Vilken kreditupplysning tar snabblånet?

Det finns kreditupplysning också finns det kreditupplysning. Och skillnaden mellan dessa kan vara ganska stora och viktiga för just dig som ansöker om ett snabblån. Det kan vara svårt att förstå skillnaden mellan UC och andra kreditupplysingsföretag.

Kortfattat: UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag och ägs av ett flertal storbanker. När du ansöker om ett kreditkort, privatlån, billån eller bolån så tar långivaren ofta en UC. Där ser de ifall att du har betalningsanmärkningar från Kronofogden, vart du bor, aktivitet hos Kronofogden, inkomst, mm. Det är utifrån den informationen långivaren fattar beslutet om du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att beviljas ett lån.

Det finns fler kreditupplysningsföretag i Sverige än bara UC, däribland Bisnode och Creditsafe. Dessa företag ser precis samma information som UC gör i sina kreditupplysningar.

Vari ligger du skillnaden tänker du? Jo, när en långivare tar kreditupplysning via UC så registreras en kreditförfrågan på dig. För varje kreditförfrågan sjunker det kreditvärde som UC har satt på just dig.

Då UC är landets största kreditupplysningsföretag är det även där det registreras mest information om dig. Väljer du i stället en långivare som inte använder UC så kommer det kreditupplysningsföretaget inte få tal del av dina tidigare kreditupplysningar. Därmed kan du få bättre kreditvärdighet och även större möjligheter att beviljas ett lån.

Vilket kreditupplysningsföretag använder sig DITT snabblån av?

Det är framför allt vanligt inom snabblån att långivarna använder andra kreditupplysningsföretag än just UC. Det medför också att det är lättare att beviljas snabblån än andra lånetyper. I våra listningar runt om på sidan och i våra långivarrecensioner framgår det vilka kreditupplysningsföretag respektive långivare använder sig av.

Här kommer några exempel