Freedom Finance

Ränta*
2.95 - 27 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 20 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 180 000 kr i 10 år. Nom. rörlig ränta 5,95% Eff. ränta 6,11% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr). Månadskostnad 1 994 kr/mån (120 avbetalningar). Totalt 239 262 kr.

Freedom Finance är en låneförmedlare inom privatlån som varit verksam i Sverige ända sedan 1999, då under namnet Bolåneservice. Fyra år senare bytte man namn till Freedom Finance. Sedan starten har man hjälpt över en miljon kunder i Sverige, Finland och Norge att hitta ett lån som passar dem. Låneförmedlaren är idag en del av Zmarta Group och samarbetar med totalt 35 banker och långivare.

Du ansöker om ett lån direkt via hemsidan på ett par minuter, därefter får Freedom Finance samarbetspartners komma med sina erbjudanden. När du jämfört dina låneerbjudanden är det bara att välja det som passar dig bäst. Att ansöka om ett lån är helt kostnadsfritt för dig som låntagare. Utöver förmedlingstjänsten erbjuder Freedom Finance även gratis rådgivning över telefon.

När du ansöker om ett lån är långivaren eller låneförmedlaren alltid skyldig att ta en kreditupplysning på dig för att försäkra sig om att du kan hantera lånet. När du ansöker om ett lån hos Freedom Finance tas dock bara en kreditupplysning som långivarna får dela på. Detta gör det möjligt för dig att ta del av en mängd olika erbjudanden utan att påverka din kreditvärdighet negativt.

När du ansöker om ett lån hos Freedom Finance kan du alltid känna dig trygg, företaget står nämligen under Finansinspektionens tillsyn och följer de regler och ramar som är uppsatta på den svenska lånemarknaden.

Är Freedom Finance rätt för dig?

  • Jämför lån hos 35 olika långivare
  • Bara en UC
  • Ränta baserad på din kreditvärdighet
  • Lång utbetalningstid
Är Freedom Finance rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 0431 47 47 00
Mån-Sön Dygnet runt
info@freedomfinance.se

Adress

Freedom Finance (Zmarta AB)
Box 1068
262 21 Ängelholm
Org nr: 556647-0737

Jämför och hitta det billigaste lånet

Med bara en ansökan får du hjälp att jämföra lånevillkor hos en mängd olika banker och långivare.

  • Jämför lån och hitta det billigaste
  • Kundtjänst har öppet dygnet runt
  • Endast en kreditupplysning
quote
Lånakuten har gett Freedom Finance betyget
MVG – Mycket Väl Godkänt

Grundkrav

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Inga skulder hos Kronofogden

Utbetalning inom 3-5 dagar

När du lånar pengar via Freedom Finance får du räkna med något längre utbetalningstider. Exakt hur lång tid det tar varierar mellan olika banker och långivare. En tumregel är att du har pengarna på ditt konto inom 3-5 dagar från att du signerade dina lånehandlingar.

Jämför lån hos flera banker och långivare med bara en ansökan

Freedom Finance är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra lån hos upp till 35 olika banker och långivare med bara en ansökan. Via tjänsten kan du ansöka om lån på mellan 10 000 – 600 000 kronor.

Att ansöka om ett lån är mycket enkelt och du gör det direkt från Freedom Finance startsida. Fyll bara i hur mycket du vill låna och till vilken återbetalningstid innan du klickar dig vidare och fyller i annan information som efterfrågas. Signera sedan din ansökan och invänta svar.

De första svaren trillar in redan efter några minuter och vanligtvis har alla långivare som vill lämnat sina svar inom en bankdag. Därefter är det bara att ta ställning till alla dina erbjudanden och välja det som passar dig bäst.

I samband med din låneansökan tas en UC men eftersom all banker och långivare delar på en enda kreditupplysning behöver du inte oroa dig över att få sämre kreditvärdighet.

Ränta och kostnader bestäms av respektive långivare

Det är inte Freedom Finance själva som bestämmer vilken ränta eller övriga kostnader som tillkommer till lånet, det gör respektive långivare själva. Det räntespann som Freedom Finance samarbetspartners har sträcker sig från 2,95-27,00%.

Utöver räntan kan det i vissa fall tillkomma en del övriga kostnader såsom uppläggningsavgift och aviavgifter. Det finns dock även flera långivare som inte tar ut några övriga avgifter för sina lån.

För att överhuvudtaget få använda förmedlingstjänsten måste du uppfylla en del krav. Du måste bland annat ha fyllt 18 år, inte ha någon skuld hos Kronofogden och ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor.

Tänk på! Kraven är minimikrav. En del långivare ställer ännu tuffare krav på sina låntagare.

Hur bra är Freedom Finance kundtjänst?

Freedom Finance erbjuder en kundtjänst i allra högsta klass. Det går bra att både maila, ringa och chatta med supporten dygnet runt, veckans alla dagar. Det blir inte bättre än så. Vetskapen om att du kan få kontakt med supporten när det passar dig som bäst bidrar till smidigheten som kännetecknar Freedom Finance, att det dessutom finns flera olika kontaktvägar att välja mellan är ytterligare ett plus i kanten.

På hemsidan kan du även hitta en sida som behandlar vanliga frågor och svar om privatlånet. Ett tips kan vara att titta där om du har en mer generell fråga. Med lite flyt hittar du svaret där och slipper då kontakta kundtjänsten i onödan.

En av marknadens bästa låneförmedlare

Freedom Finance erbjuder utan tvekan en av landets bättre låneförmedlingstjänster inom privatlån. Det är enkelt att ansöka och du kan ansöka om både låga och höga lånebelopp.

Det är dock svårt för oss att ha åsikter om kostnader och villkor eftersom dessa sätts individuellt av varje långivare. Det man dock kan säga är att det stora utbudet av långivare gör det möjligt att hitta ett lån som passar dig. Freedom Finance samarbetar med hela 35 olika banker och långivare.

Behöver du någon gång kontakta supporten kan du känna dig trygg med att Freedom Finance erbjuder en av marknadens allra bästa. Supporten håller öppet dygnet runt och det finns flera kontaktvägar att välja mellan.

Om det finns något att anmärka på är det möjligtvis utbetalningstiden även om den, liksom kostnader och villkor, bestäms individuellt av respektive långivare. En utbetalningstid på 3-5 dagar får dock anses som åtminstone 2 dagar för lång.

Vanliga frågor om Freedom Finance

Nej Freedom Finance tjänst är helt kostnadsfri. Låneförmedlaren får i stället ersättning från de långivare och banker vars lån man förmedlar.

Ja, det är möjligt att ansöka om ett lån med en medlåntagare via Freedom FInance. Det ökar dina chanser att beviljas ett lån med lägre ränta och bättre villkor.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som du kan använda till vad du vill. Vanliga låneorsaker kan exempelvis vara bilköp, bröllop eller renovering. Du kan även använda lånet till att samla små lån och krediter.

Räkneexempel lån:

Låna 180 000 kr upplagt på 10 år (120 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 5,95% (effektiv ränta på 6,11%). Aviavgift 0 kr, Uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 239 262 kr, vilket motsvarar 1 994 kr/mån.

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%