Lös in och betala bort snabblån och smslån

Samlingslånet betalar dina snabblån

Du har säkert stött på ordet ”samlingslån” vid något tillfälle, utan att reflektera vad det egentligen innebär. Ett samlingslån är en tjänst från långivare som erbjuder sig att betala bort dina krediter och lån som ligger och tickar med hög ränta. Såsom t.e.x lån utan uc, snabblån, kreditkort, m.m. Samlingslånet betalar dina snabblån och smslån. Det mest populära samlingslånet på marknaden just nu är Bank Norwegian och om man ser till Kronofogdens senaste rapport om obetalda smslån så kanske fler borde se sig om efter andra alternativ än att låta bli att betala lånen.

Ta ett nytt lån för att lösa gammalt lån

Jag vet, det låter ju helt horribelt att ta ett lån för att lösa ett annat lån. Och javisst kan det verka dumt. Allra helst om man tar ett nytt snabblån för att betala av ett annat. Det är här samlingslånet kommer in i bilden. Ett samlingslån är ett ”vanligt” banklån, men istället för att skicka över mer pengar på ditt konto som du kan spendera, betalar banken direkt bort dina andra krediter, d.v.s löser dem så att du kan börja om på nytt.

Ett samlingslån kräver ingen säkerhet eller borgen. Du behöver ingen bostad att belåna och ingen medlåntagare. Bank Norwegian kräver att du är minst 18 år och svensk medborgare. Självklart går det att låna pengar hos Bank Norwegian utan att lösa andra lån, precis som hos vilken bank som helst. De har även kreditkort och sparkonto om man vill använda banken som en helhetslösning.

Ta inte fler snabblån

Om du har bestämt dig för att lösa dina snabblån, så se till att det verkligen blir ALLA lån. Om du tar ett samlingslån och skriver avtal för låt säga 3 år, så gäller det ju att hålla fingrarna borta från andra dyra krediter under dessa 3 år, annars är ju allt till ingen nytta. Det är lätt hänt att åter hamna i en ond spiral om något smslån inte kommer med i samlingslånet och dimper ner med en inkassokostnad eller indrivning från Kronofogden. Så samla först ihop alla skulderna och räkna ihop beloppet innan du bestämt dig för att låna pengar och fyller i en ansökan om samlingslån. Ta sedan inga fler snabblån!

Lycka till!
Lånakuten