Kreditkonto – lösningen för dig som behöver en extra buffert

På Lånakuten har det tillkommit många nya kreditkonton det senaste året. Låneformen blir allt mer populär och fungerar utmärkt som en extra buffert. Trots relativt höga kostnader är det enkelt att hålla nere kostnaderna eftersom du bara betalar ränta på den delen av krediten du använder.

De senaste åren har fler och fler långivare dykt upp som erbjuder så kallade kreditkonton. Men vad är egentligen ett kreditkonto? Ett kreditkonto är ett slags snabblån på låga lånebelopp med snabba utbetalningstider. Det fungerar likt ett kreditkort förutom att du slipper själva kortet.

Med ett kreditkonto beviljas du en kredit som du sedan gör uttag ifrån när du är i behov av pengar. Det är sedan på den delen av krediten du väljer att utnyttja som du betalar ränta. Det innebär att om du beviljas en kredit på 30 000 kronor men bara använder 10 000 kronor betalar du bara ränta på det senare beloppet. Du betalar aldrig någon ränta för krediten du inte använder.

Utmärkt som buffert för att täcka oförutsedda händelser

Eftersom du inte betalar något för din kredit förrän du väljer att utnyttja den, eller delar av den, passar ett kreditkonto utmärkt för dig som är i behov av en extra buffert för att exempelvis täcka oförutsedda utgifter. Då har du alltid pengar tillgängligt, och du använder bara så stor del av den tillgängliga krediten som du behöver.

Eftersom du bara betalar för den delen av krediten du använder är det mycket enklare att hålla nere kostnaderna för lånet än vad det är med exempelvis ett snabblån. Det är just därför kreditkonton passar så bra som en buffert. Tecknar du ett snabblån och upptäcker att du inte behöver använda hela lånet blir du ändå tvungen att betala ränta på hela beloppet.

Kreditkonton på Lånakuten

I vår listning över snabblån hittar du en mängd olika långivare inom kreditkonton. Vår målsättning här på Lånakuten är att jämföra och lista alla populära aktörer för att du ska kunna göra en så bra och rättvis jämförelse som möjligt.