Sevenday

Ränta*
3.45 - 12.95 %
Uppläggningsavgift
495 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 125 000 kr i 12 år. Nom. bunden ränta 4,95% Eff. ränta 5,14% (aviavgift 45 kr eller 0 kr e-avi och autogiro, uppl. avgift 495 kr) . Kostnad 1 066 kr/mån (144 avbetalningar). Totalt 162 878 kr.

Sevenday är en långivare inom flera olika spar- och låneprodukter. Man erbjuder bland annat ett privatlån på upp till 500 000 kronor där du som låntagare kan använda pengarna till vad du vill. Sevenday var först med att erbjuda prisgaranti på privatlån. Det innebär att om du tilldelas ett billigare lån hos en annan aktör så matchar Sevenday deras erbjudanden.

Precis som så många andra långivare tillämpar Sevenday en individuell räntesättning. Det innebär att din kreditvärdighet avgör vilken ränta du får. Med bra kreditvärdighet finns därmed möjlighet till en låg och förmånlig ränta.

Sevenday strävar alltid efter att ha så nöjda kunder som möjligt. Detta försöker man uppnå genom personlig och enkel hantering. Förhoppningen är att alltid vara det självklara valet för dig som ska låna pengar. Självklart står Sevenday under Finansinspektionens tillsyn så du kan känna dig trygg när du lånar pengar.

I samband med att du lånar pengar hos Sevenday tas alltid en kreditupplysning hos UC på dig. Långivaren har ett ansvar och vill alltid att du ska låna med eftertanke. Med sin kreditupplysning har man möjlighet att göra en omfattande analys av din betalningsförmåga för att kunna fatta ett beslut om du ska beviljas ett lån eller inte, och till vilken ränta.

Sevenday tillhör bolaget BNP Paribas Personal Finance som har verksamheter i över 30 olika länder över hela världen. Bolaget har strax under 20 000 medarbetare och fler än 27 miljoner kunder. I Norden finns man i både Sverige, Danmark och Norge och har sammanlagt 250 medarbetare.

Är Sevenday rätt för dig?

 • Ränta baserat på din kreditvärdighet
 • Prisgaranti på privatlån
 • Möjlighet att teckna liv och låneskydd
 • Tillkommer övriga avgifter
 • Supporten har bara öppet på vardagar
Är Sevenday rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 0770 17 77 70
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön Stängt
kundcenter@sevenday.se

Adress

Sevenday Bank
Box 1171
164 26 Kista
Org nr: 516406-1102

Lån med prisgaranti

Sevenday lockar till sig många kunder med sitt fördelaktiga lån. Man erbjuder prisgaranti där du får lägre ränta på ditt lån om du skulle tilldelas en lägre ränta hos en annan långivare.

 • Låg ränta med prisgaranti
 • Möjlighet till 3 betalningsfria månader varje 12 månadersperiod
 • Använd lånet till vad du vill
quote
Lånakuten har gett Sevenday betyget
MVG – Mycket Väl Godkänt

Grundkrav

 • Måste vara minst 20 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Årsinkomst på minst 120 000 kronor
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år

Utbetalning inom 1-3 bankdagar

När du fått din ansökan beviljad betalas lånet ut. Du har vanligtvis pengarna på ditt konto inom 1-3 bankdagar.

Låna mellan upp till 500 000 kronor utan säkerhet

Hos Sevenday är det möjligt att teckna ett privatlån på upp till 500 000 kronor utan säkerhet. Lånet ansöker du om direkt på hemsidan. För det otränade ögat är det dock inte helt lätt att hitta till själva ansökan. Vanligtvis är ansökan tydligt framträdande direkt på startsidan, så är dock inte fallet hos Sevenday där den i stället är placerad på en undersida.

När du väl hittat ansökan är det dock precis lika enkelt att ansöka om ett lån som hos vilken långivare som helst. Fyll i önskat lånebelopp, återbetalningstid och övrig information som efterfrågas av dig. Inom kort kommer du få svar på din ansökan och pengarna betalas ut inom 1-3 dagar.

I samband med din ansökan tar Sevenday även en kreditupplysning på dig via UC för att försäkra sig om att du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att hantera lånet.

Individuell ränta och prisgaranti

Hos Sevenday är det möjligt att få ett av marknadens billigaste privatlån. Det beror inte enbart på grund av att räntan sätts individuellt eller att du kan slippa betala aviavgift genom att betala fakturan via e-avi och autogiro. Anledningen till att Sevendays privatlån kan bli så billigt är för att man erbjuder prisgaranti i 7 dagar. Det innebär att om en annan långivare kan erbjuda dig en lägre effektiv ränta än Sevenday så sänker långivaren din ränta ytterligare för att matcha det erbjudandet.

Men även om du inte utnyttjar prisgarantin finns möjlighet till ett förmånligt lån. I och med att räntan sätts individuellt kan du tilldelas en låg ränta om din kreditvärdighet tillåter det.

Hur bra är Sevendays kundtjänst?

Sevendays kundtjänst skiljer sig inte nämnvärt åt från den hos andra långivare. Supporten håller öppet vanliga kontorstider på vardagar. På helger håller kundtjänsten stängt.

Har du någon fråga du behöver svar på går det bra att både ringa och mejla supporten. Det är bara att välja den kontaktväg som passar dig bäst. För mer generella frågor kan vi även tipsa om Sevendays frågor och svar-sida. Där behandlas en rad olika frågor du som kund kan tänkas ha. Besök den avdelningen innan du kontaktar supporten så kanske du slipper sitta i en lång telefonkö.

Bra lån med möjlighet till låga kostnader

Det finns mycket bra att säga om Sevendays privatlån. De höga lånebeloppen gör det möjligt för en stor grupp människor att hitta det lånebelopp som passar deras behov. Att lånet dessutom har en individuell räntesättning med möjlighet att slippa betala aviavgifter gör det möjligt att hålla nere totalkostnaden till rimliga nivåer. Det faktum att man dessutom erbjuder prisgaranti gör det möjligt att tilldelas det billigaste tänkbara privatlånet för dig.

Det finns egentligen inte mycket negativt att säga om Sevenday. Möjligtvis hade det varit bra om supporten även hade öppet på helger, det är dock inget som påverkar allt för många långivare.

Sammantaget är Sevenday helt klart en aktör att räkna med inom privatlån. Möjligheten att utnyttja en prisgaranti är det som får långivaren att sticka ut lite extra.

Vanliga frågor om Sevenday

Ja, du kan vara egenföretagare och beviljas lån hos Sevenday.

Ja, du kan låna till precis vad du vill. Det är du som bestämmer vad pengarna ska användas till.

Nej, du behöver inte vara svensk medborgare för att beviljas ett lån. Däremot måste du ha varit skriven i Sverige i minst 3 år.

Ja, efter sex korrekta inbetalningar kan du utnyttja en betalningsfri månad. Du kan totalt utnyttja 3 betalningsfria månader varje 12 månadersperiod, däremot inte flera månader i rad.

Räkneexempel lån:

Låna 125 000 kr upplagt på 12 år (144 delbetalningar) med bunden exempelränta på 4,95% (effektiv ränta på 5,14%). Aviavgift 45 kr (0 kr vid e-avi och autogiro), Uppläggningsavgift 495 kr. Totalt belopp att betala 162 878 kr, vilket motsvarar 1 066 kr/mån.

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från 3.45%