Ränta*
19.5 - 39.5 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
20 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 25 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 5 000 kr i 3 mån. Nom. bunden ränta 39% Eff. ränta 133,5% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 395 kr) . Kostnad 1 916,47 kr/mån (3 avbetalningar). Totalt 5 749,41 kr.

Saldo har över tio års erfarenhet av finanssektorn i Finland och har på senare år expanderat till Sverige. I Sverige erbjuder man i dagsläget små snabblån på upp till 5 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 5 månader och en kontokredit på upp till 20 000 kronor med en återbetalningstid på som mest 25 månader.

Genom Saldos automatiserade system kan man idag erbjuda en snabb låneprocess från start till mål oavsett vilket lån du ansöker om. Du får besked på din ansökan direkt på skärmen och utbetalning sker direkt till alla storbanker. Men även till övriga banker sker utbetalningarna mycket snabbt. Denna smidiga process uppskattas av många kunder som är trötta på långa handläggningstider varje gång de ska låna några tusenlappar.

När du lånar pengar tas alltid en kreditupplysning på dig. I Saldos fall har man valt att använda sig av Bisnode för sina kreditupplysningar. På så vis behöver du som låntagare inte oroa dig för att få försämrad kreditvärdighet, vilket kan bli fallet om UC gör upplysningen. Det förbättrar inte bara dina möjligheter att beviljas ett lån på kort sikt, utan även på lång sikt.

Saldo har genom året lockat till sig över en halv miljon nöjda kunder och den siffran stiger för var dag som går. Idag har man 4 kontor och verksamheten ökar kraftigt år till år. Förutom verksamheten i Sverige och Finland finns man även i Litauen.
När du ansöker om ett lån hos Saldo kan du alltid känna dig trygg. Långivare står under Finansinspektionens tillsyn och följer svensk lagstiftning.

En varningstriangel Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Är Saldo rätt för dig?

  • Besked direkt
  • Direktutbetalning
  • Tydlig prissättning
  • Höga kostnader i förhållande till lånebelopp
Är Saldo rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 465 019 31
Mån-Fre 08:00-17:00
Lör-Sön Stängt
kundtjanst@saldo.com

Adress

Tact Finance AB
Hälsingegatan 49
113 31 Stockholm
Org nr: 556796-8077

Smidigt lån med snabba utbetalningstider

Saldo är långivaren för dig som värdesätter snabbhet. Alltifrån ansökan till utbetalt lån går snabbt och smidigt.

  • Snabba utbetalningstider till samtliga banker
  • Enkelt att ansöka om ett lån
  • Flexibel återbetalning
quote
Lånakuten har gett Saldo betyget
VG – Väl godkänt

Grundkrav

  • Måste vara minst 18 år
  • Ha ett svenskt personnummer
  • Klara sedvanlig kreditprövning

Snabba utbetalningstider till samtliga svenska banker

Saldo har verkligen tagit till vara på den teknik som finns möjlig idag och erbjuder inte bara snabba svarstider utan även snabba utbetalningstider. Har du ditt bankkonto hos Nordea, SEB, Swedbank eller Danske Bank betalas pengar ut direkt. Det innebär att du kan ha tillgång till några tusenlappar inom loppet av några minuter från det att du skickar in din ansökan.

Men även om du inte har ditt bankkonto hos någon av ovanstående banker är utbetalningstiden fortfarande mycket snabb med utbetalning senare samma dag.

Låna mellan 1 000 – 20 000 kr snabbt och enkelt

Att ansöka om ett lån hos Saldo är superlätt. Du möts av ansökan till Saldos kontokredit på 20 000 kronor direkt på startsidan. Men du kan även klicka dig vidare till sms lånet på 5 000 kronor om du hellre önskar ansöka om det. Fyll därefter i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Därefter klickar du dig vidare och fyller i övrig information som efterfrågas av dig innan du signerar och skickar in din ansökan. Uppskattningsvis tar det inte mer än ett par minuter att fylla i din ansökan. Du får sedan svar direkt på din skärm om du blivit beviljad lånet eller inte, därefter är det upp till dig att bestämma om du vill acceptera lånet eller inte.

I dagsläget kan du ansöka om ett snabblån på mellan 1 000-5 000 kronor med en återbetalningstid på 1-3 månader. Saldos kontokredit sträcker sig till 20 000 kronor och har en återbetalningstid på upp till 25 månader. Produktutbudet kommer dock utökas framöver med bland annat privatlån vilket kommer göra det lättare att få fler kunder.

Dyra kostnader i förhållande till lånebeloppen

När det kommer till kostnaderna för ett lån hos Saldo är det ingenting som sticker ut i vare sig positiv eller negativ bemärkelse. En fast nominell ränta på mellan 19,5-39,5 procent är i paritet med de flesta konkurrenterna. Dessvärre tillkommer även en startavgift på 395 kronor när du tecknar ett lån hos Saldo vilket höjer kostnaden något. För snabblån med en återbetalningstid på upp till 5 månader utgör startavgiften en stor del av din totala kostnad för lånet. Faktum är att du många gånger betalar mer för ditt lån i form av startavgift än du gör i räntekostnader. Kostnaderna blir något mer försvarbart när det kommer till kontokrediten på högre belopp.

Hur bra är Saldos kundtjänst?

Har du några frågor om ditt lån är du alltid välkommen att kontakta Saldos kundtjänst. Du kan välja mellan att ringa, mejla eller chatta med kundtjänsten som håller öppet vardag, mån-fre. Det är helt enkelt bara att välja den kontaktväg och tid som passar dig.

För mer generella frågor kan vi rekommendera dig att titta på Saldos frågor och svar-avdelning så slipper du kontakta kundtjänsten. Där besvaras de allra vanligaste frågorna kunderna har.

Bra långivare med potential att bli den bästa

Sammantaget är Saldo en mycket bra och efterlängtad aktör på den svenska lånemarknaden. Precis som hos många andra aktörer tar man ingen UC i sin kreditprövning, i stället erbjuder man lån via Bisnode. Lånet är mycket enkelt att ansöka om tack vare den användarvänliga hemsidan, det går fort och utbetalning sker per omgående. Att man dessutom har en så pass bra och omfattande kundtjänst som är tillgänglig varje dag är även det ett stort plus. Det gör att man som kund alltid har någon att vända sig till med sina frågor.

På den negativa sidan får vi nog nämna att lånebeloppen är ganska små för tillfället, det gäller både snabblånet och kontokrediten vilket kan göra det svårt att locka till sig en stor kundgrupp. Det är tydligt att Saldo riktar in sig på dig som bara behöver låna en mindre summa pengar.

Räntan för lånet är inte högre än hos många andra långivare inom samma segment, däremot tillkommer det en relativt hög startavgift som gör totalkostnaden ganska dyr. Eftersom räntekostnaden blir så pass låg på små belopp med kort återbetalningstid kan det bli så att du betalar mer pengar i startavgift än i ränta. Detta är något som bör förbättras för att göra Saldos snabblån ännu bättre i jämförelse med andra aktörer. Startavgiften uppfattas däremot inte som lika dyr om du ansöker om en kontokredit på 20 000 kronor.

Vanliga frågor om Saldo

Ja, det kan gå bra att låna utan fast inkomst. Saldo gör en helhetsbedömning av din ekonomi innan de fattar ett beslut.

Nej, du kan endast få pengarna insatta på ditt egna privata konto.

Ja, om du vill och har möjlighet går det bra att lösa lånet i förtid.

Räkneexempel lån:

Låna 5 000 kr upplagt på 3 mån (3 delbetalningar) med bunden ränta på 39% (effektiv ränta på 133,5%). Aviavgifter 0 kr, Uppläggningsavgift 395 kr. Totalt belopp att betala 5 749,41 kr, vilket motsvarar 1 916,47 kr/mån.

Låna upp till 20 000 kr

Ränta från 19.5%