Så håller du ned kostnaden på ditt snabblån

Snabblån är den lånetyp med högst ränta vilket i sin tur kan leda till höga månadskostnader. Det finns dock några knep att ta till för att inte pengarna ska springa iväg allt för mycket. Här kommer 4 tips på hur du håller ned kostnaderna när du tecknar ett snabblån.

Jämför räntorna hos olika snabblån

Oavsett vilket lån du tar är det alltid viktigt att du jämför lånen med varandra för att se vilket lån som är billigast. Detta är särskilt viktigt när du ska teckna snabblån med tanke på att räntorna tenderar att vara ganska höga. Utbudet är dessutom väldigt stort vilket förbättrar dina chanser att ställa långivarna mot varandra och hitta ett billigt snabblån.

Låna utan UC

En långivare är enligt lag skyldig att genomföra en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån. Det är dock upp till långivaren själv att bestämma vilket företag som gör upplysningen. Tecknar du ett lån utan UC finns goda möjligheter att få ned räntan ytterligare än om UC gör upplysning. Det beror på att UC är Sveriges vanligaste kreditupplysningsföretag och lagrar gamla upplysningar på dig, och för många upplysningar försämrar din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter till en låg ränta.

Med ett lån utan UC behöver du dock inte oroa dig över din kreditvärdighet vilket i sin tur förbättrar dina chanser till en låg ränta.

Betala tillbaka skulden så snabbt du kan

Dagens snabblån kan du nästan alltid lösa i förtid utan extra kostnad. Har du möjlighet att betala tillbaka ditt snabblån före den planerade tidsplanen kan du spara en hel del pengar på att inte behöva betala extra räntekostnader. Ju tidigare du kan lösa ditt snabblån, desto mer pengar kan du spara.

Låna inte mer än nödvändigt

Dina räntekostnader baseras på det lånebelopp du lånar. Det enklaste sättet att hålla nere kostnaderna på ditt snabblån är därför att inte låna mer än du absolut måste. Innan du lånar pengar är det därför bra att alltid fundera ordentligt över vad du ska använda pengarna till och hur mycket du behöver. Finns möjlighet är ett bra tips att spara ihop så mycket pengar du kan själv.