Nätlån

Ränta*
27.95 %
Uppläggningsavgift
300 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 10 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 10 000 kr i 2 år. Nom. ränta 27,95% Eff. ränta 31,82% (aviavgift 35 kr, uppl. avgift 300 kr). Kostnad 549 kr/mån (24 avbetalningar). Totalt 13 176 kr.

Nätlån är aktiv inom smålån på upp till 50 000 kronor. Långivaren har varit verksam i Sverige sedan 2009 och har sedan starten förmedlat över 65 000 lån till över 21 000 kunder. I och med att många kunder återvänt tycks Nätlån vara uppskattat av låntagarna.

Bolaget har en bakgrund inom olika sorters kreditgivning, däribland snabblån, företagslån och blancolån. Just den breda kunskapen under relativt lång tid gör att du kan känna dig säker när du lånar pengar hos Nätlån.

Nätlån erbjuder idag relativt små lån vilket begränsar antalet potentiella låntagare. Kostnaden för lånen är dessutom relativt höga i jämförelse med många andra konkurrenter. Nätlån tar inte bara ut en hög ränta för sina lån, utan även startavgift och aviavgifter tillkommer. Alla dessa övriga avgifter riskerar göra Nätlåns lån till en ganska dyr historia.

Precis som så många andra långivare inom mindre lån använder man sig inte av UC i sin kreditprövning. Därmed behöver du inte oroa dig för att drabbas av sämre kreditvärdighet på grund av kreditprövning. Dessutom bibehåller du en bra kreditvärdighet inför framtida låneansökningar.

Att ansöka om ett lån hos Nätlån är helt kostnadsfritt och du kan skicka in din ansökan när som helst på dygnet. Din ansökan kommer därefter handläggas under kontorstid och om du beviljas ett lån kommer det betalas ut så fort som möjligt. Pengarna finns vanligtvis på ditt konto inom 1-2 bankdagar.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Nätlån rätt för dig?

 • Enkel ansökan
 • Flexibelt lån
 • Låna till vad du vill
 • Höga kostnader
 • Lång utbetalningstid
Är Nätlån rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 12 44 82 88
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
kundtjanst@natlan.se

Adress

Nätlån / Catalunia Capital AB
Box 5347
102 47 Stockholm
Org nr: 556812-9414

Enkelt lån för dig som behöver en mindre summa pengar

Behöver du låna en mindre summa pengar kan Nätlån vara rätt för dig. Du ansöker enkelt om ett lån och pengarna betalas ut inom ett par dagar.

 • Smidig ansökan
 • Flexibel återbetalning
 • Ingen UC
quote
Lånakuten har gett Nätlån betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du är mellan 18-70 år
 • Du har en inkomst på minst 8 000 kr i månaden
 • Du har svenskt personnummer
 • Du har ingen betalningsanmärkning eller skuld hos Kronofogden
 • Du har Mobilt BankID

Utbetalning inom 1-2 bankdagar

När du fått din låneansökan godkänd betalar Nätlån utan pengarna. Detta sker dock bara under deras öppettider och därför kan det ta 1-2 dagar innan du har pengarna på kontot.

En sådan utbetalningstid hade varit gångbar om det rörde sig om ett vanligt privatlån, men 1-2 dagars lång utbetalningstid för ett snabblån är på tok för lång tid. Hos flera konkurrenter får du pengarna på kontot inom några minuter eller åtminstone samma dag.

Låna upp till 50 000 kr snabbt och enkelt

Nätlån kan locka med en mycket enkel och smidig ansökningsprocess som du möts av direkt på startsidan. Du fyller bara i önskat lånebelopp, återbetalningstid och övrig information som efterfrågas om dig. Möjligheten att själv välja mellan flera återbetalningstider gör lånet mycket flexibelt eftersom du själv kan påverka både månadskostnaden och totalkostnaden för lånet. För att legitimera dig själv och signera din låneansökan använder du dig av BankID.

Inom ett dygn får du svar på din låneansökan och du får då ta ställning till om du vill acceptera erbjudandet eller inte.

När du ansöker om ett lån är långivaren skyldig att göra en kreditprövning för att säkerställa att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs. I de allra flesta fallen görs kreditprövningen hos UC, som är det vanligaste kreditupplysningsföretaget i Sverige. Nätlån är dock ett undantag då man i stället gör sin kreditprövning hos Bisnode. När ett annat företag än UC gör kreditupplysningen påverkas inte din kreditvärdighet vilket förbättrar dina chanser att beviljas ett lån. En annan sak som sticker ut med Nätlån jämfört med många andra är att man accepterar anmärkningar. Man ser i stället till hela din ekonomiska situation innan man fattar sitt beslut.

Fast årsränta och övriga kostnader

Nätlån har en fast nominell ränta på 27,95% oavsett vilket lånebelopp du väljer. Utöver det tillkommer en startavgift när du lånar pengar. Lånet verkar dock dyrare än vad det faktiskt är. Räntan är baserad på en nominell årsränta, men eftersom återbetalningstiden ofta är mycket kortare än så blir lånet inte lika dyrt som det först verkar.

I slutändan är ändå lånet dyrare än hos många konkurrenter men det märks först av när du lånar större belopp med en längre återbetalningstid.

Hur bra är Nätlåns kundtjänst?

Skulle du ha några frågor angående lånet kan du kontakta Nätlån via både telefon och e-post. Kundtjänsten håller öppet under vanliga kontorstider på helgfria vardagar.

Utöver dessa kontaktvägar har Nätlån en mycket omfattande frågor och svar-sida där de besvarar en mängd olika frågor du som kund kan tänkas ha. Chansen är stor att du hittar svaret på just din fråga där.

Lång utbetalningstid men flexibel återbetalningstid

Sammantaget kan vi säga att Nätlåns erbjudande är helt okej men det finns långivare inom snabba lån som är bättre på nästan alla punkter. Styrkan med lånet är den flexibla återbetalningstiden. Du kan själv välja den återbetalningstid som passar dig bäst och genom att välja en kort återbetalningstid kan du även sänka totalkostnaden för lånet. Även den otroligt omfattande frågor och svar-sidan är mycket bra och kan ge kunderna all nyttig information som kan tänkas behövas.

Men det finns som sagt även en del svagheter. En sådan är kostnaden för lånet. Räntan är hög och utöver det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter. Det hela gör totalkostnaden för lånet ganska dyrt, särskilt om du lånar mycket pengar till en lång återbetalningstid. Med det sagt ska vi dock ha klart för oss att Nätlån inte är ensamma med denna prissättning även om det också finns flera långivare som är betydligt billigare.

Den andra tydliga svagheten med Nätlån är deras utbetalningstid. Att behöva vänta upp till 2 dagar på ett snabblån är på tok för lång tid. Det finns trots allt långivare som betalar ut pengarna direkt eller åtminstone samma dag. När det gäller utbetalningstiden finns det helt klart rum till förbättring.

Vanliga frågor om Nätlån

Nej, det är inte möjligt att ringa in och ansöka om ett lån. Du kan bara ansöka om ett lån via Nätlåns hemsida.

Du betalar tillbaka ditt lån via Bankgiro eller Swish. Exakt hur du gör och vilka nummer du ska ange framgår på din faktura.

Nej, det är inte möjligt att ta ett lån hos Nätlån utan BankID.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 2 månader (24 delbetalningar) med en ränta på 27,95% (effektiv ränta på 31,82%). Aviavgift 35 kr, Uppläggningsavgift 300 kr. Totalt belopp att betala 13, 176 kr, vilket motsvarar 549 kr/mån.

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 27.95%