Ränta*
2.25 - 29.40 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 20 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 180 000 kr i 10 år. Nom. rörlig ränta 6,99% Eff. ränta 7,22% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr). Kostnad 2 549 kr/mån (120 avbetalningar). Totalt 243 435 kr.

Zmarta erbjuder finansiella tjänster inom lån, försäkringar, el, kreditkort och sparande. Genom att kostnadsfritt samla ihop erbjudanden från olika företag, banker, elleverantörer och försäkringsbolag gör Zmarta det enkelt för dig att samla lån samt jämföra lån, elavtal, försäkringar, kreditkort och sparande. Jämförelsesajten grundades i Sverige år 1999 under namnet Bolåneservice och ägs sedan 2016 av Bauer Media Group. Med över 20 års erfarenhet har Zmarta lyckats få många att fatta smartare ekonomiska beslut och förbättra sin privatekonomi genom åren. Idag finns låneförmedlaren även i Norge och Finland.

Som låneförmedlare samarbetar Zmarta med upp till 35 långivare och med endast en kreditupplysning får du snabbt och enkelt flera erbjudanden att välja mellan. På så vis blir det enkelt för dig att jämföra och teckna det bästa lånet för just dig. Hos Zmarta kan du jämföra allt från privatlån, bolån och billån till samlingslån och företagslån. Ett samlingslån är bra för dig som vill samla dina lån och betala av dyra krediter. Om du har tänkt ta ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, är det extra viktigt att först jämföra olika långivare innan du tar lånet. Detta eftersom villkoren för privatlån inte är lika förmånliga som för övriga lån. Genom att välja rätt långivare slipper du betala mer än nödvändigt för ditt lån. Att jämföra lån hos Zmarta innebär även att du sparar tid och att du inte riskerar din kreditvärdighet, som annars kan påverkas negativt när du jämför långivare på egen hand.

Är Zmarta rätt för dig?

 • Accepterar betalningsanmärkningar
 • Endast en kreditupplysning
 • Trygg jämförelsesajt som funnits länge
 • Förmånlig ränta
 • Ej direktutbetalning, tar ca. 1-3 bankdagar
Är Zmarta rätt för dig?

Kundtjänst

Tel 0771-47 48 49
Mån-Sön Dygnet runt
Chatt: Mån-Fre 8.00-17.00
info@zmarta.se

Adress

Zmarta AB
Polisgatan 4, Box 1068
262 21 Ängelholm
Org nr: 556647-0737

Hjälper dig att hitta marknadens billigaste lån

Hos Zmarta kan du ta både stora och små lån. Genom endast en låneansökan och en kreditupplysning tar Zmarta fram lånevillkor från olika banker och långivare så att du enkelt kan jämföra och hitta det billigaste lånet. Hos Zmarta kan du dessutom ta lån utan inkomst med hjälp av borgensman även om du har betalningsanmärkningar.

 • En gratis låneansökan ger svar från flera långivare
 • Stora och små lån oavsett behov
 • Låna trots betalningsanmärkningar
quote
Lånakuten har gett Zmarta betyget
MVG – Mycket Väl Godkänt

Grundkrav

 • Måste vara minst 18 år
 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
 • Inga obetalda skulder hos kronofogden

Utbetalning inom 1-3 bankdagar

Det tar vanligtvis 1-3 bankdagar innan du har pengarna på kontot från det att du har tecknat lånet hos långivaren. Exakt hur lång tid det tar beror på vilken långivare du har valt. Om du har tur så har du pengarna på kontot redan samma dag.

Ansök på 2 minuter och få svar inom 24 timmar

Det går snabbt och enkelt att göra en ansökan hos Zmarta. Du kan göra ansökan direkt på hemsidan på endast ett par minuter eller kontakta kundservice om du vill ha hjälp av en lånehandläggare. Du väljer själv hur mycket du vill låna (minst 5000 kr och högst 600 000 kr) och hur lång återbetalningstid du vill ha. Därefter fyller du i dina personliga uppgifter såsom personnummer, anställningsform, civilstånd med mera. Du kan även lägga till en medsökande i ansökan vilket kan ge bättre lånevillkor i form av exempelvis lägre ränta. En medsökande blir nämligen en extra säkerhet för lånet. När du är klar med din låneansökan samlar Zmarta in låneerbjudanden från över 30 olika banker och långivare och jämför dessa åt dig. Redan inom 24 timmar har du mottagit dina erbjudanden vilket betyder att du inte behöver vänta länge på besked.

Tips! Du kan ansöka om lån utan BankID hos Advisa om du önskar det.

Förmånliga grundvillkor och inga avgifter

Ansökan hos Zmarta är helt gratis och du betalar inga övriga avgifter som startavgift eller aviavgift. Med andra ord betalar du bara för lånet du tar hos långivaren. Räntan sätts individuellt från 3,25–29,40% och bestäms efter det att du har slutfört din ansökan och en kreditprövning via UC har gjorts på dig.

Du kan välja en återbetalningstid på mellan 1-20 år. Återbetalningstiden påverkar dock räntekostnaden för lånet så tänk på att det är viktigt att månadskostnaden för lånet passar din övriga ekonomi.

Beroende på vilken långivare du har valt tar det ca. 1 – 3 bankdagar innan pengarna betalas in på ditt konto. Hos vissa långivare kan du signera låneavtalet med BankID vilket gör att processen oftast går lite snabbare. För att lånet ska godkännas måste du ha fyllt 18 år, inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden och ha en årsinkomst på minst 100 000 kr.

Hur bra är Zmartas kundtjänst?

Om du har några frågor eller funderingar finns Zmartas kundtjänst till för att hjälpa dig. Hos Zmarta kan du räkna med bra service och du kan nå dem dygnet runt på telefonnummer 0771-47 48 49 vilket är ett extra plus i kanten. Du kan även chatta med Zmarta på vardagar mellan 8.00-17.00 eller mejla din fråga till info@zmarta.se. På hemsidan hittar du även svar på de vanligaste frågorna så ett tips är att först gå in där för snabbast svar på dina frågor.

Trygg aktör som samarbetar med många långivare

Det finns inte mycket negativt att säga om Zmarta. De erbjuder en bred variation av tjänster inom privatekonomi vilket innebär att du kan få hjälp med att jämföra det mesta. De samarbetar med över 30 långivare och banker, och med endast en kreditupplysning får du ett stort urval låneerbjudanden att välja mellan. På så vis blir det enkelt för dig att hitta det bästa och billigaste lånet på marknaden.

Hos Zmarta är du i trygga händer och du kan nå dem dygnet runt. De har funnits länge på den svenska marknaden och har med sin breda kompetens hjälpt många att ta bättre ekonomiska beslut genom åren. Positivt är även att du kan ta lån utan inkomst eller om du har betalningsanmärkningar. Dessutom behöver du endast vara 18 år för att jämföra lån hos Zmarta vilket skiljer sig från många andra aktörer på marknaden med högre ålderskrav.

Hemsidan är lättöverskådlig och du kan snabbt och enkelt ansöka om lån direkt på startsidan. Besked får du redan inom 24 timmar. Hos Zmarta kan du låna från så lite som 5000 kr upp till 600 000 kr, dessutom utan säkerhet. Du behöver inte redovisa vad pengarna ska användas till, med andra ord finns Zmarta där för att hjälpa dig oavsett om du vill ta ett samlingslån eller låna till en resa, bröllop eller renovering.

Mindre positivt är dock att det inte finns möjlighet att ansöka om lån utan UC. Däremot görs bara en kreditupplysning i samband med din ansökan till skillnad från om du hade jämfört långivare på egen hand. Negativt är även att Zmarta inte garanterar direkt utbetalning men med det sagt kan du fortfarande räkna med snabb utbetalning på endast 1-3 bankdagar.

Vanliga frågor om Zmarta

Vad månadskostnaden blir beror på hur låg ränta du får på ditt lån. Räntan sätts individuellt och grundar sig på din återbetalningsförmåga, lånebelopp och eventuella skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga du har, desto lägre ränta får du på lånet.

Ja, när det gäller privatlån kan du låna till vad du vill och du kan dessutom låna utan säkerhet. Långivaren behöver inte veta vad pengarna ska gå till så det är helt upp till dig. Ett samlingslån passar dig som vill samla dina dyra lån och krediter medan ett privatlån är perfekt om du tänkt renovera eller köpa en ny bil.

Det är smart att jämföra olika långivares villkor hos Zmarta innan du bestämmer dig för att ta ett lån. Ränta, amorteringstid och krav på låntagaren kan nämligen skilja sig mellan olika långivare. Hur de bedömer din kreditvärdighet och ekonomiska situation kan helt enkelt påverka huruvida de beviljar lånet eller inte.

Räkneexempel lån:

Låna 180 000 kr upplagt på 10 år (120 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 6,99% (effektiv ränta på 7,22%). Aviavgift 0 kr, Uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 243 435 kr, vilket motsvarar 2 549 kr/mån. Lånetid 1-20 år.

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.25%