Klicklån

Ränta*
9.84 - 21.60 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
40 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 7 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 25 000 kr i 3 år. Nom. bunden ränta 9,84-21,60% Eff. ränta 13,86-27,81% (aviavgift 19 kr/mån vid autogiro, annars 39 kr/mån, uppl. avgift 0 kr) . Kostnad 824-973 kr/mån (36 avbetalningar). Totalt 30 246-35 672 kr.

Klicklån är ett varumärke skapat av Thorn Svenska AB som har varit aktiva på den svenska lånemarknaden sedan 1969. Idag är man en av landets allra mest etablerade aktörer inom lån utan säkerhet så du kan alltid känna dig trygg när du lånar hos Klicklån.

Det som skiljer Klicklån från många andra snabblån är att räntan sätts individuellt baserat på din kreditvärdighet. Det är något som är mycket uppskattat eftersom det möjliggör för en riktigt förmånlig ränta. Den ränta du sedan får är fast och gäller således under hela lånets löptid. Du behöver därför inte oroa dig över att räntan ska stiga oavsett vad som händer med det svenska ränteläget.

Även om du beviljas lån till en förmånlig ränta behöver du vara beredd på att det tillkommer en aviavgift varje månad, det gäller oavsett om du betalar via pappersfaktura eller autogiro. Avgiften vid val av autogiro är dock något lägre. Detta höjer totalkostnaden för lånet och kan därför vara bra att känna till om du ska låna ett större belopp under en längre tid. Då kan aviavgifterna uppgå till flera tusenlappar.

Precis som så många andra använder sig Klicklån av UC i sina kreditprövningar. Det är landets mest välkända och använda kreditupplysningsföretag.
Klicklån har idag sin verksamhet i Solna och du kan komma i kontakt med supporten via både e-post och telefon. Öppettiderna är vardagar under vanliga kontorstider. Kontaktuppgifterna till Klicklån hittar du längre ner på sidan eller på Klicklåns hemsida.

Är Klicklån rätt för dig?

 • Individuell räntesättning
 • Enkelt att ansöka om ett lån
 • Pengarna på kontot inom 1 bankdag
 • Aviavgifter även vid autogiro
Är Klicklån rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 020 24 24 24
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön Stängt
info@klicklan.se

Adress

Thorn Svenska AB
Vretenvägen 13
171 54 Solna
Org nr: 556136-8480

En av landets mer etablerade aktörer

Klicklån är en etablerad aktör inom smålån vilket bidrar till ökad trygghet för dig som låntagare. Räntan är dessutom mycket låg i jämförelse med många konkurrenter inom mindre lån.

 • Låg ränta med Klicklån
 • Räntan baseras på din kreditvärdighet
 • Använd pengarna till vad du vill
quote
Lånakuten har gett Klicklån betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du måste vara minst 20 år
 • Du får inte ha någon betalningsanmärkning
 • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden
 • Vara folkbokförd i Sverige

Pengarna på kontot inom ett dygn

Så fort Klicklån fått ditt signerade låneavtal betalas lånet ut. Utbetalning sker endast på helgfria vardagar och du har pengarna på kontot inom 1 bankdag.

Låna mellan 1 000 – 40 000 kr på några minuter

Hos Klicklån kan du låna mellan 1 000 – 40 000 kronor. Ansökan sker direkt på Klicklåns startsida. Där fyller du i önskat lånebelopp, återbetalningstid och dina kontaktuppgifter. Därefter signerar du din ansökan med BankID. Hela ansökningsprocessen är mycket enkel och självförklarande och tar bara några minuter. Det finns även möjlighet att använda andra signeringsalternativ än BankID.

Därefter tar Klicklån en kreditupplysning på dig via UC innan du får svar på din låneansökan. Din ränta sätts sedan individuellt baserat på din kreditvärdighet. Väljer du att acceptera erbjudandet kommer pengarna sättas in på ditt konto inom 1 bankdag.

Hela processen påminner om den hos konkurrerande snabblån. Det är inte särskilt mycket som skiljer aktörerna åt.

Individuell ränta gör det möjligt att beviljas billigt lån

Klicklån arbetar med individuell räntesättning, vilket är relativt ovanligt inom snabblån. Fördelen med detta är att det finns goda möjligheter att beviljas ett billigt lån. Räntan sätts inom räntespannet 9,84-21,60%, det är klart lägre än hos många andra snabblån med en fast ränta på omkring 39%.

Dessvärre tillkommer aviavgifter som höjer totalkostnaden för lånet. Det gäller oavsett om du betalar via pappersfaktura eller autogiro, väljer du autogiro är avgiften dock lägre.

För att överhuvudtaget beviljas ett lån gäller det att du uppfyller alla krav som Klicklån ställer på dig. Det innebär att du måste ha fyllt 20 år, inte ha någon betalningsanmärkning eller skuld från Kronofogden och vara folkbokförd i Sverige. Uppfyller du dessa krav och klarar av kreditprövningen har du goda möjligheter att beviljas ett lån.

Kontakta kundtjänst via telefon och e-post

Klicklåns kundtjänst kommer du i kontakt med via antingen e-post eller telefon. Öppettiderna är vardagar under vanliga kontorstider. På helger håller supporten stängt.

I det stora hela är kundtjänsten godkänd men något fler kontaktvägar och längre öppettider hade varit önskvärt. Det är något som kan erbjudas av landets bästa snabblån. Dessutom är hemsidan väldigt undermålig, det gör det svårt att ta reda på information om lånet på egen hand.

Enkelt lån med möjlighet till låg ränta

Klicklån är ett bra lån som ger dig möjlighet till låg ränta tack vare den individuella räntesättningen. Till skillnad från många andra snabblån behöver du därför inte oroa dig för skyhöga kostnader när du lånar pengar.

Utbetalningstiden är relativt snabb även om det finns aktörer som är ännu snabbare. Att vänta upp till 1 bankdag på att få lånet utbetalt är dock inget att klaga över.

Det finns ändå ett antal punkter som Klicklån bör förbättra. Det handlar framför allt om den undermåliga hemsida man har i dagsläget. Det är svårt att navigera på hemsidan och hitta viktig information. Risken med detta är att man förlorar många potentiella kunder som väljer att ansöka om lån hos aktörer som kan locka med mer användarvänliga sajter.

Även kundtjänst kan utvecklas till det bättre. Man bör göra det lättare att hitta kontaktvägarna och öppettiderna på sajten. Finns möjlighet skulle även längre öppettider vara att föredra.

I den stora hela är dock Klicklån ett mycket bra alternativ till dig som behöver ett mindre lån. Långivaren bör dock lägga mer fokus på att erbjuda en användarvänlig och informativ hemsida.

vanliga frågor om Klicklån

Nej, du behöver inte någon säkerhet för lånet.

Ja, du kan alltid lösa lånet i förtid helt kostnadsfritt. Ta kontakt med kundtjänsten för mer information om hur du går tillväga.

Nej, det finns flera sätt att signera ditt låneavtal på. Vill du inte skriva under kontraktet med en digital signatur kan Klicklån skicka hem en fysisk kopia till dig med posten.

Räkneexempel lån:

Låna 25 000 kr upplagt på 3 år (36 delbetalningar) med Nom. bunden ränta 9,84-21,06% (effektiv ränta på 13,86-27,81%). Aviavgift 19 kr/mån vid autogiro eller 39 kr/mån, Uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 30 246-35 672 kr, vilket motsvarar 824-973 kr/mån. Löptid 12 – 84 mån.

Låna upp till 40 000 kr

Ränta från 9.84%