Ränta*
11.39 - 17.52 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
2 000 kr
Högsta lånebelopp
100 000 kr
Max låneperiod
6 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 10 000 kr i 3 år. Nom. bunden ränta 16,67%. Eff. ränta 18,00% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr). Kostnad 355 kr/mån (36 avbetalningar). Totalkostnad 12 780 kr.

Fairlo är långivaren som grundades 2016 med syftet att skapa en mer rättvis lånemarknad. Idag erbjuder man ett av landets allra bästa snabblån till en konkurrenskraftig ränta, utan övriga avgifter och med direktutbetalning dygnet runt, året om.

Hos Fairlo kan du som låntagare låna alltifrån 2 000 kronor upp till 100 000 kronor till en återbetalningstid mellan 0 - 6 år. Du kan själv lägga upp lånet på det sätt som passar dig bäst, men självklart går det även bra att göra extra amorteringar eller rentav lösa lånet i förtid om du skulle vilja göra det.

Med lånet vill Fairlo skapa en maktbalans mellan låntagare och kreditgivare. Genom sitt lån vill man ge kunderna möjligheten att själva sätta villkoren för lånet, och lika enkelt som det ska vara att låna pengar via Fairlo, lika enkelt ska det vara att göra ändringar i lånet eller säga upp det helt och hållet.

Som kund hos Fairlo betalar du bara ränta för lånet. Övriga avgifter som startavgift eller aviavgifter har man valt att slopa helt och hållet. Det ger inte bara dig som kund ett billigare lån, utan det blir även lättare för dig att få en överblick över dina lånekostnader.

Bakom Fairlo står bröderna Jimmy och Shamon Hanna. Bolaget med 12 medarbetare har sitt huvudkontor i Stockholm, men man har även ett kontor på den grekiska ön Kreta.

Är Fairlo rätt för dig?

 • Direktutbetalning dygnet runt
 • Inga dolda avgifter
 • Förmånlig ränta
 • Kundtjänst har endast öppet på vardagar
Är Fairlo rätt för dig?

Kundtjänst

Fyll i formulär så ringer Fairlo upp dig
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
kundservice@fairlo.se

Adress

Fairlo
Gamla Brogatan 11
111 20 Stockholm
Org nr: 559084-1101

Fairlo – för dig som vill ha ett enkelt och smidigt lån

Fairlos lån passar dig som värdesätter smidighet – från ansökan till utbetalt lån. Att man dessutom är billigare än många andra snabblån får ses som ytterligare ett plus.

 • Du betalar bara ränta för lånet
 • Lånen betalas ut direkt under såväl kvällar som helger
 • Pengarna kan du använda till precis vad du vill
quote
Lånakuten har gett Fairlo betyget
MVG – Mycket Väl godkänt

Grundkrav

 • Vara minst 20 år gammal
 • Ha ett svenskt personnummer
 • Folkbokförd i Sverige
 • Ha Mobilt BankID
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Svenskt bankkonto
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Inga utmätningsförsök senaste tre åren

Direktutbetalning 24/7 med Fairlos snabblån

När det kommer till utbetalningstid sticker Fairlo verkligen ut i mängden. Det finns inte många konkurrenter som kan matcha deras utbetalningstider. Utbetalning sker i samma sekund som du blir beviljad lånet, oavsett dag eller tid på dygnet. Det innebär att om du har ditt bankkonto hos någon av landets storbanker får du pengarna direkt.

Eftersom Fairlo kan erbjuda en så pass snabb utbetalningstid passar lånet perfekt om du behöver täcka en oförutsedd kostnad, exempelvis lämna in bilen på verkstad.

Låna upp till 100 000 kr hos Fairlo

Du ansöker enkelt och smidigt om ett lån hos Fairlo direkt på deras hemsida. På startsidan, högst upp i det högra hörnet, hittar du knappen som tar dig till låneansökan. Väl där fyller du bara i önskat lånebelopp (mellan 2 000 – 100 000 kr) och klickar dig sedan vidare till nästa steg. Där fyller du sedan i information om dig själv. När du fyllt i din ansökan signerar du den med hjälp av BankID. Hela processen tar inte mer än ett par minuter.

När du ansökt om lånet kommer en kreditprövning genomföras med hjälp av Bisnode. I och med att det rör sig om ett lån utan UC kommer din kreditvärdighet inte att försämras vilket ger dig bättre möjligheter att beviljas ett lån med många förfrågningar. Inom kort får du svar på din låneansökan och kan ta ställning till det.

Fördelaktig ränta utan övriga avgifter

Fairlo erbjuder inte ett typiskt snabblån då det högsta lånebeloppet är hela 100 000 kronor. Därför är det svårt att jämföra räntan med andra långivare. Räntan är klart lägre än hos långivare som erbjuder klassiska snabblån men något högre än hos långivare som erbjuder vanliga privatlån. Sammantaget är dock kostnaden för lånet ganska fördelaktigt då det inte heller tillkommer någon uppläggningsavgift eller aviavgifter.

De enda övriga kostnaderna du kan tvingas betala är om du inte kan betala din skuld i tid. Då tillkommer påminnelseavgift, förseningsavgift, dröjsmålsränta och inkassoavgift. Skulle skulden gå vidare till Kronofogden tillkommer ytterligare kostnader.

Hur bra är Fairlos kundtjänst?

Fairlo kan du komma i kontakt med på flera olika sätt. De erbjuder både en telefontjänst, chatt och e-post. Vad gäller telefontjänsten kan du dock inte själv ringa Fairlo, utan i stället fyller du i ett formulär med dina kontaktuppgifter så ringer Fairlo upp dig. På så vis slipper du sitta i telefonkö varje gång du ska kontakta supporten.

Om det finns något att klaga på gällande kundtjänsten är det öppettiderna. I dagsläget håller kundtjänsten bara öppet på vardagar under kontorstider. Helgöppet hade varit önskvärt eftersom det är något flera konkurrenter har.

Konkurrenskraftigt alternativ med snabba utbetalningar

Fairlos lån står sig riktigt bra på den svenska lånemarknaden. Man erbjuder flera olika lånebelopp till en relativt låg ränta och dessutom slipper du både uppläggningsavgift och aviavgifter. En annan bra sak med Fairlo är att de tar sin kreditupplysning hos Bisnode i stället för UC. Det förenklar dina möjligheter att få lånet beviljat och din kreditvärdighet hos UC kommer inte påverkas.

Långivaren har även lyckats bra när det gäller utbetalning av lånen. Fairlo har direktutbetalning dygnet runt, året om. Bättre än ska kan det inte bli. Det är ytterst få som kan mäta sig med en sådan bra utbetalningstid. Det finns visserligen långivare som erbjuder direktutbetalning, men inte dygnet runt. Oftast betalas pengarna ut under kundtjänstens öppettider.

Den lilla svaghet som finns med Fairlo är kundtjänstens öppettider. Helgöppet hade varit önskvärt för att man riktigt ska kunna mäta sig med de bästa konkurrenterna. Vad gäller kontaktvägar har man dock lyckats bra med flera alternativ att välja mellan.

Sammantaget är Fairlo en mycket konkurrenskraftig långivare på den svenska lånemarknaden.

Vanliga frågor om Fairlo

Ja, du kan betala av ditt lån i när du vill. Du betalar då bara ränta för den period du hade lånet.

Ja, det finns möjlighet att låna pengar hos Fairlo även om du saknar fast inkomst. Du kan exempelvis vara student eller sjukskriven. Fairlo gör en helhetsbedömning av din återbetalningsförmåga innan de nekar eller beviljar dig ett lån.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 3 år (36 delbetalningar) med Nom. bunden ränta 16,67% (effektiv ränta på 18,00%). Aviavgift 0 kr, Uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 12 780 kr, vilket motsvarar 355 kr/mån.

Låna upp till 100 000 kr

Ränta från 11.39%