Mobillån

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
295 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 10 000 kr i 1 år. Nom. rörlig ränta 39% Eff. ränta 65,83% (aviavgift 35 kr, uppl. avgift 295 kr) . Kostnad 1 095 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 12 979 kr.

Mobillån är en långivare verksam inom kontokrediter. En kontokredit fungerar precis som ett kreditkort förutom att du slipper själva kortet. Du ansöker om en kredit från 1 000 - 30 000 kronor som du sedan gör uttag från. Det är sedan på det uttagna beloppet du betalar ränta och andra avgifter. På så vis fungerar Mobillåns kontokredit utmärkt som en extra buffert.

Du ansöker om kontokrediten direkt på hemsidan men skulle du behöva hjälp finns Mobillåns kundtjänst tillgänglig från måndag till lördag. Du kan kontakta supporten på flera olika sätt beroende på vad som passar dig bäst.

När du väl beviljats en kredit finns det möjlighet att höja den om du skulle vilja det. Befintliga kunder kan ha en maxkredit på 60 000 kronor, medan nya kunder får nöja sig med 30 000 kronor.

Mobillån ställer relativt höga krav på dig som låntagare jämfört med andra aktörer inom smålån. Du får exempelvis inte ha någon betalningsanmärkning och du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år. Ju hårdare krav Mobillån ställer på dig som låntagare, desto säkrare kan man vara på att du kommer kunna betala tillbaka skulden i tid utan att försätta dig i ekonomiskt trångmål.

Mobillåns kredittjänst drivs av Tryggkredit Sverige AB som också driver en rad andra produkter på den svenska lånemarknaden. Det är en aktör som varit med i branschen länge och som står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan därmed känna dig trygg när du ansöker om ett lån hos Mobillån.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Mobillån rätt för dig?

 • Direktutbetalning
 • Ingen UC
 • Betala bara för nyttjad kredit
 • Hög ränta
Är Mobillån rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 660 29 50
Mån-Fre 10:00-18:00
Lör 10:00-15:00
Sön Stängt
info@mobillan.se
chatt

Adress

Tryggkredit Sverige AB - Mobillån
Drottninggatan 68
111 21 Stockholm
Org nr: 556678-2677

Smidigt lån med snabb utbetalning

Det Mobillån framför allt lockar med är smidigheten. Det är enkelt att ansöka om ett lån, pengarna betalas ut direkt och du kan själv påverka din återbetalning.

 • Flexibel återbetalning
 • Pengarna betalas ut direkt
 • Det är lätt och smidigt att ansöka om ett lån
quote
Lånakuten har gett Mobillån betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du ska ha fyllt 20 år
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar
 • Ha en årsinkomst om minst 150 000 kronor

Direktutbetalning till storbankerna

Till landets storbanker kan Mobillån erbjuda direktutbetalning. Det innebär att du har tillgång till pengarna inom några få minuter. Har du ditt bankkonto hos någon annan bank betalas pengarna vanligtvis ut inom en bankdag.

Kontokredit på upp till 30 000 kronor

Mobillån erbjuder en kontokredit på upp till 30 000 kronor som du ansöker om direkt från startsidan. Fyll i önskad lånesumma, personnummer och mobilnummer och skicka iväg din ansökan. Inom kort får du svar om du beviljas krediten eller inte.

Utbetalning sker sedan direkt om du har ditt bankkonto hos någon av landets storbanker. Hela ansökningsprocessen är lätt att förstå och väldigt självförklarande.

Högsta kreditgränsen som ny kund är 30 000 kronor, men när du väl blivit kund kan du ansöka om att höja den. Högsta kreditgräns är då 60 000 kronor.

I samband med din ansökan tar Mobillån en kreditupplysning på dig. Upplysningen tas inte hos UC, utan hos Bisnode, en vanlig aktör inom snabblån.

Mobillån kostnader och villkor

Med Mobillåns kontokredit betalar du bara för den delen av krediten du faktiskt använder. Räntan är för närvarande 39% och utöver det tillkommer både startavgift och aviavgifter. Dessa övriga avgifter är inte jättehöga men bidrar ändå till att höja totalkostnaden för lånet.

Du som är intresserad av ett lån hos Mobillån måste uppfylla deras grundkrav för att beviljas ett lån och klara den sedvanliga kreditprövningen hos Bisnode. För att få låna måste du ha fyllt 20 år, ha en årsinkomst om minst 150 000 kronor och varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden för att beviljas ett lån.

Hur bra är Mobillåns kundtjänst?

Mobillåns kundtjänst är bättre än genomsnittet om än inte den bästa. Det finns många kontaktvägar att välja mellan. Det går bra att ringa och skicka e-post. Har du Facebook Messenger går det även bra att chatta med supporten.

Öppettiderna är relativt generösa och du kan komma i kontakt med kundtjänsten måndag till lördag. På söndagar håller man dock stängt. Möjlighet till helgöppet på åtminstone lördagar kan vara mycket uppskattat för den som vanligtvis är upptagen under vardagar.

Utöver supportens vanliga kontaktvägar har Mobillån även en frågor och svar-sida där man besvarar låntagares vanliga frågor.

Smidigt lån med snabba utbetalningar

Mobillån är en aktör som varit med ett antal år nu och man erbjuder en smidig och enkel ansökningsprocess som avslutas med snabba utbetalningar. Att ges möjligheten till direktutbetalning gör att Mobillåns kontokredit passar utmärkt för dig som behöver tillgång till en extra buffert.

Utöver enkelheten kan Mobillån även bjuda på en generös kundtjänst med långa öppettider och flera olika kontaktvägar. Just antalet kontaktvägar att välja mellan gör det enkelt för dig att kontakta Mobillån på det sätt som passar dig. Vissa frågor kanske lämpar sig bäst att ställa via telefon, medan andra fungerar lika bra via e-post. Man erbjuder kanske inte marknadens bästa kundtjänst, men den håller helt klart högre klass än genomsnittet.

Dessvärre är inte Mobillån den allra billigaste kontokrediten. Utöver en hög ränta tillkommer nämligen både startavgift och aviavgifter som höjer totalkostnaden för lånet. Delbetalar du din skuld under en längre period riskerar lånet att bli väldigt dyrt.

Vanliga frågor om Mobillån

Ja, du kan betala tillbaka din kredit när du vill. Se bara till att kontakta kundtjänsten innan du gör det så att du får den korrekta slutlösensumman att betala.

Nej, det går inte att ansöka om Mobillåns kontokredit via sms.

Nej, det kostar ingenting att ansöka om ett lån hos Mobillån.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med Nom. rörlig ränta 39% (effektiv ränta på 65,83%). Aviavgifter 0 kr, Uppläggningsavgift 295 kr. Totalt belopp att betala 12 979 kr, vilket motsvarar 1 095kr/mån.

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39%