GF Money

Ränta*
39.8 %
Uppläggningsavgift
280 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 15 000 kr i 1 år. Nom. rörlig ränta 39,8% Eff. ränta 58,91% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95 kr). Kostnad 1 787 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 21 430 kr.

GF Money är en relativt okänd långivare hos den svenska befolkningen. Man såg dagens ljus 2017 men har verkat i Sverige under annat namn sedan 2007. Det är med andra ord en långivare med gedigen erfarenhet.

GF Money erbjuder en kontokredit på upp till 30 000 kronor som kan användas fritt så länge du behöver en flexibel och lättåtkomlig buffert. Långivaren erbjuder idag en enkel och smidig låneprocess med direktutbetalning dygnet runt, veckans alla dagar.

Enkelheten med lånet har även smittat av sig till kundtjänsten som även den håller hög kvalitet med låntagaren i fokus. Det finns många kontaktvägar att välja mellan och supporten håller öppet under både vardagar och helger. Det gör det möjligt för dig att få svar på dina frågor när det passar dig som bäst.

Dessvärre är GF Moneys lån ganska dyra. Utöver en hög ränta behöver du som låntagare även betala startavgift, uttagsavgift och fakturaavgifter som höjer kostnaden för lånet ytterligare. Särskilt dyrt riskerar lånet att bli om du betalar av det under en längre period.

Precis som alla långivare på den svenska marknaden står GF Money under Finansinspektionens tillsyn. Långivaren är förutom verksamheten i Sverige även aktiv på andra marknader, däribland i Finland och Danmark. Verksamheten skiljer sig dock åt runt om i Europa. GF Money strävar efter att kunna erbjuda fler tjänster i nya branscher.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är GF Money rätt för dig?

 • Använder inte UC
 • Direktutbetalning
 • Alltid tillgång till extra buffert
 • Tillkommer flera övriga avgifter
Är GF Money rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 50 23 7000
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön 10:00-14:00
info@gfmoney.se
chatt

Adress

GF Money
Östra Ågatan 31
Box 1306
751 43 Uppsala
Org nr: 556876-2578

Smidigt lån med snabb utbetalning

När du lånar pengar hos GF Money kan du räkna med en smidig låneprocess där pengarna betalas ut snabbt och enkelt när du helst önskar.

 • Pengarna betalas ut direkt
 • Passar utmärkt som extra buffert
 • Smidig och enkel ansökningsprocess
quote
Lånakuten har gett GF Money betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Vara mellan 18-72 år
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaka
 • Ingen betalningsanmärkning
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

Direktutbetalning dygnet runt

GF Money erbjuder direktutbetalning dygnet runt, veckans alla dagar till dig med bankkonto hos Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank. Har du ditt konto hos någon annan bank får du tillgång till pengarna nästkommande bankdag.

Låna upp till 30 000 kr med direktutbetalning

Det är enkelt och smidigt att ansöka om GF Moneys kontokredit. Du möts av ansökan direkt på startsidan där du fyller i önskat lånebelopp mellan 1 000 – 30 000 kronor innan du klickar dig vidare och fyller i övrig information som efterfrågas av dig. När du väl signerar din ansökan tar det inte lång tid innan du får svar på om du beviljas krediten eller inte. Lånet betalas sedan ut direkt oavsett tid på dygnet, under förutsättning att du har ditt bankkonto hos någon av storbankerna.

Hela processen från ansökan till utbetalt lån går mycket enkelt och smidigt. Under processen behöver du dessutom aldrig oroa dig över att få sämre kreditvärdighet på grund av kreditupplysningen som GF Money måste göra. Detta beror på att man använder sig av Creditsafe i stället för UC. GF Money är en av många långivare inom mindre lån som erbjuder det som kallas för lån utan UC.

GF Moneys kostnader och villkor

När du ansöker om ett lån hos GF Money får du räkna med att det tillkommer en rad olika avgifter som höjer totalkostnaden för ditt lån. Räntan på 39,8 procent är hög även bland högkostnadskrediter och utöver det tillkommer både startavgift, uttagsavgift och aviavgifter. De allra billigaste aktörerna inom samma lånesegment tar varken ut några övriga avgifter eller har lika hög ränta.

För att beviljas ett lån hos GF Money måste du även uppfylla deras krav. Kraven är relativt generösa då du kan beviljas lån redan från 18 års ålder. Du får dock inte ha någon betalningsanmärkning och måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år. I övrigt måste du även klara den sedvanliga kreditprövningen så att GF Money kan vara säker på att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att hantera lånet.

Hur bra är GF Moneys kundtjänst?

GF Money erbjuder en mycket bra och omfattande kundtjänst med många kontaktvägar och långa öppettider. Det gör det möjligt för dig att kontakta supporten när det passar dig som bäst.

Kundtjänsten kan du både ringa, mejla och chatta med. Öppettiderna är från morgon till kväll på vardagar men något kortare på helgen. Att supporten överhuvudtaget har helgöppet är dock ett plus eftersom det inte är jättevanligt bland andra mindre långivare.

Precis som många andra långivare hittar du även en frågor och svar-sida på hemsidan som besvarar vanliga frågor du som blivande låntagare kan tänkas ha. Det är inte den mest omfattande frågor och svar-avdelningen vi sett men helt klart godkänd då den besvarar många bra frågor.

Smidigt lån med bra kundtjänst

GF Money är en mycket bra aktör inom så kallade kontokrediter. Det är enkelt att ansöka om ett lån och det tar bara några minuter. Du får sedan snabba besked och utbetalningen sker direkt – precis så man vill ha det. Att GF Money även betalar ut pengar på kvällar och helger är ett extra plus och gör att kontokrediten passar utmärkt för dig som är i behov av snabba pengar, exempelvis för att täcka oförutsedda utgifter.

Det är inte bara låneansökan som är smidig, även kundtjänsten är detsamma. Öppettiderna är långa, man håller öppet på såväl vardagar som helger och du kan välja mellan flera kontaktvägar. Det blir inte mycket bättre än så och inom just det här området är det få andra högkostnadskrediter som är lika bra som GF Money. Då det dessutom rör sig om ett lån utan UC försämras inte din kreditvärdighet av en låneansökan.

Men samtidigt som det finns mycket bra att säga om GF Money finns det några mindre bra saker värt att notera. Lånet är relativt dyrt. Utöver en väldigt hög ränta tillkommer både startavgift och aviavgifter som gör lånet ännu dyrare. Särskilt drabbade blir personer som lånar större summor pengar och därmed behöver längre återbetalningstid. Vid sådana tillfällen kan lånet bli riktigt dyrt. Här finns helt klart rum till förbättring.

Sammantaget passar GF Money dig som värdesätter enkelhet och smidighet. Lånet är dock inte det billigaste och kan bli dyrt om du behöver låna en större summa pengar.

Vanliga frågor om GF Money

I vissa fall finns det möjlighet att höja sin kreditgräns. Om du har möjlighet att göra det kan du se genom att logga in på Mina sidor.

Din kreditgräns påverkas av din kreditvärdighet. Ju bättre betalningsförmåga du har, desto högre kreditgräns kan du få.

Ja, det går bra att ansöka om lån hos GF Money utan BankID. Då får du i stället styrka din identitet på annat sätt, exempelvis genom att skicka in giltiga ID-handlingar och medföljande dokument som kan styrka din identitet.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig ränta på 39,8% (effektiv ränta på 58,91%). Aviavgift 45 kr, Uppläggningsavgift 280 kr, Uttagsavgift 95 kr. Totalt belopp att betala 21 430 kr, vilket motsvarar 1 787 kr/mån.

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39.8%