Ferratum

Ränta*
42.49 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
4 - 46 mån
Åldersgräns
21 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Utnyttjad kredit: 25 000 kr i 1 år. Nom. bunden ränta 42.49% Eff. ränta 51,84% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr). Kostnad ca 2 563 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 30 755 kr.

Ferratum Group är en kreditgivare verksam i 25 länder i Europa, Afrika, Asien, Syd- och Nordamerika, med huvudkontoret i Helsingfors. I Sverige är Ferratum mest kända för sina snabblån och privatlån.

Ferratum är en pionjär inom digital och mobil finansiell teknik och har sedan 2016 erbjudet en inovativ plattform för mobila banktjänster. Detta har gjort det möjligt att locka till sig fler än 2 miljoner aktiva kunder.

Det snabblån Ferratum erbjuder står sig i dag mycket bra i konkurrensen med andra snabblån. Inom i stort sett alla punkter är Ferratum en framstående och marknadsledande aktör inom segmentet snabblån. Man erbjuder en enkel och smidig ansökningsprocess med möjlighet till direktutbetalning till en stor majoritet av kunderna.

Ferratum har förutom en bra produkt även arbetat med att vara en tillgänglig långivare för alla aktiva och potentiella kunder. Supporten finns tillgänglig veckans alla dagar via flera olika kanaler. Öppettiderna är dessutom mycket generösa. Allt detta sammantaget gör det enkelt för dig som kund att både låna pengar och komma i kontakt med supporten om du skulle behöva det.

När det gäller vilka krav som ställs på dig som låntagare är Ferratum mycket generösa. Man väljer att se till din nuvarande ekonomiska situation i stället för att bara titta på gamla anmärkningar och fatta beslut utifrån det. Det gör det möjligt att beviljas ett lån även om du har en betalningsanmärkning, under förutsättning att den inte är nyare än 6 månader och att du har ekonomin som krävs för att klara av lånet.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Ferratum rätt för dig?

 • Direktutbetalning 7 dagar i veckan
 • Enkelt att ansöka
 • Trygg aktör som varit med länge
 • Hög ränta
Är Ferratum rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 020 12 30 30
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön 11:00-18:00
kundtjänst@ferratumbank.se

Adress

Ferratum Bank p.l.c
St Business Centre 120
1027 Malta
VAT: MT 2101-8613

Smidigt snabblån

Ferratum erbjuder ett av marknadens smidigaste snabblån. Alltifrån ansökningsprocess till utbetalt lån går både enkelt och smärtfritt.

 • Tydlig och användarvänlig hemsida
 • Trygg snabblåneaktör som varit med länge
 • Beviljar många lån
quote
Lånakuten test ger Ferratum betyget:
MVG – Mycket Väl godkänt

Grundkrav

 • Du ska vara minst 21 år gammal
 • Ha en deklarerad inkomst
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

Lånet betalas ut direkt till Sveriges storbanker

Ferratum betalar ut lånet direkt om du har ditt konto hos någon av landets storbanker. Till övriga banker sker utbetalningen samma dag eller nästkommande bankdag.

Ansök om lån mellan 1 000 – 50 000 kronor snabbt och smidigt

Ferratum erbjuder snabblån på mellan 1 000 – 50 000 kronor. Du ansöker om lånet på ett mycket enkelt sätt direkt på hemsidan. Ansökan hittar du direkt på startsidan, fyll i önskat lånebelopp och klicka på knappen “Ansök nu”. Fyll sedan i övrig information som efterfrågas och signera ansökan med BankID. Totalt tar det inte mer än ett par minuter att skicka iväg ansökan och du får svar inom någon minut direkt på skärmen.

Så fort ditt lån blivit godkänt betalas pengarna ut direkt till dig med konto hos någon av landets storbanker. Landets storbanker är Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken. Utbetalning sker 7 dagar i veckan.

Har du ditt konto hos någon annan bank gäller följande utbetalningstider.

 • Utbetalning innan kl 09:00: Du har pengarna på ditt konto samma dag
 • Utbetalning mellan 09:00-13:00: Du har pengarna på ditt konto på förmiddagen nästkommande bankdag.
 • Utbetalning efter kl 13:00: Du har pengarna på ditt konto på eftermiddagen nästkommande bankdag.

I samband med din ansökan tar Ferratum en kreditupplysning på dig via Creditsafe. I och med att du kan låna utan UC behöver du inte oroa dig för att få sämre kreditvärdighet på grund av din ansökan.

Bra och omfattande kundtjänst med långa öppettider

Ferratum erbjuder inte bara ett mycket bra lån, utan även en väldigt omfattande och bra kundtjänst. Kundtjänsten håller öppet under både vardagar och helger, så du kan kontakta supporten när det passar dig. Öppettiderna är dessutom generösa både på vardagar och helger.

Vad gäller antalet kontaktvägar att välja mellan finns även här flera alternativ. Det går bra att båda ringa, skicka e-post och chatta med kundtjänsten.

Ferratum har även en väldigt omfattande frågor och svar-avdelning på sin hemsida där du kan få svar på mer generella frågor du kan tänkas ha.

Det självklara valet för den som värdesätter snabbhet och enkelhet

Sammanfattningsvis kan man säga att Ferratum är en av branschens allra bästa långivare. Det är otroligt smidigt att ansöka om ett lån och utbetalning sker på nolltid. Även för personer utan konto hos någon av landets storbanker går utbetalningen mycket fort.

Det är även möjligt för en stor grupp människor att beviljas snabblån då man inte är lika strikta i sina krav som många av sina konkurrenter. Inkomstkravet på 24 000 kr/år innebär att det praktiskt taget går att låna utan inkomst. Den höga beviljandegraden gör det även möjligt att låna med betalningsanmärkning, under förutsättning att din ekonomi i övrigt tillåter det.

Även kundtjänsten lyckas Ferratum mycket bra med. Förutom långa öppettider 7 dagar i veckan finns det flera kontaktvägar att välja mellan. Du kan därmed alltid få den hjälp du behöver, när du behöver den.

Ska vi säga något negativt om Ferratums snabblån så är det kostnaderna. Det tillkommer visserligen inga övriga avgifter men räntan är mycket hög och når nästan upp till det räntetak som infördes för ett par år sedan. Här finns det fortsatt rum till förbättring.

Vanliga frågor om Ferratums snabblån

Nej, det är kostnadsfritt att ansöka om ett lån hos Ferratum, det enda du betalar är räntan för lånet du tecknar.

Nej, dessvärre kan du inte ansöka om ett lån via telefon. Alla ansökningar sker via hemsidan.

Nej, du behöver något av identifieringsalternativen för att kunna ansöka om ett lån hos Ferratum.

Ja, det går bra att lösa lånet i förtid utan extra kostnad. Kontakta kundtjänst för mer information om hur du går tillväga.

Ja, har rätt att ångra ditt lån i 14 dagar från det datum du signerade dina låneavtal.

Räkneexempel lån:

Vid en utnyttjad kredit om 25 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med Nom. bunden ränta 42.49% (effektiv ränta på 51,84%). Aviavgift 0 kr, Uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 30 755 kr, vilket motsvarar i snitt 2 563 kr/mån.

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 42.49%