Ränta*
28.95 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
3 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 10 000 kr i 1 år. Nom. bunden ränta 28,95% Eff. ränta 33,1% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr) . Kostnad 970 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 11 640 kr.

Brixo är en långivare som tillhandahåller kontokrediter på den svenska lånemarknaden. Bolaget grundades 2014 och står under Finansinspektionens tillsyn.

Hos Brixo kan låntagare ansöka om krediter från 3 000 - 50 000 kronor. Fördelen med just kontokrediter kontra andra typer av lån utan säkerhet är att du bara betalar för den delen av krediten du faktiskt använder. Ansöker du om en kredit på 50 000 kronor men bara använder 10 000 kronor, är det på det senare beloppet du kommer betala ränta. Bolaget har idag 30 000 aktiva krediter och en utlåningsportfölj på ca 250 miljoner kronor.

Precis som många andra långivare inom mindre lån använder sig Brixo inte av UC. I stället gör man sina kreditprövningar hos Bisnode vilket bidrar till att du som låntagare inte behöver oroa dig över att din kreditvärdighet ska försämras av upplysningen. Det tillsammans med det låga ålderskravet och det faktum att du kan låna med betalningsanmärkning gör det möjligt för många människor att beviljas lån.

Långivaren har lagt allra störst fokus på att erbjuda ett konkurrenskraftigt lån, vilket man även lyckats med.

Brixo AB står inte bara bakom varumärket Brixo, man erbjuder även tre andra produkter inom mindre lån: Flexkontot, Kontantfinans och Merax.

Är Brixo rätt för dig?

 • Flexibel återbetalning
 • Inga dolda avgifter
 • Ingen UC
 • Kundtjänsten har korta öppettider
 • Inte möjligt att låna mer än 30 000 kr
Är Brixo rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 500 850 47
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
info@brixo.se

Adress

Brixo AB
Box 599
114 11 Stockholm
Org nr: 556978-9273

Flexibel kredit utan dolda avgifter

Med Brixo får du en flexibel kredit till en fast ränta. Du slipper dolda avgifter och kan därmed hålla nere totalkostnaden till lägre nivåer.

 • Delbetala i egen takt
 • Ingen startavgift eller aviavgifter
 • Betala bara för den delen av krediten du använder
quote
Lånakuten har gett Brixo betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Ha en årsinkomst om minst 150 000 kronor
 • Inte ha någon skuld hos Kronofogden

Pengarna på kontot samma dag

Lånet från Brixo betalas ut samma dag som krediten beviljas. Det innebär att du har pengarna tillgängliga på ditt konto samma dag eller inom en bankdag.

Ansök om lån på upp till 50 000 kronor snabbt och enkelt

Brixo har precis som många andra långivare förlagt hela sin ansökan direkt på startsidan. Det gör det enkelt och smidigt att ansöka om ett lån. På startsidan fyller du i all information Brixo efterfrågar och signerar sedan ansökan med hjälp av BankID. Hela processen tar ett par minuter att genomföra och du får svar inom 24 timmar. Brixo erbjuder idag lån mellan 3 000 – 50 000 kronor.

I samband med din ansökan tar Brixo en kreditupplysning på dig via Bisnode. Detta görs för att säkerställa att du har ekonomin som krävs för att hantera lånet, för både din och Brixos säkerhet. Fördelen med att använda ett annat kreditupplysningsföretag än UC är att din framtida kreditvärdighet inte påverkas av en sådan upplysning.

Inga dolda avgifter när du ansöker om lån hos Brixo

Brixo erbjuder ett relativt fördelaktigt lån i jämförelse med en del andra kontokrediter och långivare inom snabblån. Med en nominell ränta på 28,95% lägger sig Brixo strax under gränsen för att klassas som en högkostnadskredit. Det faktum att det varken tillkommer startavgift eller aviavgifter gör det möjligt att hålla nere kostnaderna till relativt låga nivåer.

Kraven Brixo ställer på dig som låntagare är ganska generösa då du kan låna pengar redan vid 18 års ålder förutsatt att du har en årsinkomst om minst 150 000 kronor och inte någon skuld hos Kronofogden. Däremot går det bra att beviljas lån med betalningsanmärkning. Precis som hos alla långivare måste du även klara av den sedvanliga kreditprövningen för att beviljas ett lån.

Hur bra är Brixos kundtjänst?

När det gäller kundtjänsten är den jämförbar med konkurrenterna. Det går att komma i kontakt med supporten via både e-post och telefon, och telefontjänsten håller öppet vardagar mellan 09:00-17:00. Ska vi anmärka på något skulle vi önska några timmars längre öppettider, särskilt med tanke på att en del andra långivare håller öppet även under helgen.

Har du en mer generell fråga som berör lånen, ansökningsprocessen, krav eller liknande så hittar du svar på dessa frågor under Brixos frågor och svar-avdelning. Den är ganska omfattande och besvarar de flesta frågor du som blivande kund kan tänkas ha.

Bra och flexibelt lån

Brixo erbjuder idag ett mycket konkurrenskraftigt lån till relativt förmånlig ränta där du bara betalar för den delen av krediten du faktiskt använder. Att det dessutom inte tillkommer några övriga avgifter gör det möjligt att hålla nere totalkostnaden för lånet.

Ytterligare fördelar med Brixo är att det inte ställs allt för hårda krav på dig som låntagare. Självklart måste du klara av kreditprövningen för att beviljas ett lån men det faktum att du redan från 18 års ålder beviljas ett lån och att du får ha betalningsanmärkningar bidrar till att fler personer kan beviljas ett lån hos Brixo.

Ska vi nämna någon svaghet med långivaren är det möjligtvis kundtjänstens öppettider. Vi hade önskat något längre öppettider men i övrigt håller supporten bra klass och kan mäta sig med andra konkurrenter på marknaden.

Vanliga frågor om Brixo

Ja, efter 2 månader är det möjligt att ansöka om utökad kreditgräns.

Ja, det går bra att betala tillbaka lånet i förtid utan extra kostnad. Kontakta kundtjänsten för att få veta exakt hur mycket du ska betala tillbaka.

Du kan själv påverka hur mycket du vill betala tillbaka varje månad. Som minst måste du dock betala 5% av utestående kredit, men inte lägre än 500 kronor.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med Nom. bunden ränta 28,95% (effektiv ränta på 33,1%). Aviavgifter 0 kr, Uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 11 640 kr, vilket motsvarar 970 kr/mån.

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 28.95%