Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
276 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
20 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 36 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 5 000 kr i 2 mån. Nom. bunden ränta 39% Eff. ränta 126,45% (aviavgift 59 kr, uppl. avgift 276 kr) Kostnad 2 859 kr/mån (2 avbetalningar). Totalt 5 719 kr.

Daypay grundades 2011 och riktar in sig på mindre snabblån på upp till 20 000 kronor. Daypay har kommit att bli ett bra alternativ för dig som värdesätter en smidig låneprocess. Långivaren kan genom sitt IT-system erbjuder en snabb ansökningsprocess med besked direkt på skärmen.

Utöver smidig ansökan har du som låntagare även tillgång till en bra och omfattande kundtjänst med långa öppettider under vardagar och helger. Du kan även välja att kontakta supporten via flera kontaktvägar beroende på vad som passar dig bäst för tillfället.

Med Daypay behöver du aldrig oroa dig för att få sämre kreditvärdighet när du ansöker om lån under 10 000 kronor. För så små lån använder Daypay inte UC, i stället tar man hjälp av andra kreditupplysningsföretag som inte påverkar din framtida kreditvärdighet.

När du lånar pengar hos Daypay kan du alltid känna dig trygg. Man följer Konsumentverkets riktlinjer och använder alltid krypterad datatrafik vid all hantering av person- och kontouppgifter.

Daypay må erbjuda en smidig låneprocess och vara en säker aktör men man är inte den billigaste långivaren på den svenska lånemarknaden vilket även det kan vara värt att känna till. Utöver en hög ränta tillkommer både startavgift och fakturaavgifter som höjer totalkostnaden för lånet. Särskilt hög blir kostnaden när du väljer att delbetala din skuld under en längre period.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Daypay rätt för dig?

 • Utbetalning samma dag
 • Besked direkt på skärmen
 • Omfattande kundtjänst
 • Tillkommer flera övriga avgifter
 • Använder UC för lån över 10 000 kr
Är Daypay rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 20 83 00
Mån-Fre 09:00-19:00
Lör-Sön 11:00-18:00
info@daypay.se
Chatt

Adress

Daypay
WTC, Södra Järnvägsgatan 4
352 29 Växjö
Org nr: 556673-8695

Smidigt lån med enkel ansökningsprocess

Daypay kan locka med en smidig ansökningsprocess där du får svar på din ansökan direkt på skärmen. Lånet passar dig som värdesätter enkelhet.

 • Enkelt lån med bra support
 • Slipp UC-förfrågningar vid mindre lån
 • Använd pengarna till vad du vill
quote
Lånakuten har gett Daypay betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 20 år
 • Ha en stadigvarande inkomst
 • Inte ha någon skuld hos Kronofogden
 • Klara av sedvanlig kreditprövning

Pengarna på kontot samma dag

När du lånar pengar hos Daypay kan du räkna med snabba utbetalningstider. I regel har du pengarna på kontot redan samma dag du fick din ansökan beviljad. I och med att Daypay håller öppet under både vardagar och helger betalar man ut pengar alla dagar i veckan, även helgutbetalning.

Låna upp till 20 000 kr och få besked direkt

Daypay är en långivare inom snabblån på upp till 20 000 kronor. Du ansöker om lånet enkelt och smidigt direkt på startsidan. Fyll bara i önskat lånebelopp och klicka dig vidare och fyll i övrig information som efterfrågas av dig. När du väl signerat din ansökan får du besked direkt på skärmen och kan ta ställning till om du vill acceptera låneerbjudandet eller inte. Pengarna sätts därefter in på ditt konto senare samma dag. Exakt utbetalningstid kan dock variera något beroende på när på dygnet du fick din ansökan godkänd och vilken bank du har.

I samband med din ansökan tas en kreditupplysning på dig för att säkerställa att du har ekonomin som krävs för att hantera lånet. Vilket kreditupplysningsföretag som används beror på hur mycket du lånar. För lån över 10 000 kronor används alltid UC. Lånar du mindre än så används inte UC.

Kostnader och villkor när du lånar hos Daypay

Ansöker du om ett lån hos Daypay får du en ränta på 39%, utöver det tillkommer även startavgift och aviavgifter som höjer totalkostnaden för lånet ytterligare. Hur mycket ditt lån i slutändan kommer kosta dig beror på hur mycket pengar du lånar och hur lång återbetalningstid du väljer.

För att beviljas ett lån måste du ha fyllt 20 år, ha en stadigvarande inkomst, ingen skuld hos Kronofogden och klara en kreditprövning. Dessa krav skiljer sig inte särskilt mycket från andra konkurrenter på lånemarknaden. Det går däremot bra att låna med betalningsanmärkning.

Hur bra är Daypays kundtjänst?

Daypay kan idag locka med en mycket bra och omfattande kundtjänst. Man har långa öppettider under såväl vardagar som helger så du kan alltid kontakta supporten när det passar dig. Dessutom kan du välja mellan att ringa, skicka e-post och chatta med Daypay. Det är bara att välja den kontaktväg som passar dig för tillfället.

På hemsidan har Daypay även sammanställt några vanliga frågor du som blivande låntagare kan tänkas ha. Just den sidan är inte särskilt omfattande men svarar åtminstone på de allra vanligaste frågorna. För mer specifika frågor råder vi dig dock att alltid kontakta kundtjänsten.

Enkelt och smidigt lån men höga kostnader

Precis som med alla snabblån finns det både för- och nackdelar med Daypays lån. Det som sticker ut i positiv bemärkelse är enkelheten med lånet. Det är enkelt att ansöka, du får svar direkt och pengarna betalas vanligtvis ut redan samma dag du får lånet beviljat.

Ytterligare en styrka med Daypay är deras support. Det märks tydligt hur man valt att satsa på en bra kundtjänst med många kontaktvägar att välja mellan och att man håller öppet under både vardagar och helger. Det är ytterst få andra snabblån som kan erbjuda en lika bra och omfattande kundtjänst som Daypay.

Som vi var inne på finns både för- och nackdelar med Daypay, den kanske främsta nackdelen är kostnaden för ett lån. Till lånet kommer dels en hög ränta, dels flera övriga avgifter som höjer kostnaden för lånet. Utöver räntan behöver du nämligen betala både startavgift och aviavgifter.

Sammantaget kan man säga att Daypay är långivaren för dig som värdesätter enkelhet och bara vill ha ett smidigt lån. Är priset det viktigaste för dig finns dock billigare snabblån att hitta.

Vanliga frågor om Daypay

Vilken inkomst du behöver för att få låna beror på önskat lånebelopp. Du behöver årsinkomst från 50 000 kronor för att beviljas lån hos Daypay.

Nej, du kan inte förlänga ditt lån. Du måste betala tillbaka ditt befintliga lån innan du kan ansöka om ett nytt.

Ja, du kan som mest ha tre lån samtidigt hos Daypay.

Räkneexempel lån:

Låna 5 000 kr upplagt på 2 mån (2 delbetalningar) med Nom. bunden räntan 39% (effektiv ränta på 126,45%). Aviavgift 59 kr/mån, Uppläggningsavgift 276 kr. Totalt belopp att betala 5 719 kr, vilket motsvarar 2 859kr/mån.

Låna upp till 20 000 kr

Ränta från 39%