Ränta*
39.5 %
Uppläggningsavgift
685 kr
Lägsta lånebelopp
2 000 kr
Högsta lånebelopp
70 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 5 000 kr i 6 mån. Nom. bunden ränta 39,5% Eff. ränta 125,59% (aviavgift 60 kr, uppl. avgift 685 kr, förlängningsavgift 685 kr). I snitt 1 244,7 kr/mån (6 avbetalningar)Totalt 7 468,27 kr.

Lumify drivs av Luma Finans AB som står under Finansinspektionens tillsyn. Långivaren är idag verksam inom kontokrediter på mellan 2 000 - 70 000 kronor. Det unika med Lumify i jämförelse med andra konkurrenter är att man kan erbjuda direktutbetalning dygnet runt, veckans alla dagar till landets storbanker. Det spelar därmed ingen roll när du begär uttag, du har alltid pengarna på kontot inom några minuter.

Lumify erbjuder dock inte bara generösa utbetalningstider, även grundkraven på dig som lånar pengar är relativt generösa. Det finns nämligen möjlighet att beviljas lån redan vid 18 års ålder och en betalningsanmärkning behöver inte sätta käppar i hjulet för dig. Lumify ser till låntagarens hela ekonomiska situation och fattar ett beslut utifrån det. Beslutat grundar sig i den kreditupplysning man gör i samband med att du ansöker om lånet. Upplysningen görs dock hos Creditsafe och inte UC som annars är det dominerande kreditupplysningsföretaget i Sverige. En upplysning hos Creditsafe innebär dessutom att du inte behöver oroa dig för sämre kreditvärdighet vilket annars kan försämra dina möjligheter att beviljas ett lån i framtiden.

Samtidigt som det finns många fördelar med Lumify kan det vara bra att även känna till nackdelarna. Till lånet kommer en relativt hög ränta som blir särskilt påtaglig vid längre återbetalningstider. Dessutom behöver du som låntagare betala både startavgift och fakturaavgifter som höjer totalkostnaden för lånet ytterligare.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Lumify rätt för dig?

 • Direktutbetalning 24/7
 • Flexibel återbetalning
 • Betala bara för nyttjad kredit
 • Hög ränta
 • Tillkommer dyra övriga kostnader
Är Lumify rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 020 11 77 90
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
info@lumify.se

Adress

Luma Finans AB
Hammarby Allé 93
120 63 Stockholm
Org nr: 556902-7344

Kampanj för Lumifys nya kunder

Lumify har i detta nu en pågående kampanj som gäller för alla nya kunder. Just nu slipper du som ny kund betala någon uppläggningsavgift i samband med att du tecknar ett lån på minst 10 000 kr. Uppläggningsavgiften är vanligtvis 685 kronor. Dessutom betalar du 0 kronor i ränta de första 30 dagarna. Enda kostnaden som tillkommer är en aviavgift på 60 kronor.

Kampanjen gäller tillsvidare.

Flexibelt lån med snabba utbetalningar

Lumify erbjuder en flexibel kontokredit där du bara betalar för nyttjad kredit. Lånet kännetecknas av snabba utbetalningstider oavsett när på dygnet du behöver pengarna.

 • Pengarna direkt på kontot oavsett dag eller tid på dygnet.
 • Betalar tillbaka lånet i egen takt.
 • Ingen UC som påverkar din kreditvärdighet.
quote
Lånakuten har gett Lumify betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Vara minst 18 år
 • Ha svenskt personnummer
 • Ha svenskt mobilnummer och kontonummer
 • Klara sedvanlig kreditprövning

Direktutbetalning 24/7 med Lumify

Har du ditt bankkonto hos någon av landets storbanker erbjuder Lumify direktutbetalning dygnet runt, även på helger. Har du ditt konto hos någon annan bank betalas pengarna ut inom en bankdag.

Ansök om en kredit på upp till 70 000 kronor

Lumify erbjuder högalånebelopp på mellan 2 000 – 70 000 kronor som du ansöker om direkt på startsidan.

Det är mycket enkelt att ansöka om lånet, fyll bara i önskat lånebelopp och klicka på knappen “Ansök”. Fyll sedan i övrig information som efterfrågas av dig och signera din ansökan.

Du får vanligtvis svar inom ett par minuter, men skulle Lumify behöva kompletterande uppgifter kan det ta något längre tid innan du får något besked.

När du fått din ansökan godkänd betalas pengarna ut. Utbetalningen sker direkt, veckans alla dagar, oavsett tid på dygnet. Detta är unikt och inte något många andra långivare kan matcha.

Ränta, kostnader och villkor för Lumifys kontokredit

Ansöker du om snabblån hos Lumify tillkommer ränta och en rad andra kostnader. Räntan är hög på 39,5% och utöver det tillkommer även mycket höga aviavgifter och en startavgift som höjer totalkostnaden för lånet. I paritet med andra aktörer är Lumify relativt dyra vare sig du betalar tillbaka din kredit inom ett par månader eller längre tid än så.

I och med att det rör sig om en kontokredit får du en flexibel återbetalning som du kan lägga upp på det sätt som passar dig. För att beviljas ett lån krävs dock att du uppfyller Lumifys grundkrav vilket innebär att du måste ha fyllt 18 år, ha svenskt personnummer, telefonnummer och bankkonto, samt klara den sedvanliga kreditprövningen som görs hos Creditsafe.

Hur bra är Lumifys kundtjänst?

Lumifys kundtjänst kommer du i kontakt med via både telefon och e-post. Öppettiderna är vardagar under vanliga kontorstider, medan det är stängt på helgen. Supporten skiljer sig inte nämnvärt från andra långivare inom snabblånesegmentet, den är precis lika omfattande som man kan vänta sig.

Utöver de vanliga kontaktvägarna kan du även ta del av Lumifys frågor och svar-sida som svarar på kundernas vanligaste frågor. Tänk dock på att du bara hittar generella frågor och svar om kontokrediten, för specifika frågor rörande ditt lån bör du alltid ta kontakt med supporten personligen.

Snabba utbetalningstider men höga kostnader

Lumify är en långivare som erbjuder lån utan UC för den som efterfrågar en mindre kredit med möjlighet till riktigt snabba utbetalningstider. I och med att man erbjuder utbetalning under såväl kvällar som helger fungerar Lumify utmärkt som en extra buffert eftersom du får tillgång till pengarna precis när du behöver dem. När det gäller utbetalningstiderna är det ytterst få aktörer i Sverige som kan mäta sig med Lumify. Dessutom gör den höga beviljandegraden det möjligt att låna trots anmärkning, om ekonomin i övrigt tillåter det.

Om utbetalningstiderna och beviljandegraden är en styrka är dessvärre kostnaderna en svaghet. Räntan är hög på nästan 40% och utöver det tillkommer både en hög startavgift och väldigt dyra fakturaavgifter. Lånar du bara en mindre summa pengar riskerar lånet bli väldigt dyrt i förhållande till lånebeloppet. En fördel är dock att du bara betalar för nyttjad kredit så du behöver aldrig betala ränta och övriga avgifter för pengar du inte använder.

I övrigt är Lumify en långivare som påminner mycket om andra aktörer på lånemarknaden. Ansökningsprocessen ser i stort sett likadan ut hos alla långivare och detsamma gäller kundtjänsten som inte skiljer sig särskilt mycket från konkurrenterna. I det stora hela är Lumify ett bra alternativ för dig som efterfrågar en kontokredit även om kostnaden för den är något hög.

Vanliga frågor om Lumify

Ja, det går bra att förtidslösa ditt lån utan extra kostnad. Se bara till att dubbelkolla exakt vilket belopp du ska betala. Det kan du göra på Mina sidor eller genom att kontakta kundtjänsten.

Vanligtvis behöver du inte skicka in några dokument. I vissa fall kan du behöva skicka med dokument som styrker din inkomst, exempelvis om inkomsten varierat mycket den senaste tiden.

Nej, du kan välja att delbetala din kredit på det sätt som passar dig bäst. På din faktura står alltid det lägsta beloppet du behöver betala varje månad.

Räkneexempel lån:

Låna 5 000 kr upplagt på 6 månader (6 delbetalningar) med Nom. bunden ränta 39,5% (effektiv ränta på 125,59%). Aviavgift 60 kr, Uppläggningsavgift 685 kr, Förlängningsavgift 685 kr. Totalt belopp att betala 7 468,27 kr, vilket motsvarar i snitt 1 244,7 kr/mån.

Låna upp till 70 000 kr

Ränta från 39.5%