Money som fortfarande står bakom varumärket. GF Money å sin sida är en nordisk fintech grupp med verksamhet i såväl Sverige som Finland, Danmark och Spanien.

När du tecknar ett lån hos Expresskredit kan du alltid känna dig säker på att du har att göra med en trygg och pålitlig aktör. Expresskredit står nämligen under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets riktlinjer gällande god kreditgivningssed.

Sedan starten har Expresskredit lånat ut mer än 900 miljoner kronor till fler än 100 000 personer. Man har dessutom en kundnöjdhet på 92% hos Trustpilot.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Expresskredit rätt för dig?

 • Ingen kreditprövning hos UC
 • Betalar ut pengar dygnet runt
 • Över 10 års erfarenhet
 • Tillkommer övriga avgifter
 • Hög ränta
Är Expresskredit rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 018 71 00 03
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön 10:00-14:00
infor@expresskredit.se

Adress

Adress
Expresskredit (Money Consumer Finance AB)
Östra ågatan 31
753 22 Uppsala
Org nr: 556976-2578

Flexibelt lån med direktutbetalning

Expresskredit erbjuder ett flexibelt lån med utbetalning dygnet runt. Till vissa banker sker utbetalningen dessutom direkt.

 • Möjlighet att själv påverka återbetalningstiden
 • Ingen säkerhet behövs för lånet
 • Utbetalning sker dygnet runt, året om
quote
Lånakuten har gett Expresskredit betyget
VG – Väl Godkänt

Grundkrav

 • Du måste vara mellan 18-72 år gammal
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 5 år
 • Haft en deklarerad inkomst i minst 2 år
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Inga betalningsanmärkningar

Utbetalning sker dygnet runt

Med Expresskredit behöver du inte vänta länge på pengarna. Utbetalning sker dygnet runt och har du ditt bankkonto hos en bank med stöd för direktutbetalning har du tillgång till pengarna inom några minuter. Annars får tillgång till pengarna inom en bankdag.

Låna upp till 30 000 kronor enkelt och smidigt

Ansökan till Expresskredits snabblån hittar du direkt på startsidan. Att ansöka om ett lån är mycket enkelt och tar inte längre tid än ett par minuter. Du fyller bara i önskat lånebelopp, klickar dig vidare och fyller i övrig information innan du signerar din ansökan med BankID. Du kan även ringa supporten och få hjälp att ansöka om du vill låna utan BankID.

Inom kort kommer Expresskredit återkomma med ett besked om du beviljas det kreditbelopp du önskar eller inte. Därefter kan du själv begära uttag från din beviljade kredit och du betalar bara för den del av krediten du väljer att använda. Det gör lånet mycket flexibelt och du har tillgång till pengar när du behöver det.

Hela ansökningsprocessen hos Expresskredit är självförklarande och mycket enkel att förstå sig på, även för den som aldrig tidigare ansökt om ett lån på nätet.

Ränta och övriga kostnader när du lånar hos Expresskredit

Expresskredit är en högkostnadskredit med en hög ränta på 39,8%. Utöver räntan tillkommer även startavgift och aviavgifter som höjer totalkostnaden för lånet ytterligare.

Räntan må se väldigt dyr ut vid en första anblick, det beror dock på att räntan anges på årsbasis. Betalar du tillbaka din skuld på en eller ett par månader finns det däremot möjlighet att hålla nere totalkostnaden till mer rimliga nivåer. Undvik dock längre återbetalningstid, då riskerar lånet att bli väldigt dyrt.

För att beviljas ett lån hos Expresskredit behöver du uppfylla deras grundkrav. Det innebär bland annat att du måste ha fyllt 18 år, ha en stadigvarande inkomst och inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Hur bra är Expresskredits kundtjänst?

Behöver du någon gång komma i kontakt med Expresskredits kundtjänst så är det mycket smidigt. Långivarens support håller nämligen öppet under både vardagar och helger vilket gör det möjligt att kontakta supporten när det passar dig. Öppettiderna är visserligen inte särskilt långa under helger, men det är klart bättre att hålla öppet under en begränsad tid än inte alls.

Expresskredits kundtjänst kan du både ringa och mejla till precis som hos många andra långivare. Du har även tillgång till en sida som behandlar vanliga frågor kunder tenderar att ha. Där får du svar på mer generella frågor om lånet, ett tips kan därför vara att titta in där innan du bestämmer dig för att ringa eller mejla supporten.

Flexibelt kreditkort med höga kostnader

Expresskredit erbjuder ett flexibelt lån där du själv gör uttag från din beviljade kredit och betalar bara för den delen av krediten du faktiskt använder. Därmed passar lånet utmärkt som en extra buffert.

Vi uppskattar även att Expresskredit erbjuder utbetalning dygnet runt. Det bidrar till att göra lånet än mer flexibelt eftersom du kan få tillgång till pengar när du behöver det. Till vissa banker sker utbetalningen dessutom direkt så att du har pengarna på kontot redan inom några minuter.

Det faktum att Expresskredit erbjuder lån utan UC förenklar dessutom möjligheten att få lånet beviljat. Var dock uppmärksam och låna aldrig pengar du kommer få svårt att betala tillbaka.

Dessvärre är lånet ganska dyrt med både hög ränta och flera övriga avgifter som höjer totalkostnaden. För att hålla nere kostnaden bör du helst betala tillbaka skulden inom enbart ett par månader. Längre återbetalningstid riskerar leda till ett allt för dyrt lån.

Sammantaget är Expresskredits lån mycket bra för dig som värdesätter flexibilitet och enkelhet. Det finns däremot många andra långivare inom snabblån som erbjuder billigare lån än vad Expresskredit gör. Det blir upp till dig att avgöra vad du värdesätter mest.

Vanliga frågor om Expresskredit

Ja, det kan finnas möjlighet att höja din kreditgräns. I sådana fall kommer Expresskredit meddela dig detta, under förutsättning att du samtyckt till marknadsföring, eller så kommer du se det på Mina sidor.

Du kan göra uttag via Mina sidor eller genom att ringa kundtjänsten.

Ja, det går bra att lösa hela din skuld utan extra kostnad. Ta bara kontakt med kundtjänsten så får du hjälp att räkna ut din slutlösensumma för lånet.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig ränta på 39,8% (effektiv ränta på 58,91%). Aviavgift 45 kr, Uppläggningsavgift 280 kr. Totalt belopp att betala 21 430 kr, vilket motsvarar 1 787 kr/mån.

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39.8%