Frogtail

Ränta*
26 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
40 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 5 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 20 000 kr i 3 år. Nom. bunden ränta 26% Eff. ränta 29,3% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr). Månadskostnad 802 kr/mån (36 avbetalningar). Totalt 28 873 kr.

Frogtail är ett varumärke inom Folkefinansgruppen som grundades 2006. Bolaget verkar i både Sverige och Norge och står under tillsyn av såväl Finansinspektionen som Finanstilsynet. I Sverige erbjuder Frogtail lån utan säkerhet på upp till 40 000 kronor.

Eftersom lånet är utan säkerhet behöver du som låntagare aldrig redovisa vad pengarna ska användas till - det är helt upp till dig. Frogtail beviljar dock bara lån till dig som bedöms kunna betala tillbaka lånet i tid. För att säkerställa detta gör man en kreditupplysning på dig. Upplysningen påverkar dock inte din kreditvärdighet negativt då den görs utan UC.

Frogtail vill erbjuda en så tydlig och transparent produkt som möjligt. Allt för att förenkla för dig som låntagare. Därför presenteras alltid alla priser i svenska kronor och man är även noga med att redovisa den effektiva räntan för lånet. Det bidrar till en ökad trygghet för dig eftersom du får bättre överblick över vad lånet faktiskt kommer kosta dig.

Har du några frågor och funderingar kring Frogtails lån kan du alltid kontakta kundtjänsten. Det finns tillgänglig under både vardagar och helger vilket i sin tur är ganska ovanligt inom denna typ av smålån. Du behöver därmed inte vänta särskilt länge innan du får svar på din fråga.

Är Frogtail rätt för dig?

 • Inga dolda avgifter
 • Ingen UC
 • Kundtjänst har öppet på helgen
 • Ingen direktutbetalning
Är Frogtail rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 0770 99 20 00
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön 10:00-15:00
info@frogtail.se

Adress

Folkefinans AB
Box 4285
102 66 Stockholm
Org nr: 516404-7044

Passar dig som behöver låna en mindre summa pengar

Frogtail erbjuder billigare lån än klassiska snabblån. Därför passar Frogtail utmärkt för dig som behöver låna en mindre summa pengar men vill komma undan lite billigare.

 • Ingen aviavgift eller startavgift
 • Bra och omfattande kundtjänst
 • Bunden ränta bidrar till ökad trygghet
quote
Lånakuten har gett Frogtail betyget
MVG – Mycket Väl Godkänt

Grundkrav

 • Du måste ha fyllt 18 år
 • Ha en stadigvarande inkomst
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inte ha någon skuld hos Kronofogden

Pengarna på kontot samma dag eller nästkommande bankdag

Om du får din låneansökan godkänd en vardag före kl 13:00 betalas pengarna ut samma dag. Godkänns ansökan efter kl 13:00 betalas pengarna ut nästkommande bankdag.

Låna mellan 5 000 – 40 000 kronor hos Frogtail

Frogtail är en långivare som erbjuder mindre lån utan säkerhet. De låga lånebeloppen på 5 000 – 40 000 kronor för direkt tankarna till ett snabblån, med undantaget att Frogtail inte är en högkostnadskredit. Det innebär att den effektiva räntan understiger 30 procent.

Du ansöker enkelt om ett lån hos Frogtail via deras hemsida. Fyll i lånebelopp och önskad återbetalningstid och klicka dig vidare på knappen “Ansök här”. Fyll sedan i övrig information som efterfrågas och signera din låneansökan. Inom kort får du svar på din ansökan och pengarna betalas ut senare samma dag eller nästkommande bankdag.

När du ansöker om ett lån hos Frogtail behöver du aldrig oroa dig över att få sämre kreditvärdighet på grund av din ansökan. Frogtail erbjuder nämligen ett lån utan UC vilket gör det möjligt för dig att bibehålla en god kreditvärdighet.

Frogtail ränta, kostnader och villkor

När du ansöker om ett lån hos Frogtail tilldelas du en bunden ränta på 26%. Fördelen med det är att du alltid vet vad lånet kommer kosta dig. Samtidigt innebär det också att du med hög kreditvärdighet inte har möjlighet att beviljas någon riktigt låg ränta eftersom alla kunder tilldelas samma räntesats vare sig deras kreditvärdighet är hög eller låg.

Utöver räntan behöver du dock inte oroa dig över några andra kostnader som tillkommer till lånet. Du slipper betala både aviavgift och startavgift när du lånar pengar hos Frogtail.

Men för att du ska få låna några pengar överhuvudtaget måste du uppfylla ett par grundkrav. Du måste bland annat ha fyllt 18 år, ha en stadigvarande inkomst, vara folkbokförd i Sverige och inte ha någon skuld hos Kronofogden. Du kan däremot beviljas lån trots betalningsanmärkningar.

Hur bra är Frogtails kundtjänst?

Kundtjänsten är mycket bra och du kan kontakta den via både e-post och telefon. Öppettiderna är generösa under såväl vardagar som helger – bara det faktum att supporten håller öppet på helgen är ett stort plus i kanten.

Har du någon mer generell fråga om Frogtails lån så finns en sektion för vanliga frågor. Det är inte den mest omfattande frågor och svar-avdelningen vi sett, men har du tur hittar du svaret på din fråga där.

Sammantaget står sig Frogtails support mycket bra i konkurrensen med långivare inom likvärdiga lån.

Bra privatlån för dig som behöver låna en mindre summa pengar

Det är lite svårt att placera Frogtails lån. Det är inte ett klassiskt snabblån med snabba utbetalningstider och en ränta på över 30 procent. Men det är samtidigt inte ett klassiskt privatlån med höga lånebelopp med individuell räntesättning.

Frogtails lån lägger sig någonstans mitt emellan och passar utmärkt för dig som behöver låna en mindre summa pengar. Lånebeloppen är inte särskilt höga så är du i behov av en större summa pengar passar troligtvis ett klassiskt privatlån bättre för dig. Frogtail tillämpar en fast ränta på 26% som gäller för samtliga låntagare. I jämförelse med andra lån inom samma storlek är det en mycket konkurrenskraftig ränta. Du behöver inte heller oroa dig över att det ska tillkomma några övriga avgifter som höjer totalkostnaden för lånet. Frogtail tar varken ut någon aviavgift eller startavgift.

Pengarna betalas även ut relativt snabbt – i alla fall om du får din ansökan godkänd innan kl 13:00. I sådana fall har du pengarna på kontot redan samma dag, annars får du vänta till nästa bankdag.

Något annat vi uppskattar med Frogtail är deras kundtjänst. Den är tillgänglig veckans alla dagar vilket gör det möjligt för dig att få svar på din fråga när det passar dig som bäst.

Vanliga frågor om Frogtail

Ja, det är möjligt ha flera lån samtidigt hos Frogtail. Frogtail gör alltid en helhetsbedömning av din betalningsförmåga.

Ja, det är möjligt att förtidslösa ditt lån, dessutom helt kostnadsfritt. Kontakta Frogtails kundtjänst innan du gör det så får du information om det exakta beloppet att betala.

Det går bra att ansöka om ett lån dygnet runt men handläggning sker bara under Frogtails öppettider och lån betalas bara ut under bankdagar.

Räkneexempel lån:

Låna 20 000 kr upplagt på tre år (36 delbetalningar) med bunden ränta på 26% (effektiv ränta på 29,3%). Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 28 873 kr, vilket motsvarar 802 kr/mån.

Låna upp till 40 000 kr

Ränta från 26%