Monetti

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
350 kr
Lägsta lånebelopp
3 000 kr
Högsta lånebelopp
20 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 15 000 kr i 1 år. Nom. bunden ränta 39 % Eff. ränta 53,2% (aviavgift 15 kr, uppl. avgift 350 kr, uttagsavgift 50 kr) . Kostnad 1 752 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 21 032 kr.

Monetti är en långivare med över 15 års erfarenhet av kreditgivning. Sedan starten har man arbetat på marknaden för mindre krediter och idag erbjuder man en mycket bra och flexibel kontokredit på upp till 20 000 kronor där du själv kan bestämma vad du ska använda pengarna till och i vilken takt du ska betala tillbaka skulden.

Från din kredit begär du uttag som betalas in på ditt konto inom en bankdag. Det är på det uttagna beloppet du sedan betalar ränta och andra övriga avgifter. Kostnaden för ett lån hos Monetti skiljer sig inte särskilt mycket från många av konkurrenterna inom kontokrediter. Alltifrån räntor till övriga kostnader är mycket likvärdiga.

När du ansöker om ett lån hos Monetti behöver du dels aldrig vänta särskilt länge på att pengarna ska betalas ut, dels behöver du aldrig oroa dig över att drabbas av dålig kreditvärdighet. Monetti använder nämligen Bisnode för sina kreditupplysningar i stället för UC. Eftersom UC inte ser upplysningen hos Bisnode kommer du kunna bibehålla lika bra kreditvärdighet som tidigare. Därmed förbättrar du dina möjligheter att beviljas ett lån på både lång och kort sikt.

Monetti tillhör Folkefinansgruppen som är ett finansbolag som står under Finansinspektionens tillsyn i Sverige och Finanstilsynet i Norge. Detta medför att du alltid kan känna dig helt trygg när du lånar pengar hos Monetti.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Monetti rätt för dig?

 • Flexibla uttag
 • Flexibel återbetalning
 • Ingen UC
 • Tillkommer flera övriga kostnader
Är Monetti rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 588 581 00
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön 10:00-15:00
info@monetti.se

Adress

Folkefinans AS Norge Filial
Götgatan 78
Box 4285
102 66 Stockholm
Org nr: 516404-7044

Monetti erbjuder inte längre snabblån

Monetti valde den 28/2 2022 att lägga ned sitt snabblån. Är du på jakt efter ett lån måste du söka dig till någon annan aktör. För att hitta det billigaste och bästa lånet för dig rekommenderar vi dig att jämföra snabblån på vår snabblånesida.

Smidigt lån för dig som behöver en extra buffert

Monettis flexibla lån tilltalar dig som vill ha tillgång till en extra buffert vid behov. Eftersom Monetti inte använder UC behöver du heller aldrig oroa dig för att få sämre kreditvärdighet på grund av din ansökan..

 • Smidig låneprocess med snabb utbetalning
 • Flexibelt lån du kan använda till vad du vill
 • Möjlighet till högre kreditgräns för dig som sköter dina betalningar.
quote
Lånakuten har gett Monetti betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du har fyllt 18 år
 • Har en deklarerad inkomst
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

Utbetalning samma dag med Monettis kontokredit

Begär du uttag före kl 13:00 har du pengarna på kontot redan samma dag. Uttag begärda efter det betalas ut nästkommande bankdag.

Ansök om Monettis flexibla lån på upp till 20 000 kronor

Monetti erbjuder en flexibel kontokredit på upp till 20 000 kronor som du kan ansöka om direkt från startsidan. Klicka på knappen “Ansök om flexilån” för att ta dig vidare till ansökan. Väl där fyller du i ditt önskade kreditbelopp och alla övriga uppgifter som Monetti efterfrågar. Signera sedan din ansökan och skicka iväg den.

Inom kort kommer du få besked om du beviljats det kreditbelopp du önskat eller inte. Från din kredit begär du sedan uttag. Pengarna finns sedan på ditt konto senare samma dag eller nästkommande bankdag.

I samband med din ansökan tar Monetti en kreditupplysning på dig för att säkerställa att du har ekonomin som krävs för att hantera en kredit. Precis som många andra långivare används inte UC, i stället gör Monetti upplysningen hos Bisnode.

Avgifter och villkor med Monettis flexilån

Inget lån är gratis, inte heller hos Monetti. För sitt flexilån tar man ut en ränta på 39%. Utöver det tillkommer både en startavgift, aviavgifter och uttagsavgift som höjer totalkostnaden ytterligare. Varken aviavgifterna eller uttagsavgifterna är dock särskilt höga i jämförelse med andra kontokrediter. Sammantaget är inte Monetti landets billigaste kontokredit, men inte heller den dyraste.

Kraven som ställs på dig som låntagare är ganska generösa vilket möjliggör för fler att beviljas ett lån. Du kan bland annat beviljas ett lån redan från 18 års ålder – många andra långivare har sin åldersgräns vid 20 års ålder.

Utöver ålderskravet måste du även vara folkbokförd i Sverige, ha en stadigvarande inkomst och ingen skuld hos Kronofogden.

Hur bra är Monettis kundtjänst?

Behöver du någon gång komma i kontakt med Monettis kundtjänst kommer du få dig en positiv överraskning. Supporten har långa öppettider under vardagar och relativt generösa öppettider även på helger. Det gör det möjligt för dig att kontakta supporten när det passar dig som bäst. Du behöver inte ta tid från ditt jobb eller annat du sysslar med mitt i vardagen för att kontakta supporten.

När det gäller antalet kontaktvägar går det bra att både ringa och mejla kundtjänsten. Någon form av chattfunktion hade varit önskvärt, men med tanke på de långa öppettiderna kan man inte kräva allt.

På sajten hittar du även en frågor och svar-sida helt dedikerad till Monettis flexilån.

Smidig kredit med snabb utbetalning

Monettis flexilån håller i det stora hela hög klass. Det är inte landets bästa kontokredit, men långt ifrån den sämsta. Det finns några saker vi på Lånakuten imponerats lite extra av och några saker vi inte tycker är lika bra.

Det vi gillar allra mest är enkelheten. Det är smidigt att ansöka om ett lån hos Monetti och pengarna betalas också ut relativt snabbt. Det faktum att man själv kan påverka sin återbetalningstid är även det något vi uppskattar.

Monetti erbjuder dessutom en mycket bra och omfattande kundtjänst. Det är framför allt öppettiderna som sticker ut i jämförelse med supporten hos konkurrerande långivare. Det gör det lättare för dig som låntagare att kontakta Monetti när det passar dig.

På den negativa sidan måste vi tyvärr nämna kostnaden. Utöver den redan höga räntan tillkommer en del övriga kostnader som höjer totalkostnaden ytterligare. Särskilt dyrt riskerar lån med längre återbetalningstid bli.

Vanliga frågor om Monetti

Ja, om du skött din betalningsplan kan det finnas möjlighet att höja kreditgränsen till 30 000 kronor. En eventuell kredithöjning kan du ansöka om via Mina sidor, tänk dock på att Monetti måste göra en ny kreditprövning då.

Ja, du kan göra större inbetalningar än vad som står angivet på avin. Vill du lösa hela skulden behöver du dock kontakta kundtjänsten först för att få det exakta beloppet att betala.

Ja, du kan välja att betala via autogiro. Du kan ange autogiro som betalningsmetod i samband med din ansökan eller aktivera det senare via Mina sidor.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med räntan 39% (effektiv ränta på 53,2%). Aviavgift 15 kr, Uppläggningsavgift 350 kr, Uttagsavgift 50 kr. Totalt belopp att betala 21 032 kr, vilket motsvarar 1 752 kr/mån.

Låna upp till 20 000 kr

Ränta från 39%