Smspengar

Ränta*
39.8 %
Uppläggningsavgift
280 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 15 000 kr i 1 år. Nom. rörlig ränta 39,8% Eff. ränta 58,91% (avi avgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr). Kostnad 1 787 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 21 430 kr.

Smspengar grundades 2007 och är därmed en av landets mer välkända långivare inom kontokrediter. Idag erbjuder man ett flexibelt lån på upp till 30 000 kronor där du som låntagare får ett kreditutrymme du själv kan göra uttag från. Du betalar sedan bara för det beloppet du använder.

Kostnaden för ett lån hos Smspengar varierar mellan olika lånebelopp och återbetalningstider. Ju snabbare du kan betala tillbaka din skuld, desto billigare blir den. Tänk även på att hålla nere kostnaderna genom att inte göra för många uttag. Gör hellre ett större uttag än flera små. På så vis behöver du bara betala uttagsavgiften en gång och därmed kan du även hålla nere totalkostnaden.

Låntagare tar hjälp av Smspengar av olika anledningar. Allra bäst lämpar sig dock lånet för dig som behöver tillgång till en extra buffert. Med kreditutrymmet har du alltid tillgång till pengar om det skulle dyka upp en oförutsedd utgift. Att Smspengar även kan locka med direktutbetalning veckans alla dagar gör att du aldrig behöver vänta särskilt länge på att få tillgång till pengarna.

Under alla år som Smspengar varit verksamma tycks man ha skapat en bra relation till sina kunder. På sajten Trustpilot har långivaren för närvarande ett betyg på 4,7 av 5 poäng, baserat på över 1 000 omdömen.

Bakom varumärket Smspengar står GF Money Consumer Finance som även driver en rad andra varumärken på den svenska lånemarknaden. Självklart står bolaget under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets riktlinjer vad gäller god kreditgivningssed. På så vis kan du alltid känna dig trygg när du lånar pengar hos Smspengar.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Smspengar rätt för dig?

 • Direktutbetalning 24/7
 • Besked direkt
 • Flexibel återbetalning
 • Tillkommer en rad övriga avgifter
Är Smspengar rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 018 71 00 02
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön 10:00-14:00
info@smspengar.nu
Chatt

Adress

GF Money Consumer Finance
Östra ågatan 31
753 22 Uppsala
Org nr: 556876-2578

Smidigt lån för dig som behöver en extra buffert

Är du i behov av ett smidigt lån någon gång kan Smspengar vara rätt för dig. Långivaren bjuder på en enkel ansökningsprocess med snabba utbetalningstider dygnet runt.

 • Utbetalning dygnet runt, året om
 • Påverka din egen återbetalningstakt
 • Använd pengarna till vad du vill
quote
Lånakuten har gett Smspengar betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du måste vara mellan 18-72 år
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst två år
 • Ha svenskt bankkonto, personlig e-postadress och mobilnummer
 • Deklarerad inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden

Direktutbetalning dygnet runt

Smspengar erbjuder direktutbetalning dygnet runt till alla med ett bankkonto hos någon av landets storbanker. Till övriga banker sker överföringen inom en bankdag.

Låna upp till 30 000 kronor och få besked direkt

Det är mycket enkelt och smidigt att ansöka om ett lån hos Smspengar. På startsidan fyller du bara i önskat lånebelopp, klickar dig vidare och fyller i övrig information innan du signerar ansökan med BankID. Det tar endast några minuter att fylla i ansökan och du får sedan besked direkt på skärmen. Och det kanske bästa av allt – Smspengar använder inte UC i sina kreditprövningar, precis som många andra snabblån, så du behöver inte oroa dig över att få sämre kreditvärdighet.

När du väl fått krediten beviljad kan du börja begära uttag. Så länge du har ditt bankkonto hos någon av landets storbanker sker det direkt, men utbetalningen är även snabb till andra banker.

Tips! Hos Smspengar finns det även möjlighet att låna utan BankID.

Kostnader och villkor hos Smspengar

Kostnaden för en kontokredit hos Smspengar beror på hur stor kredit du nyttjar och hur snabbt du betalar tillbaka din skuld. Den årliga räntan är 39,8% och utöver det tillkommer även startavgift, aviavgifter och uttagsavgift. Ett bra tips för att hålla nere kostnaderna kan därför vara att göra ett större uttag i stället för flera små. På så vis slipper du betala flera uttagsavgifter som för närvarande är på 95 kronor per gång.

Totalt sett är kontokrediten hos Smspengar vare sig billig eller dyr. Det finns helt klart billigare aktörer men det finns även flera långivare som har högre avgifter än vad Smspengar har.

För att du ska beviljas ett lån måste du uppfylla Smspengars grundkrav. Kraven hittar du högre upp på sidan men sammanfattningsvis kan vi säga att det inte är några större skillnader mellan Smspengars grundkrav och kraven andra långivare ställer på sina låntagare.

Hur bra är Smspengar kundtjänst?

Hos Smspengar kan du ta del av en mycket bra och tillgänglig kundtjänst om du skulle önska det. Kontaktvägarna är många och öppettiderna långa under både vardagar och helger. Du kan välja mellan att ringa, mejla och chatta med supporten. Det är bara välja det tillvägagångssätt som passar dig för tillfället.

Smspengars support hör helt klart till toppskiktet i jämförelse med andra kontokrediter. Det är inte helt vanligt att mindre långivare som Smspengar håller öppet även under helgen.

Smidig kontokredit med snabba utbetalningstider

Sammantaget tycker vi att Smspengar erbjuder en bra kredit som är smidig att ansöka och få utbetald. De snabba utbetalningstiderna kan vara väldigt uppskattade om man använder lånet som en extra buffert. Det faktum att man inte heller använder UC i sin kreditprövning ser vi som positivt eftersom det inte påverkar ens kreditvärdighet.

Vad gäller kostnaden för lånet är det varken dyrt eller billigt i jämförelse med konkurrenterna. Det tillkommer visserligen en del övriga avgifter som höjer totalkostnaden för lånet, dessa avgifter är dock inte alls på lika höga nivåer som hos en del andra långivare.

En klar styrka med Smspengar är deras kundtjänst. Det spelar egentligen ingen roll vad du behöver hjälp med, det finns nästan alltid någon du kan kontakta för att få hjälp. Öppettiderna är långa och du kan kontakta supporten under helgen. Dessutom är kontaktvägarna många så du kan välja den som känns bäst för dig.

Bland de mindre bra sakerna med Smspengar hittar vi räntan. Den är visserligen inte högre än hos många andra konkurrenter, men det innebär inte heller att den är bra. Den når nästan upp till rådande räntetak och för lån med längre återbetalningstid riskerar den bli dyr. Här finns rum till förbättring.

Vanliga frågor om Smspengar

Du kan göra uttag via Mina sidor eller genom att ringa Smspengar på 018 71 00 02.

Ja, det finns möjlighet att utnyttja betalningsfri månad. Det kan du dock göra först när du betalat minst 4 fakturor i tid och i rad.

Ja, det går bra att ansöka om e-postfaktura. Väljer du en elektronisk faktureringsmodell kommer alla fakturor skickas via e-post.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig ränta på 39,8% (effektiv ränta på 58,91%). Aviavgift 45 kr, Uppläggningsavgift 280 kr. Totalt belopp att betala 21 430 kr, vilket motsvarar 1 787 kr/mån.

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39.8%