Så finansierar du årets sportlovsresa

Sportlovet har dragit igång på sina håll medan det på vissa orter är någon vecka bort. Det finns många sätt att finansiera din sportlovsresa på, men skynda dig att boka innan det är för sent – trycket på resor är högre än på många år.

Årets sportlovsveckor har dragit igång. Har du inte redan bokat in årets resa är det hög tid att göra det.

Oavsett vad du väljer att göra finns det många sätt att finansiera resan på. Här på Lånakuten kan du läsa mer om olika finansieringsmöjligheter och hitta det som passar dig bäst.

Finansiera resan med sparade pengar

Har du sparat ihop pengar under året och har ett gediget sparande bör du använda dessa pengar för att finansiera din sportlovsresa. Hur mycket pengar du bör lägga på din resa är helt upp till dig, men se alltid till att ha kvar en buffert för oförutsedda händelser.

Teckna ett lån och betala resan

Har du inte tillräckligt stort sparande finns det i vissa fall möjlighet att finansiera resan med ett snabblån. Detta tillvägagångsätt bör dock bara vara ett alternativ om du vet med dig att du har pengar på väg in inom några dagar eller någon vecka. Har du inte det riskerar lånet snabbt bli mycket dyrt och du kan försätta dig i ekonomiska problem.

Tänk även på att räntan för snabblån är hög och lånet blir snabbt dyrt om du inte kan hålla dig till den planerade återbetalningstiden.

Låna pengar av familjemedlemmar

Har du tänkt låna pengar gör du bäst i att göra det från familjemedlemmar eller vänner. Då slipper du vanligtvis betala ränta och andra avgifter samtidigt som du får en mer flexibel återbetalningstid. Med det sagt bör du göra vad du kan för att betala tillbaka skulden så fort som möjligt. Det rör sig trots allt om lånade pengar.

Sälj gamla prylar och tjäna extra pengar

Rensa förråden och sälj gamla kläder och prylar du inte längre behöver. Pengarna du får in kan du använda till att finansiera hela eller delar av din sportlovsresa. Förutom att du tjänar pengar får du mer plats i förråden som du kan fylla med nya grejor.