Trots pandemin – e-handeln väntas slå rekord i jul

Coronapandemin har bidragit till en ökad e-handel som väntas slå nya rekord i jul. Är du en av dem som beställer dina klappar på nätet bör du göra det i god tid och se till att hämta ut paketen innan eller efter rusningstid för att undvika onödig trängsel.

Coronapandemin har ställt till det för fysiska butiker runt om i landet. Däremot fortsätter e-handeln att växa och under jul väntas den slå nya rekord med startskott vid Black Friday. Enligt Postnord beräknas julhandeln på nätet omsätta omkring 10,6 miljarder kronor vilket i sådana fall skulle vara en ökning med 26 procent från förra året.

Just coronapandemin är en orsak till den ökade e-handeln där allt fler väljer att klicka hem sina julklappar i stället för att gå till en butik. Detta kommer leda till ökade leveranstider trots att ombuden blivit fler och att Postnord ökat bemanningen med över 3 000 personer.

Jämför kostnaderna om du ska låna till jul

Vanligtvis är julen kopplat till en hel del mat och julklappar, så även i år. För många kan det dock bli tufft rent ekonomiskt vilket en del väljer att lösa med ett jullån vilket ofta är ett snabblån för den som behöver ett litet lån. Är du en av dem som ska låna pengar i jul gör du bäst i att jämföra lånen först för att hitta ett så billigt lån som möjligt.

På Lånakuten kan du jämföra snabblån både med betalningsanmärkning och utan UC. Tänk dock på att inte låna mer än nödvändigt för att inte försätta dig i ekonomiskt trångmål. Allra helst bör du undvika att låna pengar för att få ihop allt som hör julen till.

Hämta inte paketen när det är rusningstid

Är du också en av dem som kommer beställa dina julklappar på nätet bör du tänka dig för när du väljer att hämta ut dina paket. Undvik rusningstid och tänk på restriktionerna som finns. Har du möjlighet att beställa dina paket redan nu bör du även göra det. Trycket hos ombuden kommer bara öka ju närmare jul vi kommer.