Snabblån till sportlovsutgifter

De närmsta veckorna är det sportlov runtom i landet. Många åker till fjällen, åker skidor och skoter, ett lyx som inte alla kanske har råd med. Det märks tydligt på utlåning av snabblån under denna tiden. Liksom under jullov under sommarlov så lånas det mycket pengar just nu. Dyra utgifter såsom slalomskidor, liftkort, hotellnätter och resor tär på mångas ekonomi under loven.

Använd inte snabblån till nöjen

Precis som alla andra lån så är snabblån en lösning som inte ska användas till mer än tillfälliga utgifter och då man vet att man kommer att kunna betala tillbaka lånet. Att finansiera sportlov och nöjesutgifter utan vetskap om hur det ska återbetalas kostar mer än det smakar. Betalar du inte tillbaka lånet i tid så tillkommer först och främst påminnelseavgifter på några hundralappar, innan fakturan slutligen hamnar hos Inkasso och slutligen hos Kronofogden.

Här på Lånakuten kan du jämföra lånen med varandra för att säkerställa att du inte betalar mer än nödvändigt.

Alternativ till snabblån

Sitter du i den sits att lovet närmar sig, plånboken är tom och ungarna tjatar om att hitta på något skoj? Många gånger är det inte aktiviteten i sig som är det viktiga under loven, utan just det faktum att ni gör något tillsammans. En utflykt på en sjö med varm choklad, åkmadrass och en korvring kan vara minst lika kul som att sätta sig i bilen och åka långväga till en slalombacke. Kolla på din kommuns hemsida. Det brukar finnas massor av sportlovsaktiviteter att tillgå under lovet som dessutom är gratis, eller i alla fall inte är lika dyra som slalomutrustning och långväga resor.

Snabblån eller kreditkort

Många kanske använder krediten på sitt kreditkort för att bekosta sina nöjen och det blir ofta minst lika dyrt, om inte dyrare än att ta ett snabblån då snabblån har en återbetalningstid men kreditkortskrediten kan ligga och ticka på ränta i flera år till den dagen det återbetalas.

Så tänk efter – Före…