Slantar

Ränta*
25 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 5 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Nej

*Låneexempel: 20 000 kr i 2 år. Nom. bunden ränta 25% Eff. ränta 28,07% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr). Månadskostnad 1 067 kr/mån (24 avbetalningar). Totalt 25 608 kr.

Slantar är ett varumärke som drivs av Untie Lending AB som i sin tur ingår i företagsgruppen Untie Group AB. Bolaget grundades 2011 och har sedan dess fokuserat på utlåning till privatpersoner, bland annat genom Slantars snabblån på upp till 30 000 kronor.

Slantar erbjuder inget typiskt snabblån med skyhöga räntor och korta återbetalningstider. I stället har man satsat på en låneprodukt som påminner om snabblån vad gäller lånebeloppen, men kostnaden är betydligt lägre och återbetalningstiden längre. På så vis har man lycka skapa en eftertraktad låneprodukt för personer som är i behov av en mindre summa pengar.

Det faktum att Slantar inte använder UC i sina kreditförfrågningar gör det möjligt att bibehålla god kreditvärdighet trots att du tecknar ett lån. I stället för UC använder man sig av Bisnode som tillsammans med Creditsafe är de två vanligaste kreditupplysningsföretagen utöver UC.

Värt att känna till innan du tecknar ett lån hos Slantar är den undermåliga kundtjänsten. Antalet kontaktvägar skiljer sig inte åt från konkurrenterna, däremot är öppettiderna på tok för korta. Är supporten viktig för dig bör du troligtvis se dig om efter andra alternativ.

Slantar står under Finansinspektionens tillsyn och följer alla lagar och regler som finns. Det bidrar i sin tur till en ökad trygghet för dig som låntagare eftersom du alltid kan känna dig säker när du lånar från Slantar.

Är Slantar rätt för dig?

 • Ingen UC
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Enkel ansökningsprocess
 • Kundtjänsten har korta öppettider
 • Låga lånebelopp
Är Slantar rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 14 55 58
Mån-Fre 09:00-15:00
Lör-Sön Stängt

Adress

Unite Lending AB
Box 396
541 28 Skövde
Org nr: 556819-6041

Smidigt lån utan dolda avgifter

Med ett lån från Slantar betalar du vad du ser. Inga dolda avgifter tillkommer, bara en fast ränta som gäller under hela löptiden.

 • Samma ränta genom hela låneperioden
 • Använd lånet till vad du vill
 • Möjlighet att låna med betalningsanmärkning
quote
Lånakuten har gett Slantar betyget
VG – Väl Godkänt

Grundkrav

 • Minst 20 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Inget aktivt lån hos Slantar

Pengarna på kontot inom 2 dagar

Slantar betalar ut pengar dagligen Hur lång tid det tar innan du har pengarna på ditt konto beror dock på vilken bank du använder dig av. Vanligtvis har du pengarna på kontot inom 2 bankdagar.

Låna mellan 10 000 – 30 000 kr smidigt och enkelt

Slantars låneprodukt påminner om ett vanligt snabblån med relativt låga lånebelopp (10 000 – 30 000 kr). Det finns dock vissa egenskaper som påminner mer om ett vanligt blancolån. Slantar erbjuder nämligen en lång återbetalningstid på 1-5 år och räntan är relativt fördelaktig för denna typ av lån. Dessutom är utbetalningstiden på upp till 2 bankdagar något längre än hos traditionella snabblån.

Du ansöker enkelt om ett lån hos Slantar via deras hemsida. Där fyller du bara i hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid du vill ha. Klicka dig sedan vidare och signera din låneansökan. Inom kort kommer du få svar på din ansökan om du beviljas lånet eller inte.

I samband med din låneansökan tar Slantar en kreditupplysning via Bisnode. Det faktum att lånet är utan UC gör att du inte behöver oroa dig för att få sämre kreditvärdighet i samband med din ansökan. Det förbättrar dessutom dina chanser att beviljas ett lån.

Inga övriga avgifter när du lånar hos Slantar

När du lånar pengar hos Slantar tilldelas du en fast nominell ränta på 25 procent. I jämförelse med andra konkurrenter inom samma typ av smålån är den relativt fördelaktig, många gånger kan räntan uppgå till 39%. Det faktum att räntan är fast bidrar även det till en ökad trygghet för dig som låntagare. Utöver räntan tillkommer inte heller några övriga avgifter såsom aviavgifter eller startavgift som höjer totalkostnaden ytterligare.

För att beviljas ett lån måste du som alltid uppfylla långivarens villkor. I Slantars fall innebär det att du ska ha fyllt 20 år, vara folkbokförd i Sverige, inte ha någon skuld hos Kronofogden eller ett befintligt lån hos Slantar. Men du kan låna med betalningsanmärkningar om din ekonomi i övrigt tillåter det. Det är dock inte att föredra.

Hur bra är Slantars kundtjänst?

När det gäller kundtjänsten finns det att jobba på för Slantar. Du kan visserligen ringa och mejla (via formulär på sajten) supporten precis som hos många av konkurrenterna, det stora problemet ligger istället i öppettiderna. Kundtjänsten håller bara öppet mellan 9-15 på vardagar (lunchstängt mellan 12-13). Här finns helt klart mer att kräva av en så pass framstående långivare.

Utöver supporten finns även en frågor och svar-sektion där vanliga frågor om lånet besvaras. Har du en mer generell fråga kan ett tips vara att titta där innan du bestämmer dig för att kontakta kundtjänsten – har du tur hittar du svaret på din fråga där.

Bra snabblån utan övriga avgifter

Sammantaget erbjuder Slantar en bra låneprodukt för dig som är i behov av ett mindre lån. Det faktum att du själv kan välja en så pass lång återbetalningstid som 5 år gör det även möjligt att hålla nere månadskostnaden för lånet, även om en längre återbetalningstid resulterar i högre totalkostnad.

För att vara ett mindre lån är inte Slantars lån särskilt kostsamt. Det finns goda möjligheter att hålla nere totalkostnaden i och med att räntan är lägre än för många andra snabblån, det tillkommer dessutom ingen aviavgift eller startavgift.

När du tecknar ett lån hos Slantar behöver du inte heller oroa dig över att drabbas av sämre kreditvärdighet, man använder nämligen inte UC i sina kreditprövningar. I stället görs alla upplysningar via företaget Bisnode.

Det må finnas mycket bra att säga om Slantar men det finns även ett fåtal saker som är mindre bra. En sådan sak är kundtjänsten. Öppettiderna är alldeles för korta vilket gör det svårt för kunderna att höra av sig när det passar dem. Här finns det helt klar rum till förbättring. Flera konkurrenter erbjuder inte bara längre öppettider på vardagar utan även helgöppet.

Vanliga frågor om Slantar

Ja, du kan betala dina fakturor från Slantar via autogiro. Du ansöker enklast om autogiro direkt via Mina sidor. Tänk dock på att det kan ta ett par dagar innan Slantar får svar på om du blivit godkänd för autogiro eller inte.

Ja, du behöver inte förhålla dig till din ordinarie avbetalningsplan om du inte vill det. Det går bra att lösa ditt lån i förtid när du vill och det kostar dig ingenting.

Eftersom Slantars lån är ett lån utan säkerhet kan du använda pengarna till precis vad du vill, det är upp till dig att bestämma.

Räkneexempel lån:

Låna 20 000 kr upplagt på två år (24 delbetalningar) med bunden ränta på 25% (effektiv ränta på 28,07%). Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 25 608 kr, vilket motsvarar 1 067 kr/mån.

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 25%