5 tips på hur du kan spara pengar under semestern

Precis som förra året är det många som spenderar semestern på hemmaplan även i år. Men bara för att inte någon utlandsresa står på schemat innebär det inte att årets semester blir billig. Precis som vanligt tenderar vi svenskar att lägga stort fokus på sommarsemestern och det i sin tur brukar leda till några relativt dyra semesterveckor.

Om det bara fanns något sätt att spara pengar på semestern utan att för den delen behöva hålla igen på aktiviteterna. Tänk att det finns det. Här kommer 5 tips på hur du kan spara pengar och samtidigt ha en underbar semester.

Utnyttja aktiviteter som är gratis

Det finns mängder av roliga aktiviteter att göra som inte kostar en krona. Åk till närmaste badplats och ta en dag på stranden, spela fotboll med kompisarna, gå på ett av många museum som är gratis, eller turista i en stad.

Att ha roligt behöver inte kosta en krona. Så länge du har fantasin och viljan kan du hitta på roliga aktiviteter som passar dig och samtidigt spara pengar på köpet.

Gör utflykter i din hemstad

Det senaste året har inneburit en hel del hemmasittande för tusentals svenskar. Är du en av många som knappt tagit del av vad din egen hemstad har att erbjuda? I sådana fall kan utflykter på hemmaplan kanske locka. Bo hemma och slipp betala för hotell samtidigt som du turistar i din egen stad.

Sänk dina räntekostnader och spara pengar

Konsumtionslånen växer bland svenskarna och många lägger en stor del av sin disponibla inkomst på att betala av skulder. Har du många smålån och kreditskulder betalar du troligtvis onödigt höga räntekostnader. Samla lånen i ett större och billigare lån och spara pengar varje månad. Genom att låna pengar med låg ränta kan du spara tusentals kronor som du kan lägga på annat.

Fördelen med att samla lån är att du inte bara sparar pengar under semestern, utan under hela lånets löptid. På Lånakuten kan du jämföra och hitta det billigaste lånet för dig.

Undvik att resa under högsäsong

Har du möjlighet att skjuta upp dina reseplaner kan det hjälpa dig att spara pengar. Under högsäsongen i juni, juli och augusti är priserna på boenden ofta högre. Har du möjlighet att skjuta fram resan några veckor finns det möjlighet att spara en hel del pengar.

Byt boende med någon du känner

Semestern är till mångt och mycket en tid för miljöombyte. Många åker på resor eller till ett sommarhus. Känner du någon i en annan stad kan ett bra tips vara att byta bostad under en eller ett par veckor. På så vis får ni gratis boende, miljöombyte, och möjlighet att lära känna en ny stad. Bättre än så kan det knappast bli.