Kreditkort

Med ett kreditkort kan du handla på kredit och betala vid ett senare tillfällen. De flesta kreditkort kommer med förmåner såsom bonus, försäkringar, rabatter och diverse andra erbjudanden. Betalar du din faktura inom den räntefria perioden utgår ingen kostnad för lånet.

Mastercard & Visa

Kreditkort är ett alternativ till att låna pengar och till snabblån. Istället för att binda upp sig på lång avbetalningstid så kan du med ett kort välja hur mycket av krediten du vill utnyttja och avbetala i din egen takt.

Många Mastercard och VISA erbjuder räntefri kredit upp till 60 dagar, därefter kan du avbetala eller betala hela skulden.

Så fungerar Kreditkort

Ett kreditkort är ett betalkort som gör det möjligt för dig att handla på kredit. Det betyder helt enkelt att du får tillgång till en viss summa att handla för när du behöver. Du betalar dock bara ränta och avgifter på den del av krediten du väljer att använda. På så vis fungerar kreditkort utmärkt som en extra buffert. Hur stor kredit du får tillgång till varierar dock mellan olika kreditkort.

De flesta kreditkort används inte bara för sina betalfunktioner. I stället kommer kreditkorten med en rad förmåner vilket lockar till sig kunderna. Många kreditkort erbjuder diverse försäkringar när du handlar med kortet, exempelvis en reseförsäkring när du köper din resa med kreditkort. Andra ger dig rabatt när du handlar. Du kan även samla bonuspoäng för varje krona du handlar för med kortet. Poängen kan sedan användas för att köpa resor, handla i webbshoppar och liknande.

Precis som med ett vanligt lån behöver du betala ränta för pengarna du lånar med ditt kreditkort. Räntorna är ofta ganska höga på uppemot 17-18%. Det finns dock goda möjligheter att slippa räntorna helt. De flesta kreditkort erbjuder nämligen en räntefri period på mellan 45-60 dagar. Betalar du tillbaka din skuld inom den perioden utgår ingen kostnad för krediten.

Hur fungerar kreditkort?

Olika typer av kreditkort

Som vi varit inne på finns det olika förmåner med olika kreditkort. Det medför också att kreditkorten lämpar sig olika bra för olika personer. En del kreditkort ger dig rabatt när du handlar i vissa matbutiker, dessa typer av kort passar kanske framför allt bra för den stora familjen eller till dig som ofta handlar i samma matvarukedja. Det finns även kreditkort som ger dig rabatt på drivmedel. Dessa kort passar bäst för dig som spenderar mycket tid i bilen.

För att hitta det bästa kreditkortet för dig kan det vara bra att jämföra kreditkorten åt. Läs recensioner och ta del av information för att hitta det kort som passar dina köpvanor allra bäst. Ett tips kan vara att besöka en sajt som Expressen Låna Pengar där du både kan jämföra kreditkort och inhämta matnyttig information som gör det lättare för dig att välja rätt.

Kreditkort alternativ istället för snabblån

Om kreditkort är ett bättre alternativ än lån utan uc och snabblån går att diskutera, då räntor och kostnader för Mastercard och VISA lätt kan skjuta i höjden, helst om man väljer att avbetala skulden under en längre tid. Till korträntan tillkommer många gånger även uppläggningsavgifter och aviavgifter. Vad är då bra med ett kort?

För det första så har man krediten tillgänglig i fickan då man behöver den. Det är bara att plocka upp kortet och handla inom ramarna för sin kredit. Kostnad och ränta börjar ticka först när kortet är draget och köpet bekräftats. För det andra så slipper man besväret med att logga in och ansöka om lån stup i kvarten då det blir ont om cash. Men att säga att kreditkort är bättre än snabblån, njaaa, same-same säger vi.