Enklare

Ränta*
2.95 - 29.95 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 20 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 350 000 kr i 12 år. Nom. rörlig ränta 6,51% Eff. ränta 6,90% (aviavgift 29 kr, uppl. avgift 350 kr) . Kostnad 3 538 kr/mån (144 avbetalningar). Totalt 509 759 kr.

Låneförmedlaren Enklare hjälper dig att hitta det bästa och billigaste låneerbjudandet på marknaden genom att jämföra lån från upp till 39 olika långivare. Fördelen med Enklare är att endast en ansökan och en kreditupplysning görs till skillnad från om du jämför långivare på egen hand. För många kreditupplysningar kan nämligen slå negativt på din kreditvärdighet vilket i sin tur kan vara avgörande för om lånet beviljas eller ej. Hos Enklare kan du dessutom låna med betalningsanmärkningar till låg ränta.

Via Enklare kan du låna pengar till olika projekt eller behov. Jämför privatlån, billån eller samla dina lån. Du kan ansöka om privatlån utan säkerhet på upp till 600 000 kr vilket passar dig som vill ta ett samlingslån för att sänka dina månadskostnader. Ett samlingslån innebär att du samlar dina snabblån och krediter med oftast onödigt höga räntor. Ett privatlån eller ett så kallat blancolån kan även passa dig som exempelvis vill låna till ett bröllop, renovering, bilköp eller kontantinsats. Fördelen med lån utan säkerhet är framförallt att du får pengarna snabbt på kontot och att du inte behöver redovisa vad de ska användas till.

Ansök kostnadsfritt direkt på hemsidan på bara en minut. Så fort du har genomfört ansökan sköter Enklare resten. Med andra ord är det bara för dig att luta dig tillbaka och invänta dina lånealternativ. Låneförmedlarens rådgivare finns med dig genom hela processen om du vill. När du har fått ditt besked finns de även där för att guida till rätt val av långivare som passar dig och din ekonomiska situation bäst.

Enklare grundades i december 2014 och är en ung aktör på den svenska lånemarknaden. Med det sagt har de dock snabbt kommit att bli en mycket uppskattad låneförmedlare med högt betyg på Trustpilot. Idag har de över 150 anställda med kontor både i Stockholm och Göteborg.

Är Enklare rätt för dig?

 • Gratis ansökan ger svar från 39 långivare
 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Låna utan säkerhet
 • Signera med BankID och få svar samma dag
 • Ej direktutbetalning
Är Enklare rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 0770-33 07 77
Mån-Fre 09:30-17:00
Lör-Sön Stängt
kontakt@enklare.se

Adress

Enklare Ekonomi Sverige AB
Skeppargatan 26
114 52 Stockholm
Org nr: 556975-4814

Stort utbud av samarbetspartners

Enklare erbjuder lån på mellan 5000 – 600 000 kr till låg ränta. Du behöver inte oroa dig för många kreditupplysningar då endast en kreditupplysning tas i samband med din ansökan, som endast tar 1 minut att genomföra. Deras stora utbud av samarbetspartners är verkligen ett plus eftersom det innebär goda förutsättningar för dig att hitta den långivare med bästa möjliga lånevillkor, oavsett om du vill samla lån eller ta ett privatlån.

 • Individuell räntesättning och möjlighet till låg ränta
 • Förmånliga samlingslån och privatlån
 • Stort utbud av samarbetspartners
quote
Lånakuten har gett Enklare betyget
VG – Väl Godkänt

Grundkrav

 • Måste vara minst 18 år
 • Månadsinkomst på 10 000 kr
 • Ingen skuld hos Kronofogden de senaste 6 månaderna
 • Folkbokförd i Sverige i minst 12 månader

Snabb utbetalning på 1-3 bankdagar

Efter att du har fått ditt lån beviljat tar det 1-3 bankdagar att få pengarna på kontot. Exakt hur lång tid det tar varierar mellan olika långivare.

Ansök om lån på 1 minut och få svar samma dag

Enklares hemsida är lättöverskådlig och man ser direkt vilka finansiella tjänster som låneförmedlaren erbjuder. När du har bestämt dig för vilket lån du vill jämföra fyller du i ansökan på startsidan, vilken endast tar 1 minut att genomföra. I första steget väljer du önskat lånebelopp och lånetid. I nästa steg fyller du i dina personuppgifter, boende- och anställningsform. Du får även svara på frågan om du vill samla lån samt om du vill lägga till en medsökande i din ansökan.

Ansökan genomförs snabbt och smidigt på datorn eller i mobilen och slutförs genom att signera med BankID. Vill du låna utan BankID går även det bra.

Att signera med e-legitimation innebär att du får svar samma dag. På så vis kan du snabbt ta beslut kring vilket lån som passar dig bäst och i sin tur få pengarna på kontot snabbare. Hos vissa låneförmedlare kan du behöva vänta upp till 24 timmar på besked, vilket gör Enklare till ett mycket bra alternativ.

Förmånliga grundkrav och låg ränta

Med Enklares förmånliga grundvillkor kan du som fyllt 18 år ansöka om lån. Det enda som krävs är att du har en månadsinkomst på 10 000 kr och att du inte har haft några skulder registrerade hos Kronofogden under det senaste halvåret. Du behöver även ha varit folkbokförd i Sverige i 12 månader vilket skiljer sig från många andra låneförmedlare där kravet är högre.

Som tidigare nämnts kan du låna mellan 5000 – 600 000 kr med en låneperiod på 1-20 år. Räntan sätts individuellt mellan 2,95 – 29,95% och bygger på grundvillkoren och kreditupplysningen som tas i samband med ansökan. Ansökan är helt kostnadsfri, med andra ord tar Enklare inte ut någon start- eller uppläggningsavgift. Den är heller inte bindande vilket betyder att du kan jämföra lån utan att känna dig bunden till något.

Hur bra är Enklares kundtjänst?

Enklare erbjuder personlig rådgivning för alla sina kunder så kontakta gärna kundtjänsten om du har några frågor kring jämförelse av lån eller dina personliga låneerbjudanden. Du kan nå dem på telefonnummer 0770 33 07 77 eller genom att skicka ett mejl till kontakt@enklare.se. På vardagar har kundtjänsten öppet mellan 09.30 – 17.00 men håller tyvärr stängt på helger. För att erbjuda kunderna ännu bättre service skulle utökade öppettider vara att föredra. På hemsidan finner du dock svar på mängder av frågor om lån så ett tips är att kolla in denna sektion för snabbt svar på dina frågor.

Jämför upp till 33 långivare hos Enklare

Hos Enklare kan du jämföra lån hos upp till 39 långivare vilket gör det enkelt för dig att hitta det billigaste lånet med bäst villkor. Enklare underlättar helt enkelt processen för dig då de tar fram det bästa låneerbjudandet med hjälp av sina professionella rådgivare, oavsett om du vill samla dina lån för att komma ner i ränta eller ta ett nytt privatlån. Ansökan tar 1 minut att fylla i och endast en kreditupplysning tas i samband med ansökan. Du får även svar direkt vilket är positivt. De erbjuder dock inte lån utan UC vilket skulle vara att föredra vid lägre lånebelopp.

Låneförmedlaren erbjuder individuell ränta från endast 2,95% vilket betyder att du som kund kan hitta billigt lån med förmånlig ränta. Grundvillkoren är inte lika hårda som hos många andra långivare. Man kan ansöka om lån redan från 18 års ålder vilket skiljer sig från många andra låneförmedlare med hårdare ålderskrav. De godkänner även betalningsanmärkningar. På så vis har fler möjlighet att jämföra lån hos Enklare, även personer som är i en svårare ekonomisk situation.

Enklares höga betyg på Trustpilot indikerar även på många nöjda kunder. Kundtjänsten är serviceminded och finns alltid där för att hjälpa dig. Negativt är dock att de inte håller öppet på kvällar och helger så här finns det förbättringspotential.

Vanliga frågor om Enklare

Nej, du kan samla både stora och små lån på upp till 600 000 kr. På så vis kan du samla många smålån men du kan även ta ett samlingslån om du har färre lån med högre lånebelopp.

Ja, du kan välja att lösa dina lån och krediter i förtid om du skulle vilja. Det kostar inget extra utan är helt gratis.

Nej, det kan du tyvärr inte göra. När du jämför lån hos Enklare tas alltid en kreditupplysning via UC i samband med din ansökan. Detta för att låneförmedlaren ska se att du inte har några skulder hos Kronofogden och att du har ekonomisk förmåga att betala tillbaka lånet.

Räkneexempel lån:

Låna 350 000 kr upplagt på 12 år (144 delbetalningar) med Nom. rörlig ränta 6,51% (effektiv ränta på 6,90%). Aviavgift 29 kr, Uppläggningsavgift 350 kr. Totalt belopp att betala 509 759 kr, vilket motsvarar 3 538 kr/mån. Lånetid 1-20 år.

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%