Northmill

Ränta*
4.9 - 19.9 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 25 000 kr i 5 år. Nom. rörlig ränta 12,9% Eff. ränta 15,75% (aviavgift 19 kr, uppl. avgift 195 kr). Kostnad 591 kr/mån (60 avbetalningar). Totalt 35 459 kr.

Northmill är en relativt ny aktör på den svenska lånemarknaden. På kort tid har man tagit marknaden med storm och idag har man hundratusentals kunder med en kundnöjdhet på över 90 procent. Bolaget erbjuder flera olika produkter, däribland en kontokredit på upp till 50 000 kronor som vi recenserar här.

Nothmills kontokredit är en kredit utan kort. Du för helt enkelt över pengar från ditt Northmill-konto till ditt bankkonto när du behöver pengar. På så vis fungerar det lite som en buffert som finns tillgänglig när du behöver den. Och det bästa av allt - du betalar bara för den delen av krediten du använder.

Northmill använder sig dessutom av individuell räntesättning för sina kontokrediter. Det innebär att du får en ränta baserad på din betalningsförmåga, vilket gör det möjligt att beviljas en låg ränta för dig med goda ekonomiska möjligheter. Det tillkommer dock en del övriga avgifter som höjer totalkostnaden något. Avgifterna är däremot inte särskilt höga.

För att hålla koll på din kontokredit och kunna göra smidiga uttag kan du ladda ned Northmills app. Där får du full kontroll och tillgång till ditt konto. Du ser dina fakturor, transaktioner och kan göra snabba och smidiga uttag direkt i appen. Appen hittar du både i App Store och Google Play.

Är Northmill rätt för dig?

 • Flexibel återbetalning
 • Alltid tillgång till en extra buffert
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Tar upplysning hos både UC och Creditsafe
Är Northmill rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 400 070 40
Mån-Fre 08:00-19:00
Lör-Sön Stängt
hej@northmill.se
Chatt

Adress

Northmill Bank AB
Regeringsgatan 20
111 53 Stockholm
Org nr: 556709-4866

Lån för dig som vill ha tillgång till en extra buffert

Northmill passar dig som vill ha tillgång till en extra buffert att använda i krissituationer. Med ett relativt högt kreditbelopp kan du lösa alla tänkbara utgifter med Northmills kontokredit.

 • Alltid tillgång till en buffert
 • Betala bara för krediten du använder
 • Få flexibilitet i vardagen
quote
Lånakuten har gett Northmill betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

 • Du ska vara minst 20 år gammal
 • Ha BankID
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Klara av en sedvanlig kreditprövning
 • Inga skulder hos Kronofogden

Utbetalning samma dag eller senast dagen därpå

Med en kontokredit hos Northmill betalas pengarna oftast ut samma dag du begär uttag, eller senast nästkommande bankdag.

Ansök om kontokredit på 50 000 kronor

Northmill erbjuder en rad olika produkter. Från startsidan tar du dig till ansökan för kontokrediter genom att klicka på knappen “Produkter” uppe i headern följt av “Kontokredit”. När du väl valt rätt produkt klickar du på knappen “Ansök här” och fyller i den information som efterfrågas av dig. När du signerat din ansökan kommer Northmill återkomma till dig och erbjuda dig ett kreditbelopp. Hur högt kreditbelopp du beviljas beror på din kreditvärdighet men som mest kan du låna 50 000 kronor.

I och med att Northmill erbjuder flera produkter blir ansökningsprocessen några steg längre än hos andra långivare som bara är verksamma inom mindre lån. Processen i sig är dock precis lika enkel och tar bara några minuter att genomföra.

När du ansöker om en kredit tar Northmill i första hand en kreditupplysning via Creditsafe. Klarar du den kontrollen tas även en upplysning via UC. Utöver det tas ytterligare kreditupplysningar via Creditsafe varje gång du begär uttag.

Individuell räntesättning med Northmills kontokredit

När du lånar pengar hos Northmill tillämpas en individuell räntesättning inom spannet 4,9-19,9%. Det innebär att din kreditvärdighet, det vill säga betalningsförmåga, kommer avgöra hur pass förmånlig ränta du får. Det råder dock inga tvivel om att det finns möjligheter till låga räntor med Northmills kontokredit.

Värt att tänka på är dock att det tillkommer både aviavgifter varje månad på 19 kronor och uttagsavgift på 195 kronor som höjer totalkostnaden på ditt lån.

För att överhuvudtaget beviljas en kontokredit hos Northmill måste du först uppfylla alla krav som ställs på dig som låntagare. Det betyder att du måste vara minst 20 år gammal, inte ha någon skuld hos Kronofogden, vara folkbokförd i Sverige, ha BankID och klara kreditprövningen som genomförs på dig. Däremot finns det i vissa fall möjlighet att beviljas lån trots betalningsanmärkning.

Hur bra är Northmills kundtjänst?

Northmills kundtjänst skiljer sig inte särskilt mycket från den hos andra konkurrenter. Den är varken bättre eller sämre. Du kan ta kontakt med supporten via både telefon, e-post och chatt. Enligt Northmill själva är chatten mycket uppskattad med över 90% positiva omdömen.

Öppettiderna är 08:00-19:00 under vardagar. På helger och röda dagar håller supporten stängd men man hanterar fortfarande ansökningar under dessa dagar.

Det finns dessutom en frågor och svar-avdelning där Northmill besvarar kundernas allra vanligaste frågor. Dessvärre är det ganska svårt att hitta dit, särskilt med tanke på att olika typer av frågor är uppdelade på olika sidor. Det finns ingen riktig tydlighet vilket troligtvis kommer leda till att besökarna ger upp innan de hittat svaren på sina frågor.

Flexibelt kontokredit med möjlighet till låg ränta

Northmill är i det stora hela en mycket bra bank inom kontokrediter. Det faktum att man tillämpar individuell räntesättning gör det möjligt att hålla nere kostnaderna för lånet. Dock tillkommer alltid en del övriga avgifter som höjer totalkostnaden, det ser dock likadant ut hos i stort sett alla konkurrerande långivare.

Något vi inte uppskattar är det faktum att Northmill tar två kreditupplysningar i samband med din låneansökan, plus ytterligare en i samband med varje uttag. Rör det sig om så kallade personupplysningar, och inte mikroupplysningar, riskerar du att få betydligt sämre kreditvärdighet på grund av detta. Vi har aldrig tidigare hört talas om långivare eller banker inom kontokrediter som tar så många kreditupplysningar som Northmill gör.

I övrigt skiljer sig inte Northmill nämnvärt från andra kontokrediter. Utbetalningstiden är i stort sett densamma, så även kundtjänstens öppettider och kontaktvägar. Northmill är helt klart en bra bank för dig som värdesätter flexibiliteten med en kontokredit och möjligheten till låg ränta. Däremot skulle vi vara extra vaksamma på hur alla upplysningar kan komma att påverka din framtida kreditvärdighet.

Vanliga frågor om Northmill

Det minsta uttagsbeloppet är på 1 000 kronor.

Du begär uttag via Mina sidor. Pengarna har du sedan på ditt konto senare under dagen eller nästa bankdag.

Ja, det kan vara möjligt att beviljas lån utan fast anställning. Du behöver dock ha en sysselsättning som Northmill godkänner. Det kan exempelvis vara projekt-, eller visstidsanställning, ålderspension, föräldraledighet eller tillfällig sjukskrivning.

Räkneexempel lån:

Låna 25 000 kr upplagt på 5 år (60 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 12,9% (effektiv ränta på 15,75%). Aviavgift 19 kr/mån, Uppläggningsavgift 195 kr. Totalt belopp att betala 35 459 kr, vilket motsvarar 591 kr/mån.

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 4.9%