Tryggkredit

Ränta*
22.5 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 15 000 kr i 1 år. Nom. rörlig ränta 22,50% Eff. ränta 24,97% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr). Kostnad 1 407,5 kr/mån (12 avbetalningar). Totalt 16 890 kr.

Tryggkredit erbjuder en kontokredit på upp till 30 000 kronor för nya låntagare och 60 000 kronor för befintliga låntagare som vill höja sin kredit. Till lånet betalar du ränta, däremot utgår ingen uppläggningsavgift eller aviavgift, vilket annars är vanligt förekommande hos flertalet långivare på den svenska lånemarknaden.

På hemsidan använder Tryggkredit den senaste tekniken vad gäller säkerhet så att du ska kunna få en så trygg upplevelse som möjligt när du besöker sajten och ansöker om ett lån. Att ansöka om ett lån från Tryggkredits hemsida är mycket enkelt och tar inte mer än ett par minuter. Hela processen är tydligt uppbyggd och du behöver inte utelämna särskilt mycket information för att din ansökan ska vara fullständig. Ansökan signeras sedan med BankID.

Precis som många andra långivare inom mindre lån är Tryggkredit mycket snabba på att ge besked om du beviljas krediten eller inte. Att sedan begära uttag från krediten går ännu fortare. Så länge du har ditt bankkonto hos någon av landets storbanker sker utbetalningen vanligtvis direkt.

En kontokredit som den Tryggkredit erbjuder är mycket flexibel och lämpar sig bra till dig som behöver en extra buffert. Du har alltid ditt kreditbelopp tillgängligt vid behov men du betalar bara för den delen av krediten du faktiskt använder. Låt säga att du har en kreditgräns på 15 000 kronor och gör ett uttag på 5 000 kronor som du använder för att köpa en diskmaskin. Du kommer då bara behöva betala tillbaka de 5 000 kronorna du lånade inklusive räntekostnader. Du har dock fortfarande en tillgänglig kredit på 10 000 kronor som du kan använda vid tillfälle.

Som så många andra långivare står Tryggkredit under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets riktlinjer vad gäller god kreditgivningssed.

Är Tryggkredit rätt för dig?

 • Kreditupplysning hos Bisnode
 • Inga dolda avgifter
 • Betala för nyttjad kredit
 • Inte möjligt att låna med betalningsanmärkning
Är Tryggkredit rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 08 520 059 55
Mån-Fre 10:00-18:00
Lör 10:00-15:00
Sön Stängt
info@tryggkredit.se

Adress

Tryggkredit Stockholm AB
Drottninggatan 68
111 21 Stockholm
Org nr: 556678-2677

Flexibelt lån som passar många

Tryggkredit passar de flesta som är ute efter en kontokredit. Ansökan är smidig och pengarna betalas ut snabbt. Dessutom tillkommer inga övriga avgifter.

 • Tillkommer varken uppläggningsavgift eller aviavgift
 • Ger dig flexibilitet i vardagen
 • Snabba utbetalningar
quote
Lånakuten har gett Tryggkredit betyget
MVG – Mycket Väl Godkänt

Grundkrav

 • Måste vara minst 20 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
 • Varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Taxerad årsinkomst på minst 150 000 kr

Pengarna betalas ut omgående till dig med konto hos storbankerna

Har du ditt bankkonto hos någon av storbankerna sker utbetalning direkt från det att du begär uttag. Pengarna finns sedan på ditt konto inom kort.

Låna upp till 30 000 kr som ny kund

Som ny kund hos Tryggkredit finns det möjlighet att ansöka om en kontokredit på upp till 30 000 kronor. Högsta kontokrediten är dock 60 000 kronor, en så pass hög kredit kan du först ansöka om när du blivit kund.

Du ansöker om ditt lån enkelt på Tryggkredits hemsida. Fyll bara i önskat kreditbelopp, personnummer, mobilnummer och ansök om lånet. Smidigare ansökningsprocess kan du knappast hitta. Inom kort får du svar på din ansökan om du beviljats den kredit du önskat eller inte.

I samband med att du skickar in din ansökan tas en upplysning via Bisnode. Eftersom Bisnode gör kreditprövningen och inte UC behöver du aldrig oroa dig över att din kreditvärdighet ska påverkas negativt av din låneansökan.

 

Utöver ränta tillkommer inga övriga kostnader

Trots räntan på 22,5% finns det goda möjligheter att hålla nere kostnaden med Tryggkredits kontokredit. Det beror nämligen på att det inte tillkommer några övriga avgifter utöver ränta – varken uppläggningsavgift eller aviavgifter. Räntan är dock rörlig och kan således förändras under löptidens gång. Det kan vara extra bra att känna till om du planerar att göra några större uttag och betala tillbaka krediten under en längre tid.

För att beviljas ett lån hos Tryggkredit behöver du ha fyllt 20 år, ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor, vara folkbokförd i Sverige och inte ha någon skuld hos Kronofogden.

Hur bra är Tryggkredit kundtjänst?

Tryggkredit erbjuder en mycket bra och konkurrenskraftig kundtjänst med flera kontaktvägar att välja mellan och öppet under såväl vardagar som lördagar. På söndagar håller supporten stängt. Öppettiderna är relativt generösa med vanliga kontorstider på vardagar, men något kortare på lördagar. 

Utöver detta kan du även ta del av en frågor och svar-sida som behandlar vanliga frågor om Tryggkredits kontokredit. Där hittar du svaren på mer generella frågor om kontokrediten.

Bra kontokredit utan några övriga avgifter

Tryggkredit håller en mycket hög nivå i jämförelse med andra kontokrediter och snabblån. Räntan är klart lägre än hos många andra konkurrenter och eftersom det inte tillkommer några övriga avgifter finns det goda möjligheter att hålla nere totalkostnaden till relativt låga nivåer. Det faktum att Tryggkredit inte heller använder sig av UC förbättrar dina chanser att beviljas ett lån.

Det högsta kreditbeloppet för nya kunder är i paritet med det hos andra konkurrenter. Det finns dock möjlighet för befintliga kunder att höja krediten till det dubbla om man skulle önska det. Just den möjligheten gör att Tryggkredits lån passar mycket bra oavsett vad du har tänkt använda pengarna till.

Det finns egentligen inte mycket att klaga på med Tryggkredits kontokredit. Alltifrån lånevillkor till kundtjänst håller hög kvalitet.

Vanliga frågor om Tryggkredit

Nej, det är dessvärre inte möjligt att ansöka om en kredit via sms. Tryggkredits lån kan du bara ansöka om via deras hemsida.

Nej, det kostar ingenting att ansöka om ett lån hos Tryggkredit.

Din första faktura skickas till dig med posten. Därefter skickas alla fakturor via mejl till dig.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig ränta på 22,50% (effektiv ränta på 24,97%). Aviavgift 0 kr, Uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 16 890 kr, vilket motsvarar 1 407,5 kr/mån.

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 22.5%