Resandet ökar under hösten

Under hösten ser flera resebolag hur resebokningarna ökar. TUI förutspår att man är tillbaka på normala nivåer redan till vintern.

Resebokningarna har ännu inte nått upp till samma nivåer som före pandemin, men försäljningen av höstlovsresor hos bolaget TUI är 6 gånger högre än motsvarande period förra året. Nu förutspår företaget att resebokningarna kommer nå normala nivåer redan till vintern.

– Vår plan är att vi ska ligga på samma nivåer. Sedan får vi följa situationen. Dessutom bokar kunder sina resor senare inpå just nu, så det är svårare att göra en prognos som tidigare, säger säljansvarig Eric Carlsson, från TUI, till SvD.

Även konkurrenten Ving ser en kraftig ökning från förra året även om det inte rör sig om lika höga nivåer som tidigare år.

Många sätt att finansiera resan på

Är du en av alla svenskar som bokat en resa till vintern eller planerar att göra det? I sådana fall finns det många sätt att finansiera resan på. Allra bäst är att betala utlandssemestern med redan sparade pengar, men det finns även möjlighet att teckna snabblån för ändamålet. Tänk i sådana fall på att jämföra utbudet ordentligt innan för att hitta det billigaste alternativet. Du behöver även vara helt säker på att du kan betala tillbaka skulden i tid så du inte riskerar dra på dig en betalningsanmärkning. Vill du undvika att dra på dig en kreditupplysning som riskerar påverka din kreditvärdighet negativt är ett alternativ att teckna lån utan kreditupplysning via UC.

Tips! Vill du boka resan redan till helgen? I dag finns det flera långivare som erbjuder snabblån på helgen.

Främst resor inom EU som lockar

Kanske föga förvånande är det resor inom EU som lockar mest, där Kanarieöarna ligger i topp. Att resa inom EU kan vara en liten extra trygghet för de svenskar som bestämmer sig för att lämna Sverige i vinter.

En aktör som däremot haft det mycket svårt sedan pandemins start är Swansons Travel. Resebyrån riktar främst in sig på resor till Nordamerika och med inreseförbudet till USA har försäljningen av resor helt stannat upp. Sedan Mars 2020 har bolaget haft noll resenärer.