Låna mellan privatpersoner

Snabblån mellan privatpersoner, eller Peer 2 Peer-lån (P2) som de också kallas, har funnits på marknaden i ett antal år nu. I den här artikeln tänkte vi berätta lite mer om hur du som låntagare kan nyttja ett P2P-lån.

Vem kan ansöka och låna pengar via Peer-to-Peer?

Hit vänder sig både den som vill låna ut pengar och den som vill låna pengar. Lån på mindre belopp, likvärdigt ett snabblån som återbetalas inom kort tid, går att låna utan ränta och kostnader. Som utlånare anger man vilka kriterier man har på den lånsökande.

När man ansöker om ett lån så tas en kreditupplysning för att kunna matcha vilken av de privata långivarna som passar just dig. All hantering sker av en förmedlare. I dagsläget finns 3 st förmedlare av P2P-lån i Sverige. Såväl utlånare som låntagare är anonyma för varandra då all administration sköts av förmedlaren.

Det går att låna via peer-to-peer med betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar så är det i dagsläget bara Loanstep som kan godkänna lån. Loanstep är dessutom den enda förmedlaren av Peer-to-peer-lån som betalar ut lånet samma dag. Lånebelopp upp till 25 000 kr.

Vill du låna pengar till större belopp så kan du vända dig till Lendify för lån utan säkerhet ända upp till 350.000 kr. Även en låneutbetalning via Lendify går hyfsat snabbt. Ansöker du om lån och signerar avtalet med E-legitimation (Bank ID) så får du pengarna insatta på ditt bankkonto inom 24 timmar.