Vi lånar pengar som aldrig förr – Snabblån ökar i popularitet

Snabblån ökar i popularitet

Oavsett låneform, snabblån eller årslån så är det en sak som är säker. Vi svenskar vill gärna låna pengar till allt högre belopp.

Glöm smslån och korta krediter, nu är det snabblån med långa återbetalningstider som gäller.

Nytt år, nya låneformer och nya lånlagar

När regeringen slog spiken i kistan för de korta krediterna, så blev lånemöjligheterna oändliga. Längre återbetalningstider och högre lånebelopp. De snabblån vi känner till sedan tidigare har blivit större, bättre och billigare. År 2019 tryckte på gasen och gav iväg en rivstart. Bromsspåren efter låneansökningarna är långa, såsom amorteringstiden.

Det är inte lägre fult att använda snabblån. Snabblån är ju inte lägre ett smslån. De dåliga gamla smslånen är borta, de oseriösa akterna är försvunna med vinden och kvar står de penningstarka, seriösa aktörerna, villiga att fylla på ditt bankkonto med cash. Och de gör det direkt.

Alla banker ger numera ut “snabblån”

Det är inte långivarna eller bankerna som har gjort snabblånen så populära. Idag är ju faktiskt alla långivare snabblån, så även Santander och Bank Norwegian. För med BankID går det snabbt.

BankID´t banade vägen för det snabba och vi vill ju att allt i vardagen ska gå så snabbt som möjligt. Med mobiltelefoner och sociala medier är vi uppkopplade dygnet runt och följer allt som händer, till höger och vänster. Snabbt bläddra och flippar vi mellan flikarna. Och med BankId går allt snabbt, vi loggar in på Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och banken på några sekunder.

Och att signera ett avtal tar inte längre 4 dagar med vändande post, det går på ett par minuter. Därför kan vi också låna pengar snabbt och få pengarna utbetalda på några minuter. Från alla banker, oavsett lånebelopp, amorteringstid och namn. Och till signering krävs varken papper, penna eller kod. Allt som behövs är din tumme.

Relaterade nyheter