Sänk dina lånekostnader med ett lån utan UC

Ska du låna pengar men har svårt att hitta något med låg ränta? Om du tecknar ett lån utan UC finns goda chanser till låg ränta och därmed möjlighet att sänka dina räntekostnader. Det gäller särskilt dig med lite sämre kreditvärdighet.

Går du i lånetankar men hittar inget bra lån med låg ränta? Var bara lugn, vi hjälper dig. Det finns många tillvägagångssätt för att hitta ett bra och billigt lån, ett sådant är att teckna ett lån utan UC. Det innebär helt enkelt att ett annat kreditupplysningsföretag än UC gör upplysningen på dig, och eftersom andra företag inte får tillgång till UC:s uppgifter om dig ser din kreditvärdighet bättre ut vilket ökar möjligheten till låga räntor.

De långivare som använder andra kreditupplysningsföretag än UC har i regel högre beviljandegrad än långivare som använder UC. När du tecknar ett sådant lån behöver du heller aldrig oroa dig för att din framtida kreditvärdighet ska försämras.

Lån utan UC vanligast bland snabblån

Något som kan vara bra att känna till innan du börjar leta efter ett nytt lån är att de långivare som inte använder sig av UC i huvudsak är verksamma inom snabblån eller kontokrediter. Behöver du ett större lån eller ett lån med säkerhet är det nästan oundvikligt att låna utan att UC gör upplysningen.

Viktigt att alltid jämföra långivarna med varandra

Bara för att lån utan UC tenderar att ha lägre ränta än likvärdiga lån med UC är du inte garanterad ett billigt lån när du lånar utan UC. Du måste alltid jämföra utbudet åt för att vara säker på att du får ett så billigt lån som möjligt. På Lånakuten kan du göra just det.

Det är viktigt att du inte bara fokuserar på räntan för lånet eftersom många långivare även tar ut andra kostnader för sina lån. Det kan exempelvis handla om någon form av startavgift, månatliga aviavgifter och dröjsmålsränta. Alla dessa kostnader höjer totalkostnaden för ditt lån. Därför ska du alltid fokusera på den effektiva räntan när du jämför lån. Den inkluderar nämligen precis alla kostnader som tillkommer och ger dig därför en bättre bild av vilken långivare som är billigast.