Hitta bästa lånet med en låneförmedlare

Antalet långivare och banker fortsätter att öka, men det stora utbudet gör det svårt att hitta det allra billigaste lånet. Lös problemet genom att ta hjälp av en låneförmedlare som samlar in erbjudanden från flera banker och långivare åt dig.

Den svenska lånemarknaden växer sig ständigt större. Det tillkommer nya banker och långivare inom i stort sett alla olika lånetyper. Detta är bra på så sätt att konkurrensen ökar vilket pressar ned räntorna för dig som kund. Men problemet för dig blir då i stället hur du går tillväga för att hitta det billigaste lånet i det stora utbudet. Lösningen blir att ta hjälp av en låneförmedlare.

Få hjälp att hitta det billigaste lånet med en låneförmedlare

En låneförmedlares uppgift är att samla in och jämföra räntor och villkor från olika långivare åt dig. Detta gör det enkelt för dig att få en överblick över vilka långivare som kan erbjuda dig ett lån och till vilket pris. Därefter är det bara för dig att välja den aktör som är billigast på marknaden.

En låneförmedlare samlar dock bara in låneerbjudanden från de långivare och banker man samarbetar med. Därför är det viktigt att du först jämför låneförmedlarna här på Lånakuten. Då kan du få reda på hur många samarbetspartners respektive låneförmedlare har och vilka typer av lån respektive långivare erbjuder.

Du ansöker om lånet hos låneförmedlaren

När du använder dig av en låneförmedlare skickar du in din ansökan direkt från låneförmedlarens hemsida. Där fyller du i önskat lånebelopp, återbetalningstid och övrig information som efterfrågas.

Precis som alltid när du lånar pengar tas en kreditupplysning på dig. Men trots att du får erbjudanden från flera aktörer tas bara en kreditupplysning, därmed behöver du inte oroa dig för att din kreditvärdighet ska påverkas negativt. Här på Lånakuten hittar du låneförmedlare med och utan UC.

Det tar något längre tid att få lånet utbetalt

Eftersom det är flera banker och långivare som konkurrerar om dig som kund tar hela processen från ansökt lån till utbetalt lån något längre tid än om du skulle ansöka direkt hos en specifik långivare. Det beror på att alla långivare ska hinna komma med ett erbjudande till dig vilket gör att svarstiden ibland kan uppgå till 24 timmar. Den extra tid det tar att få lånet kan det dock vara värt med tanke på att det gör det möjligt för dig att hitta ett billigare lån.