Ränta*
5.95 - 21.95 %
Uppläggningsavgift
179 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 100 000 kr i 5 år. Nom. rörlig ränta 11,9% Eff. ränta 12,88% (aviavgift 10 kr, uppl. avgift 179 kr). Månadskostnad 2 229 kr/mån (60 avbetalningar). Totalt 133 764 kr.

Avida är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder finansiella lösningar och tjänster i såväl Sverige som Norge och Finland. Bolaget grundades år 1983 och har idag cirka 100 anställda med huvudkontor i Stockholm.

Avida har som affärsidé att erbjuda finansiella tjänster genom moderna och enkla lösningar. Målet är att ständigt ligga i framkant och vara det självklara valet för dig som konsument. Avida erbjuder bland annat ett privatlån på mellan 10 000 - 500 000 kronor. Lånet ansöker du om enkelt direkt på hemsidan och svaret behöver du inte vänta länge på. Man tillämpar individuell räntesättning vilket betyder att din kreditvärdighet påverkar vilken ränta du får. Ju bättre betalningsmöjligheter du har, desto bättre ränta kan du få. Har du möjlighet att låna med en medlåntagare ökar även det dina chanser att beviljas en låg ränta.

När du ansöker om ett lån hos Avida ingår alltid ett låneskydd de tre första månaderna. Det gäller alldeles oavsett hur mycket eller lite du lånar. Med låneskyddet är du skyddad om du exempelvis drabbas av ofrivillig arbetslöshet eller långtidssjukskrivning och inte kan betala lånets månadskostnad.

När du lånar pengar av Avida kan du alltid känna dig trygg. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn och följer alla lagar och regler som finns. Man omfattas dessutom av den statliga insättningsgarantin vilket även det ökar tryggheten för dig som låntagare.

Är Avida rätt för dig?

 • Låna pengar utan säkerhet
 • Låna upp till 500 000 kr
 • Gratis låneskydd första 3 månaderna
 • Tillkommer övriga kostnader
 • Kundtjänst har stängt på helger
Är Avida rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 564 20 170
Mån-Fre 09:00-16:30
Lör-Sön Stängt
avidakredit@avida.se

Adress

Avida
Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm
Org nr: 556230-9004

Privatlån med individuell ränta

Avida erbjuder privatlån på upp till 500 000 kronor till en individuell ränta. Första tre månaderna omfattas du även av Avidas låneskydd.

 • Möjlighet till låg ränta med individuell ränta
 • Bättre låneerbjudande med medlåntagare
 • Passar utmärkt som samlingslån
quote
Lånakuten har gett Avida betyget
VG – Väl Godkänt

Grundkrav

 • Minst 20 år gammal
 • Årsinkomst på minst 150 000 kr
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Pengarna på kontot inom 1-2 bankdagar

Efter att du signerat ditt låneavtal betalar Avida ut lånet. Du har pengarna på ditt konto inom vanligtvis 1-2 bankdagar.

Låna 10 000 – 500 000 kr hos Avida

Avida är en långivare inom privatlån på mellan 10 000 – 500 000 kronor. Lånet är utan säkerhet och kan användas till vad du vill, alltifrån konsumtion till att samla dyra lån och krediter. Lånet ansöker du enklast om direkt på hemsidan. Fyll bara i hur mycket du vill låna, till vilken återbetalningstid och övriga personuppgifter som efterfrågas. Signera sedan din ansökan och invänta svar. Oftast får du besked inom 15 minuter.

Hela ansökningsprocessen är mycket enkel och tydlig och skiljer sig inte nämnvärt från den hos andra konkurrenter. I samband med din ansökan tas även en kreditupplysning på dig hos UC för att säkerställa att du ha den betalningsförmåga som krävs för lånet.

Individuell ränta med privatlån från Avida

När du ansöker om ett lån hos Avida tillämpas alltid individuell räntesättning. Det innebär helt enkelt att din kreditvärdighet avgör vilken ränta du får inom räntespannet 5,95-21,95%. Fördelen med individuell ränta är att det finns goda möjligheter för dig med bra betalningsförmåga att beviljas ett billigt lån. Samtidigt bör du vara medveten om att det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter till lånet som höjer totalkostnaden ytterligare. Dessa kostnader är dock inte särskilt höga hos Avida och bör därför inte påverka kostnaden allt för mycket.

För att du ska beviljas ett lån hos Avida behöver du inte bara en kreditvärdighet som tillåter det. Du behöver även ha fyllt 20 år, ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor och inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur bra är Avidas kundtjänst?

Avidas kundtjänst kan du kontakta via både telefon och e-post under vanliga kontorstider. Supporten håller dock stängt på helgen. Sett till antalet kontaktvägar och öppettider skiljer sig inte Avida nämnvärt från konkurrenterna. Det finns dock en sak som är riktigt bra med supporten. Det är att det finns olika telefonnummer och e-postadresser att använda sig av beroende på vad ditt ärende gäller. På så vis kan Avida korta ned väntetiden och du kan få svar på din fråga mycket snabbare.

Förutom att du kan ringa och mejla hittar du även en frågor och svar-sektion på Avidas hemsida. Där besvarar långivaren mer generella frågor om lånet.

Bra privatlån med möjlighet till låg ränta

Sammantaget kan Avida locka med ett bra privatlån med möjlighet till låg ränta tack vare den individuella räntesättningen. För att du ska beviljas låg ränta förutsätter det dock att du har en hög kreditvärdighet. Det tillkommer visserligen både startavgift och aviavgifter för lånet. Dessa kostnader är dock inte särskilt höga och bör inte bidra till att totalkostnaden blir allt för hög.

Precis som hos många andra långivare erbjuder Avida höga lånebelopp vilket möjliggör för fler att beviljas en lånesumma som passar dem. Eftersom lånet dessutom är utan säkerhet kan du använda pengarna till vad du vill.

Det faktum att det ingår ett låneskydd första tre månaderna är även det ett plus och bidrar till ökad trygghet. Tänk dock på att Avidas låneskydd kostar pengar efter tre månader. Vill du inte ha försäkringen måste du tacka nej till den innan gratisperioden är slut, annars kostar den 8,75% av din månadskostnad varje månad.

Det finns inte särskilt mycket negativt att säga om Avidas låneprodukt. Det skulle möjligtvis vara att kundtjänsten har något korta öppettider för att anses vara riktigt bra. Helgöppet hade helt klart varit att föredra eftersom det hade gjort det möjligt för fler personer att få kontakt med supporten när det passar dem.

Vanliga frågor om Avida

Ja, hos Avida kan kunder få upp till 2 betalningsfria månader per år, dock inte i rad. För att kunna utnyttja betalningsfri månad måste du haft ditt lån i minst 6 månader och betalat alla utestående fakturor.

Ja, när du haft lånet i minst 3 månader har du möjlighet att höja ditt lån. Du höjer lånet via Avidas hemsida.

Ja, du kan ansöka om lån med medlåntagare. Det ökar dina chanser att beviljas ett lån och dessutom till lägre ränta. Tänk dock på att även medlåntagaren måste uppfylla grundkraven.

Räkneexempel lån:

Låna 100 000 kr upplagt på fem år (60 delbetalningar) med rörlig ränta på 11,99% (effektiv ränta på 12,88%). Aviavgift 10 kr, uppläggningsavgift 179 kr. Totalt belopp att betala 133 764 kr, vilket motsvarar 1 229 kr/mån.

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från 5.95%