Big Bank

Ränta*
5.00 - 23.50 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
250 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 85 000 kr i 10 år. Nom. bunden ränta 10,95% Eff. ränta 12,61% (aviavgift 40 kr, uppl. avgift 0 kr) Kostnad 1 210 kr/mån (120 avbetalningar). Totalt 145 164 kr.

Big Bank Sverige såg dagens ljus först år 2012 som en filial till den estniska banken Big Bank AS. I Sverige erbjuder man idag både lån- och sparprodukter till över 10 000 kunder. Banken erbjuder bland annat ett privatlån på upp till 250 000 kronor till en fast individuell ränta.

Det som skiljer privatlånet åt från andra likvärdiga produkter på den svenska marknaden är att Big Bank accepterar hela 5 betalningsanmärkningar, vilket gör det möjligt för ännu fler personer att beviljas ett lån. Ser vi till konkurrenterna är det inte särskilt vanligt att man överhuvudtaget accepterar någon anmärkning.

Det faktum att Big Bank godkänner betalningsanmärkningar innebär dock inte att man lånar ut pengar till vem som helst. Innan du beviljas ett lån måste du alltid klara av den sedvanliga kreditprövningen hos UC. Det är först om UC anser att du är tillräcklig kreditvärdig som du kan beviljas ett lån.

Big Bank strävar efter att vara den smidigaste finansiella tjänsten det finns att få tag på, det gäller oavsett vilket marknad man är aktiv i. Målet är att ständigt vara det självklara valet inom finansiella tjänster.

I Sverige står bolaget under Finansinspektionens tillsyn och följer svensk lagstiftning. Du kan därmed känna dig trygg och säker när du lånar pengar av Big Bank.

Är Big Bank rätt för dig?

 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • Individuell ränta baserat på din kreditvärdighet
 • Ingen säkerhet krävs
 • Inget lån för köp av bostad
 • Kundtjänst har bara öppet på vardagar
Är Big Bank rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 550 482 00
Mån-Fre 08:00-17:00
Lör-Sön Stängt
info@bigbank.se

Adress

Big Bank Sverige
Box 49086
100 28 Stockholm
Org nr: 516406-0872

Privatlån trots betalningsanmärkningar

Big Bank erbjuder ett privatlån på upp till 250 000 kronor. Till skillnad från många andra aktörer accepterar man så många som 5 betalningsanmärkningar.

 • Låna till vad du vill
 • Fast ränta under hela löptiden
 • Individuell räntesättning baserad på din betalningsförmåga
quote
Lånakuten har gett Big Bank betyget
VG – Väl Godkänt

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 20 år
 • Årsinkomst på minst 115 000 kr
 • Max 5 betalningsanmärkningar
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 5 år
 • Du får ej låna till köp av bostad

Pengarna på kontot inom 1-2 bankdagar

När du fått din ansökan godkänd och skrivit under dina lånehandlingar betalas pengarna vanligtvis ut till ditt konto inom 1-2 bankdagar.

Låna upp till 250 000 kronor utan säkerhet

Hos Big Bank kan du ansöka om privatlån på mellan 10 000 – 250 000 kronor utan att du behöver någon säkerhet för lånet. Ansökan hittar du direkt på startsidan där du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Därefter klickar du dig bara vidare och fyller i den övriga informationen som efterfrågas av dig innan du signerar din ansökan med BankID.

Själva processen att ansöka om ett lån ser precis likadan ut som hos i stort sett alla konkurrenter. Det är lätt, smidigt och tar bara några minuter.

Kort därpå, efter en sedvanlig kreditprövning hos UC, får du svar på din ansökan och kan ta ställning till ditt låneerbjudande. Signera dina lånehandlingar med BankID så kommer pengarna betalas ut inom 1-2 bankdagar.

Individuell räntesättning och lån med upp till 5 betalningsanmärkningar

Precis som så många andra långivare och banker använder sig Big Bank av en individuell räntesättning inom spannet 5,00-23,50% vilket gör det möjligt att beviljas ett lån med låg ränta. Räntespannet är något högre än hos en del konkurrenter vilket kan förklaras av att Big Bank accepterar låntagare med så pass många som 5 betalningsanmärkningar. Utöver räntan tillkommer även en aviavgift på 40 kronor i månaden som höjer kostnaden ytterligare.

Kraven för att få låna pengar hos Big Bank är att du bland annat måste ha fyllt 18 år, ha en stadigvarande inkomst och vara folkbokförd i Sverige. I det stora hela skiljer sig inte kraven åt från konkurrerande långivare. Exakt vilka krav du behöver uppfylla hittar du högre upp på sidan.

Hur bra är Big Banks kundtjänst?

Big Banks kundtjänst är inte den mest omfattande på den svenska lånemarknaden. Den är godkänd men inte mer än så. Du kan komma i kontakt med supporten vardagar under vanliga kontorstider. På helger håller man däremot stängt. Kontaktvägarna du kan välja mellan är e-post eller en telefontjänst.

På hemsidan kan du även hitta en sida som behandlar vanliga frågor och svar. Om du har tur kan du hitta svaret på din fråga där så slipper du kontakta supporten.

Sammantaget kan man säga att det finns utvecklingspotential. Det finns mycket som kan göras för att förbättra supporten både vad gäller att erbjuda fler kontaktvägar och längre öppettider.

Privatlån som beviljar många betalningsanmärkningar

Big Bank lämpar sig allra bäst för dig som har svårt att beviljas lån på grund av en eller flera betalningsanmärkningar. Big Bank är nämligen en av få långivare som beviljar privatlån trots så pass många som 5 betalningsanmärkningar. Man gör en gedigen kreditupplysning hos UC och säkerställer att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att klara av lånet.

Eftersom Big Bank tillämpar individuell räntesättning finns ändå goda möjligheter att tilldelas en låg ränta. Det är din betalningsförmåga som avgör vilken ränta du får inom räntespannet 5,00-23,50%. Dessvärre tillkommer alltid en relativt hög aviavgift på 40 kronor i månaden som höjer totalkostnaden ytterligare.

Utöver den höga aviavgiften finns det inte mycket att anmärka på. Möjligtvis hade kundtjänsten kunnat förbättrats något med längre öppettider och fler kontaktvägar att välja mellan. Med det sagt är det inte några större skillnader mellan den nuvarande supporten och den support som erbjuds av konkurrerande långivare.

Vanliga frågor om Big Bank

Räntan är fast under hela kredittiden. Du behöver därmed aldrig oroa dig över att din ränta ska höjas under tiden du har lånet.

Ja, det går bra att lösa lånet i förtid. Se bara till att kontakta kundtjänst innan du gör det så får du hjälp att räkna ut rätt summa att betala.

Ja, du har ångerrätt i 14 dagar från det att du signerade dina lånehandlingar. Vill du ångra lånet ska du kontakta kundtjänsten.

Räkneexempel lån:

Låna 85 000 kr upplagt på tio år (120 delbetalningar) med bunden ränta på 10,95% (effektiv ränta på 12,61%). Aviavgift 40 kr, Uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 145 164 kr, vilket motsvarar 1 210 kr/mån. Lånetid 1-12 år.

Låna upp till 250 000 kr

Ränta från 5.00%