Så finansierar du skidsemestern på bästa sätt

Har vinterlandskapet utanför fönstret fått dig att sukta efter en skidsemester. Att åka skidor är ingen kostnadsfri aktivitet, särskilt inte om ni åker iväg hela familjen. Nedan följer några tips på hur du kan finansiera din skidresa.

Det tog ett tag men nu är den här: vintern. Med snö över stora delar av landet har många svenskar begett sig ut till både slalombackar och längdskidspår. Flera hushåll har nog även fått ett sug efter skidsemester.

Att åka på en skidsemester är dock inte helt gratis, extra dyrt blir det även om ni är en familj med barn. För många familjer krävs ett sparande under en längre tid för att finansiera resan, men det är faktiskt inte det enda sättet att få ihop pengarna som krävs.

Så finansierar du din skidsemester:

Spara ihop pengarna

Att spara ihop pengarna är alltid bäst. Sätt undan ett par tusenlappar varje månad under året så blir kostnaden inte lika märkbar. Hur mycket du i slutändan behöver spara beror på hur mycket pengar du är beredd att lägga på skidsemestern.

Har du planerat för att åka redan i år och inte har något sparkapital kan det bli svårt att hinna spara ihop hela beloppet. Ett tips kan ändå vara att spara så mycket som möjligt fram till resan.

Teckna ett lån utan säkerhet

Ett alternativ till att spara ihop pengarna är att teckna ett lån utan säkerhet, ett så kallat privatlån. Att låna pengar till resor är inte alltid att föredra och därför är det viktigt att du är försiktig med att inte låna för mycket. Du måste även göra upp en kalkyl för hur du ska betala tillbaka lånet. Är du osäker på om du kommer kunna betala skulden ska du inte låna överhuvudtaget.

Tänk även på att jämföra räntor och villkor med varandra för att hitta det billigaste lånet. Du vill inte behöva betala mer än nödvändigt.

Tips! Ansök om ett lån utan UC så påverkas inte din kreditvärdighet negativt av din låneansökan.

Låna pengar av familj

Om du behöver låna pengar för att finansiera skidsemestern är det alltid bäst att göra det av familjen. Då slipper du oftast betala någon ränta och du har sällan någon återbetalningstid att förhålla dig till. Men precis som när du tecknar ett lån utan säkerhet är det viktigt att du betalar tillbaka skulden i tid. Den familjemedlem som lånar dig pengar ska inte behöva ligga ute med pengar längre än nödvändigt. Du kan även låna av privatpersoner, så kallade peer-to-peer-lån.