4 tips på aktiviteter för höstlovet

Snart är det höstlov för svenska skolelever. Här är 4 tips på roliga aktiviteter för hela familjen.

Inom en dryg månad får svenska skolelever höstlov. Vill du och hela familjen hitta på något tillsammans men vet inte vad? Här kommer 4 tips på roliga aktiviteter under höstlovet.

1. Ge dig ut på en Europaresa

Med cirka 6,5 miljoner svenskar fullvaccinerade och allt fler restriktioner som tas bort blir det lättare än på länge att åka ut och resa. Varför inte planera in en resa i Europa eller runt om i Sverige på höstlovet. Det finns mängder av vackra platser att besöka, med allt från storstäder till natursköna upplevelser.

Men tänk på att du inte är ensam om att vilja ge dig ut i Europa under hösten. Så se till att boka din resa redan nu.

Tips! Har du inte sparat undan pengar för att betala resan är det möjligt att finansiera delar av den med ett lån. Flera aktörer erbjuder till och med lån med betalningsanmärkning.

2. Gå ut i skogen

Våra svenska skogar är otroligt vackra så här års. Ta med dig hela familjen och ge dig ut och plocka svamp, bär, grilla korv eller bara njut av den vackra naturen. Att ge sig ut på skogspromenader är helt kostnadsfritt men kan ge otroligt fina stunder.

Tips! Besök någon av Sveriges många nationalparker.

3. Gå på café

Mörkret har börjat infinna sig och lagom till höstlovet kommer det vara mörkt under såväl morgon som tidig kväll. Varför inte då passa på att besöka olika caféer i höstmörkret och avnjuta en kaffe och bulle.

4. Börja höstlovet med en halloweenfest

Fira in höstlovet med en halloweenfest. Halloween infaller alltid den 31 oktober, vilket i år är på en söndag. Men vad spelar det för roll när höstlovet är 1-5 november. Köp en läskig kostym, dekorera ditt hem och bjud in dina närmaste vänner till en kuslig festkväll.