Ränta*
5.79 - 25.95 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
400 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 15 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 200 000 kr i 7 år. Nom. rörlig ränta 7,90% Eff. ränta 8,56% (aviavgift 25 kr, uppl. avgift 395 kr). Kostnad 3 723 kr/mån (84 avbetalningar). Totalt 258 453 kr.

Svea är en koncern med finansiell verksamhet i flera europeiska länder. Med över 40 års erfarenhet är man en trygg aktör att lita på. Svea erbjuder en rad olika lån- och sparprodukter, däribland privatlån på upp till 400 000 kronor. Till lånet erbjuder Svea räntegaranti vilket innebär att om du hittar ett billigare likvärdigt lån någon annanstans så matchar Svea det erbjudandet. På så vis kan du alltid vara säker på att få marknadens billigaste privatlån.

Man erbjuder inte bara möjligheten att teckna ett av marknadens billigaste lån, utan även ett mycket säkert sådant. Till lånet är det nämligen möjligt att teckna betalskydd som skyddar dig om du skulle drabbas av sjukdom eller arbetslöshet som gör att du inte kan betala din månatliga faktura.

Svea har sammantaget över 2 000 medarbetare över hela Europa - med alltifrån rådgivare till lånespecialister, designers och utvecklare ser man till att skapa finansiella lösningar för både privatpersoner och företag.

Utöver diverse låneprodukter är man även verksamma inom smarta betallösningar för mobil, e-handel och butiker.

Självklart står Svea under Finansinspektionens tillsyn och följer alla lagar och regler när det kommer till konsumentkreditgivning. Det bidrar till en ökad trygghet för dig som låntagare när du tecknar ett lån.

Är Svea rätt för dig?

 • Aktör som varit med länge
 • Låna utan säkerhet
 • Erbjuder räntegaranti
 • Beviljar inte lån till dig under 20 år
 • Tillkommer startavgift och aviavgift
Är Svea rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 753 29 40
Mån-Tor 09:00-16:30
Fre 09:00-16:00
Lör-Sön Stängt
info@sveadirekt.se

Adress

Svea
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna
Org nr: 556489-2924

Lån med räntegaranti

Med Svea kan du alltid vara säker på att få marknadens lägsta ränta. Man erbjuder nämligen räntegaranti till sina privatlån.

 • Låg ränta med räntegaranti
 • Låna utan säkerhet
 • Användarvänlig hemsida
quote
Lånakuten har gett Svea betyget
MVG – Mycket Väl Godkänt

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 20 år
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor
 • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
 • Är du egenföretagare ska du ha drivit bolaget i minst 3 år

Pengarna på kontot inom 1-2 dagar

Svea betalar ut lånet till ditt konto inom 1-2 bankdagar från det att du får din ansökan beviljad.

Låna upp till 400 000 kronor snabbt och enkelt

Att ansöka om ett lån hos Svea är mycket enkelt tack vare den användarvänliga och tydliga hemsidan. Då Svea erbjuder flera olika spar- och låneprodukter för såväl privatpersoner som företag behöver du klicka dig vidare för att komma till ansökan av Svealånet. Väl där fyller du bara i önskat lånebelopp (max 400 000 kronor) och återbetalningstid innan du klickar dig vidare för att fylla i dina personuppgifter. Därefter signerar du och skickar in din ansökan.

För att försäkra sig om att du har ekonomin för att hantera ett lån kommer Svea genomföra en kreditupplysning på dig via UC. Klarar du kreditprövningen kommer du få ett låneerbjudande att ta ställning till.

Väljer du att acceptera lånet betalar Svea ut pengarna till ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar.

Individuell räntesättning hos Svea

När du lånar pengar hos Svea tillämpas en individuell räntesättning. Det innebär att din ränta sätts individuellt baserat på din kreditvärdighet, det vill säga betalningsförmåga. Fördelen med detta är att det finns möjlighet att tilldelas en låg och förmånlig ränta, om din ekonomi klarar av det förstås. Dessutom erbjuder Svea något man kallar för räntegaranti. Det innebär att om du hittar ett liknande lån med lägre effektiv ränta hos en annan långivare så matchar Svea det erbjudandet.

I och med räntegarantin spelar det mindre roll att det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter för lånet. Det finns goda möjligheter att beviljas ett billigt lån ändå.

Hur bra är Sveas kundtjänst?

Sveas kundtjänst kan du kontakta via både telefon och e-post på vardagar. Öppettiderna är något kortare än vanliga kontorstider och på helgen håller man stängt. Det går även bra att kontakta supporten via sociala medier även om du inte alltid kan få svar på lika specifika frågor som när du ringer eller mejlar.

Sammantaget är kundtjänsten godkänd men inte mer än så. Det finns mer att önska av en så pass stor och välkänd aktör som Svea ändå är. Dessutom saknas en stor och omfattande frågor och svar-sida som annars är vanligt förekommande på banker och långivares hemsidor.

Möjlighet till låg ränta hos en aktör som varit med länge

Svea är en trygg och pålitlig aktör som varit med i branschen länge. Man erbjuder ett brett utbud av olika produkter vilket gör det möjligt att locka till sig många kundgrupper. I denna recension har vi valt att behandla deras privatlån. Det finns mycket bra att säga om Svealånet, samtidigt som det finns vissa saker som kan utvecklas och bli bättre. Bland de bättre sakerna är det faktum att lånet kommer med individuell räntesättning. Det ger dig med bra kreditvärdighet en möjlighet att beviljas lån till låg ränta. Att man dessutom erbjuder räntegaranti gör det möjligt för dig att alltid tilldelas det billigaste tänkbara lånet. Lånebeloppen är även höga för att passa många personer oavsett behov.

Svea erbjuder dessutom personlig rådgivning där du kan få prata med någon av deras låneexperter. Det gör det lättare för dig att fatta kloka beslut.

Bland de mindre bra sakerna med Svea finns deras kundtjänst. För att vara en så pass stor aktör hade man önskat något längre öppettider än vad som är fallet. Dessutom saknas en omfattande frågor och svar-avdelning på sajten som behandlar mer generella frågor. Det är annars något de flesta långivare och banker har.

Vanliga frågor om Svea

Ja, du har alltid ångerrätt på lån i 14 dagar från det att du signerade dina lånehandlingar.

Ja, det är möjligt att beviljas lån hos Svea med en medlåntagare. Din medlåntagare måste dock ha en årsinkomst på minst 90 000 kronor.

Ja, du kan teckna ett betalskydd som skyddar dig om du skulle bli sjuk eller arbetslös och inte kunna betala ditt månadsbelopp. Det ger dig som lånar pengar en extra trygghet. I betalskyddet ingår även ett dödsfallsskydd. Du kan läsa mer om villkoren för betalskyddet på Sveas hemsida.

Räkneexempel lån:

Låna 200 000 kr upplagt på 7 år (84 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 7,90% (effektiv ränta på 8,56%). Aviavgift 25 kr, Uppläggningsavgift 395 kr. Totalt belopp att betala 258 453 kr, vilket motsvarar 3 723 kr/mån.

Låna upp till 400 000 kr

Ränta från 5.79%