Kundfinans

Ränta*
39.8 %
Uppläggningsavgift
280 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 15 000 kr i 1 år. Nom. rörlig ränta 39,8% Eff. ränta 58,91% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95). Månadskostnad 1 787 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 21 430 kr.

Kundfinans är ett varumärke som drivs av GF Money Consumer Finance med sitt säte i Uppsala. Kundfinans grundades 2007 och erbjuder idag en kontokredit på upp till 30 000 kronor med direktutbetalning till dig med konto hos någon av landets storbanker.

Kontokrediter fungerar på så sätt att du beviljas ett kreditbelopp du gör uttag från när du behöver pengar. Det är sedan på det uttagna beloppet du betalar ränta och eventuella avgifter. Detta gör att Kundfinans passar utmärkt för dig som behöver en extra buffert eftersom du har pengar tillgängligt vid behov.

Till kontokrediten får du en flexibel avbetalning där du endast är tvingad att betala ett minimibelopp på det uttagna beloppet varje månad. Vill du göra extra amorteringar kan du dock göra det och på så vis lösa skulden i förtid.

När du lånar pengar av Kundfinans kan du alltid känna dig trygg och säker. Långivaren har inte bara mer än 14 års erfarenhet av den svenska lånemarknaden, man står även under Finansinspektionen, Datainspektionen och Konsumentverkets tillsyn och följer svensk lagstiftning.

Kundfinans har även lagt ned ett stort arbete med att presentera alla kostnader på ett tydligt sätt på hemsidan. Allt för att du ska veta vad lånet faktiskt kommer kosta dig. Man har dessutom slopat alla dolda avgifter och krångliga avtal.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Kundfinans rätt för dig?

 • Snabb utbetalning
 • Möjlighet att påverka din återbetalning
 • 14 år i branschen
 • Tillkommer övriga avgifter
 • Hög ränta
Är Kundfinans rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 551 10 933
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön 10:00-14:00
info@kundfinans.se

Adress

Kundfinans
Box 1306
751 43 Uppsala
Org nr: 556876-2578

Smidigt lån med snabb utbetalning

Smidigheten och den snabba utbetalningen gör att Kundfinans kontokredit passar utmärkt för dig som behöver tillgång till en extra buffert.

 • Utbetalning direkt till dig med konto hos någon av storbankerna
 • Kundtjänst som håller öppet även på helger
 • Lån som ger dig flexibilitet i vardagen
quote
Lånakuten har gett Kundfinans betyget
VG – Väl Godkänt

Grundkrav

 • Du måste vara över 18 år
 • Taxerad inkomst i minst 2 år
 • Folkbokförd i Sverige i minst 5 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Ingen skyddad identitet
 • Svenskt bankkonto

Utbetalning direkt till dig med bankkonto hos någon av storbankerna

Kundfinans erbjuder direktutbetalning till dig med bankkonto hos någon av landets storbanker. Har du ditt bankkonto hos en annan bank sker utbetalningen inom en bankdag.

Låna upp till 30 000 kronor och få snabbt besked

Du ansöker om Kundfinans kontokredit direkt på startsidan. Där fyller du bara i önskat kreditbelopp och övriga personuppgifter innan du signerar din ansökan med BankID. Inom kort får du svar på din ansökan och pengarna betalas ut direkt. Hela ansökningsprocessen tar inte längre tid än några minuter. Vill du låna utan BankID kan du i stället skicka in en ID-kopia.

Anledningen till att du inte behöver fylla i någon återbetalningstid i samband med din ansökan är för att Kundfinans erbjuder flexibel återbetalning. Det innebär att du betalar ett minimibelopp baserat på ditt önskade lånebelopp, vill du göra större inbetalningar varje månad finns dock möjlighet att göra det. På så vis kan du påverka din återbetalningstid och därmed även din totalkostnad för lånet.

I samband med ansökan tar Kundfinans en kreditupplysning via Creditsafe, precis som hos många andra långivare används inte UC. Du behöver därmed inte vara orolig över att din kreditvärdighet ska påverkas av upplysningen.

Kundfinans kostnader och villkor

När du ansöker om ett lån hos Kundfinans tilldelas du en ränta på 39,8%. Det må låta högt men räntan är på årsbasis och således betydligt lägre om du betalar av din skuld på bara ett par månader. Utöver räntan tillkommer även startavgift och en relativt hög aviavgift som höjer totalkostnaden ytterligare. Kostnaderna är trots det relativt likvärdiga med många andra kontokrediter, men det finns även aktörer som erbjuder billigare kontokrediter än vad Kundfinans gör.

Kundfinans grundkrav skiljer sig inte särskilt mycket från andra långivare. Du behöver bland annat ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige, ha stadigvarande inkomst och inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden för att beviljas ett lån. Vill du låna trots betalningsanmärkning får du vända dig till andra aktörer.

Hur bra är Kundfinans kundtjänst?

Har du några frågor till Kundfinans gällande deras kontokredit är du alltid välkommen att kontakta kundtjänsten. Deras support håller hög klass med långa öppettider på vardagar, dessutom håller man öppet på helgen om än något kortare. I och med att supporten håller öppet veckans alla dagar blir det enkelt för dig att kontakta Kundfinans när det passar dig.

Det går bra att både ringa eller skicka e-post. Dessutom finns en frågor och svar-sida där du som kund eller blivande kund kan få svar på många frågor om lånet. Ett tips kan därför vara att titta där innan du bestämmer dig för att ringa eller mejla supporten.

Smidig kontokredit med bra kundtjänst

Kundfinans kontokredit passar perfekt för dig som värdesätter enkelhet och smidighet. Hemsidan är tydlig och användarvänlig vilket gör det enkelt att ansöka om ett lån, därefter får du snabbt besked och utbetalningen sker ännu snabbare. Därmed passar kontokrediten utmärkt för dig som behöver tillgång till en extra buffert. Då har du alltid pengar vid behov.

Kundtjänsten är även den mycket bra. Att supporten håller öppet under veckans alla dagar är ett stort plus och gör det möjligt för fler kunder att få kontakt med Kundfinans. Öppettiderna hade dock gärna kunnat få vara något längre under framför allt helger.

Ska vi säga något negativt om Kundfinans kontokredit så är det kostnaden. Lånet är i det dyraste laget med en ränta på 39,8% och utöver det tillkommer en rad andra avgifter som höjer totalkostnaden ytterligare. Detta är något du bör vara uppmärksam på innan du tecknar ett lån.

Sammantaget är Kundfinans mycket bra i alla avseenden som inte gäller kostnaden, där finns rum till förbättring.

Vanliga frågor om Kundfinans

Kundfinans erbjuder direktutbetalning till storbankerna. Utbetalning sker dock bara under Kundfinans öppettider.

Ja, har du inte BankID får du identifiera dig på annat sätt. Det kan du göra genom att logga in på din internetbank, eller genom att skicka in en kopia av din ID-handling och lönespecifikation.

Ja, det går bra att lösa lånet i förtid. Kontakta kundtjänsten så får du hjälp att räkna ut den summa du ska betala.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig ränta på 39,8% (effektiv ränta på 58,91%). Aviavgift 45 kr, Uppläggningsavgift 280 kr. Totalt belopp att betala 21 430 kr, vilket motsvarar 1 787 kr/mån.

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39.8%