Ränta*
2.95 - 29.95 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 300 000 kr i 12 år. Nom. rörlig ränta 5,42% Eff. ränta 5,56% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift fr. 0 kr). Kostnad 2 838 kr/mån (144 avbetalningar). Totalt 408 733 kr.

Lendo är en populär låneförmedlare som jämför privatlån, blancolån, samlingslån, billån, företagslån och försäkringar helt kostnadsfritt. Med endast en ansökan och en kreditupplysning får du svar från upp till 35 långivare och banker, inom 1 minut. På så vis kan du vara säker på att du hittar ett lån till förmånlig ränta som passar dig och din ekonomiska situation.

Att jämföra lån på egen hand kan nämligen vara kostsamt och ge dig sämre lånevillkor. Dels på grund av att respektive långivare oftast tar en kreditupplysning på dig vilket påverkar din kreditvärdighet, men det finns också en risk att du tecknar ett lån med högre ränta än vad du hade kunnat få om du jämfört lån via Lendo. Att jämföra lån på egen hand kan även vara mycket tidskrävande.

Låneförmedlaren erbjuder snabba lån utan säkerhet på upp till 600 000 kr vilket innebär att du inte behöver gå in med någon säkerhet i lånet. Du behöver med andra ord varken pantsätta din bostad eller bil för att teckna lån via Lendo. Även du med betalningsanmärkningar kan ansöka om lån på upp till 150 000 kr. Låneförmedlaren godkänner dessutom lån utan inkomst på upp till 350 000 kr. Pengarna kan du använda till vad du vill och du behöver inte redovisa detta för långivaren.

Lendo har sedan starten 2007 vuxit sig stora och är idag en av de största aktörerna på den svenska lånemarknaden. Idag finns de även i Norge, Finland, Danmark, Spanien och Österrike och fortsätter expandera för att hjälpa fler personer att fatta bättre lånebeslut.

Är Lendo rätt för dig?

 • En ansökan ger svar från 40 långivare
 • Billiga privatlån utan säkerhet
 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Få svar inom 1 minut
 • Ej direktutbetalning
Är Lendo rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 0771-13 13 10
Mån-Tors 08.00–20.00
Fre 09.00–17.00
Lör-Sön 10.00–14.00
kundservice@lendo.se

Adress

Lendo AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm
Org nr: 556515-1627

Låna pengar utan säkerhet till låg ränta

Med Lendos stora utbud av samarbetspartners och individuella räntesättning kan du hitta det lån som passar dig bäst, till lägsta möjliga ränta. Lendo jämför olika långivares räntor och villkor helt kostnadsfritt med endast en ansökan och en kreditupplysning. Samla lån eller ansök om privatlån på mellan 10 000 – 600 000 kr och få svar direkt. Alternativt jämför företagslån på upp till 2 000 000 kr.

 • Stort utbud av seriösa samarbetspartners
 • Förmånliga privat- och företagslån
 • Kostnadsfri ansökan & endast en kreditupplysning
quote
Lånakuten har gett Lendo betyget
MVG – Mycket Väl Godkänt

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 18 år
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Ha en fast inkomst (arbete/pension)
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 12 månader
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna

Pengarna på kontot inom 1-5 bankdagar

Utbetalningstiden varierar beroende på vilken långivare du har valt men oftast tar det 1-5 bankdagar innan du har pengarna på kontot. Snabbast går det dock om du signerar ditt låneavtal med BankID.

Kostnadsfri ansökan med svar inom en minut

Lendos hemsida är ett praktexempel på en sajt där man valt att inte krånglat till det. På startsidan kan man direkt välja om man är intresserad av privatlån eller företagslån vilket gör det enkelt för användaren. I menyn till höger kan du läsa mer om privatlån, blancolån, samlingslån, billån och om Lendo som låneförmedlare. Under respektive undersida kan du fylla i din ansökan och får även mer information om varje lån. Du fyller enkelt i ansökan på 2 minuter och besked skickas direkt efter att du har signerat med BankID.

I ansökan om privatlån får du fylla i önskad lånesumma, lånetid, personuppgifter och kryssa i om du vill samla lån. Att lägga till en medsökande kan bland annat öka chanserna att få ett låneerbjudande med lägre ränta. Efter att Lendo har samlat in och jämfört låneerbjudandena kan du enkelt välja den långivare med bäst villkor och ränta.

Förmånlig ränta och lågt ålderskrav

När du jämför lån hos Lendo görs alltid en kreditupplysning via UC för att långivaren ska få en uppfattning om din ekonomiska situation såsom återbetalningsförmåga, aktiva skulder med mera. Lendos grundvillkor säger nämligen att du inte får ha haft några skulder hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. Du måste även vara minst 18 år gammal, ha en fast inkomst på minst 120 000 kr/år samt ha varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år. Om du inte har en fast inkomst så kan du endast låna upp till 30 000 kr. Räntan sätts sedan individuellt från 2,95-29,95% och grundar sig på villkoren och kreditprövningen.

Hos Lendo kan du ansöka om privatlån på mellan 10 000 – 600 000 kr. Det går även bra att ansöka om lån trots betalningsanmärkningar på upp till 150 000 kr. Lånetiden är 1-15 år och varierar beroende på hur stort lånet är. Ansökan är som sagt kostnadsfri och många gånger tillkommer inte några extra kostnader, men det kan variera beroende på vilken bank eller långivare du väljer att teckna ditt lån hos.

Hur bra är Lendos kundtjänst?

Långivarens kundtjänst finns alltid där för att hjälpa dig och har öppet alla dagar i veckan. Du kan nå dem på telefonnummer 0771-13 13 10 eller genom att mejla till kundservice@lendo.se. På hemsidan finner även en omfattande frågor och svar-sektion där Lendo svarar på de vanligaste frågorna kring privatlån, företagslån och försäkring. Som kund kan du alltid räkna med bra service och det är inte för inte som Lendo har toppbetyg på Trustpilot.

Trygg aktör med högt betyg

Det är få låneförmedlare på den svenska lånemarknaden som samarbetar med så pass många långivare och banker som Lendo. Med en kostnadsfri ansökan får du låneerbjudanden från upp till 40 långivare inom en minut. Genom att jämföra lån hos Lendo sparar du in på antal kreditupplysningar och skyddar i sin tur din kreditvärdighet. Låneförmedlaren hjälper dig att samla lån, exempelvis om du har många snabblån och krediter med dyra räntor. De erbjuder även privatlån/blancolån utan säkerhet. Dessutom kan du låna pengar trots betalningsanmärkningar vilket inte alla låneförmedlare erbjuder.

Lendo var bland de första låneförmedlarna på den svenska marknaden och med många år på nacken och positiva rykte har de kommit att bli en av de största aktörerna inom lån. Ansökningsprocessen är snabb och smidig och den serviceinriktade kundtjänsten finns där för att hjälpa dig från början till slut, alla dagar i veckan, vilket är ett plus i kanten.

Positivt är också att man endast måste ha fyllt 18 år för att jämföra lån vilket gör Lendo till en av de med lägst ålderskrav. Lendo erbjuder även bland de lägsta räntorna på marknaden när det gäller privat- och företagslån.

Det finns inte mycket negativt att säga om Lendo men om vi ska nämna något är det i så fall att man inte kan jämföra lån på mindre belopp än 10 000 kr. Kortare utbetalningstid skulle också vara att föredra.

Vanliga frågor om Lendo

Ja det går bra. Några av de långivare som Lendo samarbetar med godkänner lån med betalningsanmärkningar. Din ansökan skickas till alla långivare och sedan är det upp till dig att välja det låneerbjudande som passar dig bäst.

Ett omstartslån eller ett så kallat samlingslån innebär att du samlar dina kostsamma lån och krediter genom att ta ett billigare lån med lägre ränta. Det gör det möjligt för dig att starta om din ekonomi och få mer pengar över varje månad.

Grundkraven för privatlån och företagslån skiljer sig. För att ansöka om företagslån hos Lendo behöver du ha ett registrerat företagsabonnemang samt ha en ledande roll i företaget. Företaget måste även vara aktivt och registrerat i Sverige.

Räkneexempel lån:

Låna 300 000 kr upplagt på 12 år (144 delbetalningar) med rörlig ränta på 5.42% (effektiv ränta på 5.56%). Aviavgift 0 kr, Uppläggningsavgift fr. 0 kr. Totalt belopp att betala 408 733 kr, vilket motsvarar 2 838 kr/mån. Lånetid 1-15 år.

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%