Likvidum

Ränta*
2.95 - 25.95 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 200 000 kr i nio år. Nom. ränta 5,3% Eff. ränta 5,43% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr) Kostnad 2 333 kr/mån (108 avbetalningar). Totalt 251 911 kr.

Likvidum är en låneförmedlare med fokus på privatlån. Man erbjuder i dagsläget lån från 10 000 kr upp till 600 000 kr. Genom att ansöka om ett lån via Likvidum får du hjälp att hitta det billigaste lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Utöver privatlån kan du som kund även få hjälp att samla dina dyra krediter och sänka dina räntekostnader och på så vis spara pengar varje månad.

När du ansöker om ett lån får du låneerbjudanden från flera av landets ledande aktörer. Några av dessa är Ikano Bank, Nordnet, Marginalen Bank, Nordax Bank, Resurs Bank, Coop, Avida, och Nystart Finans.

Likvidum grundades år 2015 och har sedan dess hjälpt fler än 100 000 svenskar att hitta ett billigare lån. Att ta hjälp av Likvidum är helt kostnadsfritt för dig som låntagare, men skulle du inte bli nöjd med ditt erbjudande kan du alltid välja att tacka nej. Du som kund kan även kontakta Likvidum för kostnadsfri rådgivning, supporten står alltid redo att ge dig bästa möjliga service.

Precis som alla långivare som verkar i Sverige står Likvidum under Finansinspektionens tillsyn så att du alltid kan känna dig trygg när du lånar pengar. Man arbetar även med de senaste säkerhetslösningarna som BankID och SSL certifikat.

Likvidum har sin bas i Stockholm med huvudkontoret i området kring Globen.

Är Likvidum rätt för dig?

 • Endast en kreditupplysning
 • Erbjuder höga lånebelopp
 • Krävs ingen säkerhet för lånet
 • Kundtjänst har bara öppet på vardagar
 • Kreditupplysning via UC
Är Likvidum rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 121 314 71
Mån-Tor 09:00-18:00
Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
info@likvidum.se

Adress

Likvidum AB
Arenavägen 27
121 77 Johanneshov
Org nr: 556949-5772

Hitta det billigaste lånet med Likvidum

Likvidum är låneförmedlaren som hjälper dig hitta det billigaste privatlånet för dig.

 • Hjälper dig hitta det billigaste lånet
 • Tar bara en kreditupplysning
 • Krävs ingen säkerhet för lånet
quote
Lånakuten har gett Likvidum betyget
VG – Väl Godkänt

Grundkrav

 • Du ska vara minst 18 år
 • Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 12 månader
 • Inte ha några skulder hos Kronofogden

Pengarna betalas ut inom 1-3 dagar till alla svenska banker

Utbetalningstiden varierar mellan långivarna. Vanligtvis har du pengarna på kontot inom 1-3 dagar.

Låna upp till 600 000 kr och få hjälp att jämföra flera erbjudanden

Likvidum hjälper dig att hitta det bästa privatlånet för dig på upp till 600 000 kr. Du skickar in din låneansökan direkt från startsidan där du fyller i önskat lånebelopp, återbetalningstid och övrig personlig information innan du signerar ansökan. Därefter kommer Likvidum kontakta sina samarbetspartners som får återkomma med erbjudanden. Redan inom några minuter får du dina första svar och vanligtvis har alla långivare lämnat sina erbjudanden inom 24 timmar.

Hela processen att skicka in en låneansökan är enkel och tar bara några få minuter. När du tagit del av alla svar är det upp till dig att välja vilken långivare du vill teckna ditt lån hos. Skulle du däremot inte vara nöjd med något av lånen går det självklart bra att tacka nej.

Individuell ränta som varierar mellan långivarna

Likvidum kan inte själva påverka kostnaderna för det lån du beviljas. I stället är det respektive långivare som sätter räntan baserat på din kreditvärdighet. Lyckligtvis innebär den individuella räntesättningen att det finns goda möjligheter till en fördelaktig ränta under förutsättning att du har en god ekonomi. Hos flera långivare behöver du inte heller oroa dig för vare sig uppläggningsavgift eller aviavgift vilket annars höjer totalkostnaden.

Från det att du bestämt dig för ett lån och signerat dina lånehandlingar tar det omkring 1-3 dagar innan du har pengarna på kontot. För att kunna låna krävs dock att du fyllt 18 år, är folkbokförd i Sverige, har en stadigvarande inkomst på minst 10 000 kr i månaden och ingen skuld hos Kronofogden. Det går däremot bra att låna med betalningsanmärkning.

I samband med din ansökan tar Likvidum alltid en kreditupplysning hos UC som alla långivare får dela på. I och med att det bara tas en upplysning kan du bibehålla god kreditvärdighet trots att du tar del av flera låneerbjudanden. Vill du låna utan UC får du i stället vända dig till en annan långivare.

Individuell ränta när du lånar pengar

Hur bra är Likvidums kundtjänst?

Vid eventuella frågor om Likvidums tjänst kan du alltid kontakta kundtjänsten som håller öppet mån-fre under vanliga kontorstider. Du kan både maila och ringa till supporten. Dessutom finns en frågor och svar-sida som behandlar vanliga frågor du kan tänkas ha om lånet.

I det stora hela är kundtjänsten bra. Den sticker varken ut i positiv eller negativ bemärkelse, utan påminner om den supporttjänst som flera av konkurrenterna erbjuder.

Bra låneförmedlare som hjälper dig spara pengar på ditt nästa lån

Sammantaget är Likvidum en mycket bra låneförmedlare för dig som är på jakt efter ett privatlån. Det finns många lånebelopp att välja mellan och du kan låna så mycket som 600 000 kr. Likvidum kan inte göra något åt kostnaderna men genom att hjälpa dig jämföra lånen kan du åtminstone vara säker på att du får ett så billigt lån som möjligt.

Du behöver aldrig vänta särskilt länge innan dina låneerbjudanden börjar trilla in, vilket är något vi uppskattar. Utbetalningstiderna är också relativt snabba men varierar från långivare till långivare. Räkna med omkring 1-3 bankdagar innan du har pengarna på kontot.

Om det finns någon svaghet med Likvidum skulle det vara kundtjänsten som endast håller öppet på vardagar. Med det sagt är den fortfarande bra men här finns lite förbättringspotential. Hade Likvidum även hållit öppet på helgen hade supporten varit en fullpoängare.

Vanliga frågor om Likvidum

Genom att låna via Likvidum får du hjälp att jämföra låneerbjudanden från flera banker och långivare. Det gör det möjligt för dig att hitta det billigaste lånet på marknaden. Samtidigt tas bara en kreditupplysning som alla aktörer får dela på vilket gör det möjligt för dig att bibehålla god kreditvärdighet.

Nej, det är helt kostnadsfritt för dig som låntagare. Likvidum får i stället provision för varje lån man förmedlar.

Ja, det går bra att låna pengar som pensionär under förutsättning att du uppfyller grundkraven.

Ja, du kan beviljas lån med som mest 2 betalningsanmärkningar. Dina anmärkningar får dock inte vara nyare än 6 månader för att du ska ha möjlighet att beviljas ett lån.

Räkneexempel lån:

Låna 200 000 kr upplagt på nio år (108 delbetalningar) med exempelräntan 5,3% (effektiv ränta på 5,43%). Totalt belopp att betala 251 911 kr, vilket motsvarar 2 333 kr/mån. Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr. Lånetid 1-15 år.

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%