Ränta*
26.50 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 10 000 kr i 1 år. Nom. rörlig ränta 26.50% Eff. ränta 29,97% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr). Kostnad 958 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 11 493 kr.

Monara är en relativt ny aktör på den svenska lånemarknaden. Man erbjuder så kallade kontokrediter och har på kort tid blivit en aktör att räkna med. Genom sina automatiserade processer kan man erbjuda direktutbetalning dygnet runt, året om.

Hos Monara är det idag möjligt att beviljas en kredit på högst 30 000 kronor. Hur hög kreditgräns du får beror dock på din kreditvärdighet. Du behöver därför inte själva ansöka om en specifik kreditgräns. Skicka bara in din ansökan med tillhörande uppgifter så återkommer Monara med vilken kreditgräns du får.

Monara erbjuder inte bara en flexibel och smidig lånetjänst utan även en billig sådan. I jämförelse med många andra kontokrediter är man helt klart billigare. Det är inte bara räntan som är lägre utan du slipper även betala andra kostnader i form av startavgift och aviavgifter som annars höjer totalkostnaden för lånet.

Det finns inte särskilt många brister med Monara. Det är en trygg och säker kredit för dig som behöver en extra buffert. Du kan själv lägga upp din återbetalningsplan på ett sätt som passar dig. Men självklart går det alltid att lösa hela krediten på en gång om du skulle vilja det.

Monara står under Finansinspektionens tillsyn och följer därmed svensk lagstiftning för att få bedriva sin kreditgivningsverksamhet.

Har du fler frågor om Monaras lån är du alltid välkommen att kontakta deras kundtjänst.

Är Monara rätt för dig?

  • Snabba utbetalningar
  • Ingen UC
  • Inga övriga avgifter
  • Lätt att ansöka om ett lån
  • Inte särskilt omfattande kundtjänst
Är Monara rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 010 551 75 90
Mån-Fre 10:00-16:00
Lör-Sön Stängt
kundservice@monara.se

Adress

BSA Finance AB
Box 6322
102 35 Stockholm
Org nr: 559147-0637

Smidigt lån med snabba utbetalningar

Monara passar dig som värdesätter enkelhet. Deras kontokredit med direktutbetalning passar utmärkt för dig som behöver en extra buffert.

  • Delbetala i egen takt
  • Billigt lån utan dolda avgifter
  • Pengarna direkt på kontot
quote
Lånakuten har gett Monara betyget
MVG – Mycket Väl godkänt

Direktutbetalning till svenska storbanker

Från det att du har fått din låneansökan beviljad kan du börja begära uttag. Monara erbjuder direktutbetalning till alla Sveriges storbanker vilket innebär att du har pengarna tillgängliga på ditt konto inom fem minuter. Mycket snabbare än så kan det inte bli och just direktubetalningen gör att Monaras kontokredit passar perfekt om du behöver snabba pengar för att exempelvis täcka en oförutsedd utgift.

Kontokredit på 30 000 kr utan UC

Det är mycket lätt att ansöka om ett lån hos Monara, det tar inte mer än några minuter. Klicka dig in på ansökan direkt från startsidan och fyll i den information som efterfrågas. Inom kort får du svar på vilken kreditgräns du får och därefter är det bara att börja begära ut så mycket pengar du vill använda.

I samband med att du ansöker om ett lån kommer Monara genomföra en kreditupplysning på dig. Detta gör man med hjälp av Bisnode så att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas. Med ett lån utan UC blir det lättare att beviljas krediter och framtida lån.

Billigt lån utan övriga avgifter

I jämförelse med andra långivare inom samma snabblån och kontokrediter erbjuder Monara relativt billiga lån. Räntan är inte högst i klassen och du behöver inte betala några övriga avgifter som uppläggningsavgift eller aviavgifter för lånet.

Dessutom betalar du bara för den del av krediten du väljer att använda. Det innebär att kostnaden för lånet inte behöver bli särskilt hög, det väljer du helt själv.

Utöver räntan är det inga kostnader som tillkommer förutsatt att du betalar tillbaka din kontokredit i tid. Om du inte gör tillkommer dock förseningsavgift, påminnelseavgift och dröjsmålsränta. Går ärendet vidare till Kronofogden tillkommer ännu fler avgifter.

Hur bra är Monaras kundtjänst?

Vill du veta mer om Monaras låneerbjudande kan du komma i kontakt med deras kundtjänst på flera olika sätt. Monara erbjuder både möjligheten att ringa och skicka e-post till supporten. Dessvärre håller kundtjänsten bara öppet måndag – fredag och inte under särskilt många timmar. I jämförelse med andra långivare finns det därför en hel del att förbättra.

Det stora problemet är inte att kundtjänsten bara håller öppet måndag – fredag utan att öppettiderna är så pass korta. Korta öppettider gör det svårare för folk att ringa in till kundtjänsten. De flesta jobbar dessa tider och om man inte kan gå ifrån jobbet finns inte möjlighet att ta kontakt med Monara. Dessutom riskerar korta öppettider leda till långa telefonköer bland de personer som faktiskt kan ringa in till kundtjänsten.

Billig kontokredit med snabba utbetalningar

Sammantaget erbjuder Monara en mycket bra kontokredit som är billigare än hos många andra konkurrenter. Det är dessutom lätt att skicka in din ansökan och pengarna betalas ut omgående. Just de snabba utbetalningarna gör att Monaras kontokredit passar utmärkt som en extra buffert du kan använda för oförutsedda utgifter. Att man dessutom använder Bisnode i stället för UC gör att fler personer kan beviljas lån. Orsaken till det är att lån utan UC inte påverkar din kreditvärdighet.

Nackdelen med Monara har inte med själva lånet att göra. Det är kundtjänsten som bör ses över och förbättras. Öppettiderna är alldeles för korta för att kunna mäta sig med konkurrenterna, dessutom håller supporten bara öppet på vardagar.

Vanliga frågor om Monara

Ja, du behöver BankID för att kunna ansöka om ett lån hos Monara.

Ja, uttag behandlas automatiskt när som helst på dygnet, alla dagar på året.

Ja, du kan lösa din skuld i förtid. Du hittar din totala utestående skuld på Mina sidor.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig ränta på 26,50% (effektiv ränta på 29,97%). Aviavgift 0 kr, Uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 11 493 kr, vilket motsvarar 958 kr/mån.

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 26.50%