Flexkontot

Ränta*
43.98 %
Uppläggningsavgift
475 kr
Lägsta lånebelopp
3 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 10 000 kr i 1 år. Nom. bunden ränta 43,98% Eff. ränta 76,8% (aviavgift 25 kr, uppl. avgift 475 kr). Kostnad 1 120 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 13 440 kr.

Flexkontot är ett varumärke som drivs av Brixo AB som också driver en rad andra varumärken på den svenska lånemarknaden. Just Flexkontot är verksamma inom kontokrediter på upp till 30 000 kronor.

Flexkontots kontokredit fungerar precis som ett kreditkort förutom att du inte behöver något kort. Du beviljas en kredit som du gör uttag ifrån och det är på dina uttag du betalar ränta och övriga avgifter.

Just Flexkontots styrka ligger i enkelheten och smidigheten. Det går mycket fort och enkelt att ansöka om ett lån, dessutom betalas pengarna ut redan samma dag krediten blir godkänd. Smidigare än så kan det inte vara. Det faktum att man inte använder UC i sina kreditprövningar innebär även att du inte behöver oroa dig över sämre kreditvärdighet när du ansöker om ett lån hos Flexkontot.

Ytterligare en fördel med Flexkontot kontra många andra högkostnadskrediter är att du själv kan styra över din återbetalning. Du kan lägga upp din återbetalning på ett sätt som passar dig och din ekonomi, du måste dock alltid betala minst 8 procent av utestående skuld, men aldrig mindre än 500 kronor.

Samtidigt som det finns mycket bra att säga om Flexkontot kan det vara bra att känna till att det tillkommer en rad kostnader för lånet. Utöver ränta får du betala både startavgift och fakturaavgifter vilket riskerar leda till dyra lån, särskilt om du tar ut ett större kreditbelopp och återbetalar det under en längre tid.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Flexkontot rätt för dig?

 • Betala bara för krediten du använder
 • Ingen UC
 • Utbetalning samma dag
 • Tillkommer övriga avgifter
 • Kundtjänst med korta öppettider
Är Flexkontot rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 500 850 47
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
info@flexkontot.se

Adress

Brixo AB
Box 599
114 11 Stockholm
Org nr: 556978-9273

Smidigt lån med flexibel återbetalning

Med Flexkontot får du ett smidigt lån där du själv lägger upp din återbetalning efter vad som passar dig. Det är lätt att ansöka om lånet och pengarna betalas vanligtvis ut samma dag du får din ansökan godkänd.

 • Delbetala i egen takt
 • Enkelt att ansöka om ett lån
 • Använd pengarna till vad du vill
quote
Lånakuten har gett Flexkontot betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 18 år
 • Ha en inkomst om minst 120 000 kronor om året
 • Inte ha någon skuld hos Kronofogden

Pengarna betalas ut samma dag krediten beviljas

Flexkontot erbjuder snabba utbetalningstider där du har pengarna på kontot samma dag som krediten beviljas.

Kreditkonto på upp till 30 000 kronor

Hos Flexkontot kan du ansöka om ett kreditkonto på upp till 30 000 kronor. Du gör sedan uttag från ditt kreditkonto och betalar bara ränta och avgifter för den del av krediten du väljer att använda. Ansökan skickar du in direkt på Flexkontots hemsida. Fyll i önskad kreditgräns och övrig information som efterfrågas och signera din ansökan med BankID. Processen är mycket enkel och tar inte mer än ett par minuter att genomföra.

Inom kort får du besked på din ansökan och pengarna betalas ut samma dag krediten godkänns.

Flexkontot – kostnader och villkor

Flexkontot är en högkostnadskredit med en ränta på 43,98% procent. Räntan baseras dock på årsbasis och kan därför vara något missvisande om du betalar din skuld på kortare tid än så. Utöver räntan tillkommer dock både aviavgifter och en startavgift som höjer lånets totala kostnader. Sammantaget är Flexkontot inte landets billigaste kreditkonto, men samtidigt inte heller det dyraste.

Villkoren du behöver uppfylla för att få låna några pengar är att du måste ha fyllt 18 år, ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och inte ha någon skuld hos Kronofogden. Däremot går det bra att låna med anmärkning. Uppfyller du dessa krav finns goda möjligheter att beviljas ett lån.

Hur bra är Flexkontots kundtjänst?

Flexkontots kundtjänst kontaktar du antingen via e-post eller telefon. Dessvärre är öppettiderna för telefontjänsten begränsade till bara 3 timmar om dagen under vanliga bankdagar. På helger håller supporten helt stängt. Den minst sagt begränsade supporten ställer till det för dig som har frågor om Flexkontots kontokredit. Det finns dock en möjlighet för dig att få svar på dina frågor genom att besöka Flexkontots frågor och svar-sida. Där besvaras mer generella frågor om krediten du som ny kund kan tänkas ha. Ett tips är att se om du kan få svar på din fråga där innan du väljer att kontakta kundtjänsten.

Enkelt kreditkort med många kostnader

Sammantaget är Flexkontot en bra kontokredit för dig som värdesätter enkelhet och smidighet. Det är inte bara lätt att ansöka om lånet utan du får även svar på din ansökan snabbt och pengarna betalas ut inom kort. Det gör att Flexkontot passar utmärkt för dig som är i behov av en extra buffert. Med ett kreditkonto kan du dessutom utnyttja en flexibel återbetalning och betala tillbaka i en takt som passar dig.

Det faktum att Flexkontot inte använder UC gör det möjligt för fler personer att beviljas ett lån samtidigt som man inte behöver vara orolig över att ens kreditvärdighet ska försämras. Detta passar framför allt bra för dig som har flera upplysningar hos UC. Idag erbjuder de flesta långivarna inom detta lånesegment lån utan UC.

Även om det finns många fördelar med Flexkontot finns det även en del nackdelar som är bra att känna till. Utöver den höga räntan tillkommer både aviavgifter och startavgift till ditt lån. Väljer du att betala tillbaka din skuld under en längre tid riskerar det därför att bli onödigt dyrt med alla aviavgifter.

Utöver det ganska dyra lånet är supporten inte heller den bästa. Telefontjänsten håller bara öppet ett fåtal timmar på vardagar vilket gör det praktiskt taget omöjligt att få tag i någon att prata med. När det gäller kundtjänsten finns helt klart rum till förbättring för att kunna mäta sig med de allra bästa långivarna inom det här området.

Vanliga frågor om Flexkontot

Nej, det kostar ingenting att ansöka om ett lån hos Flexkontot.

Hur snabbt du får besked varierar, vanligtvis har Flexkontot lämnat besked inom ett dygn under helgfria vardagar.

Du begär uttag genom att logga in på Mina sidor.

Du bestämmer själv hur mycket du vill betala tillbaka varje månad. Minsta återbetalning är dock 8% av utestående skuld, dock aldrig mindre än 500 kronor.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med bunden ränta på 43,98% (effektiv ränta på 76,8%). Aviavgift 25 kr/mån, Uppläggningsavgift 475 kr. Totalt belopp att betala 13 440 kr, vilket motsvarar 1 120 kr/mån.

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 43.98%